Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​„Gintros“ žaidėja – apie pašaipų audra virtusią ataką: „Tai buvo labai gėdinga“

67-oji mačo minutė. Čilietė Maria Rojas Jose Pino užsimoja mušti bene svarbiausio savo įvarčio, kai staiga į ją rėžiasi komandos draugė. Nelaiminga ataka virsta pasaulį apskriejusiu pašaipų objektu. 15min pakalbino atsakomosioms rungtynėms su „Barcelona“ besiruošiančią futbolininkę. Atvirame interviu Maria pripažįsta, jog tai – bene gėdingiausia akimirka jos karjeroje.
Kuriozinė trijų „Gintros“ žaidėjų ataka prieš „Barceloną“
Čilietė Maria Rojas Jose Pino ir kuriozinė trijų „Gintros“ žaidėjų ataka prieš „Barceloną“ / Aino Kazlausko nuotr. fotomontažas

Prieš atsakomąją moterų futbolo Čempionų lygos dvikovą trečiadienį Barselonoje Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkių galvose mintys grįžo į pirmąjį mačą. Jos negalėjo pamiršti ne rezultato – 0:6, kuris kovojant su viena stipriausių žemyno komandų buvo nemalonus, bet pateisinamas, nes šiaulietės kovojo su vienomis turnyro favoričių. Labiau buvo apmaudu ir liūdna dėl nelemtos akimirkos atakos smaigalyje.

„Youtube“ kanalą sudrebino (šiuo metu vaizdelis jau peržiūrėtas daugiau nei 157 tūkst. kartų) kuriozinė ataka, užfiksuota lapkričio 8-osios vakarą Šiaulių stadione, pirmajame aštuntfinalio mače tarp Lietuvos ir Ispanijos čempionių.

VIDEO: Kuriozinė trijų „Gintros“ futbolininkių ataka

Švieslentėje degant rezultatui 0:3 idealią progą pasiųsti kamuolį į „Barcelona“ vartus turėjo net trys „Gintros-Universiteto“ žaidėjos – pagrindinė komandos snaiperė, net 69 įvarčius šį sezoną įmušusi puolėja iš Namibijos Zenatha Coleman, iš Azerbaidžano kilusi komandos senbuvė, 2014 m. geriausia Lietuvos moterų A lygos futbolininkė Ana Alekperova ir po keitimo 60-ąją rungtynių minutę pasirodžiusi čilietė Maria Rojas Jose Pino.

Tačiau trise prieš tuščius vartus su kamuoliu atsidūrusios futbolininkės nesusitarė tarpusavyje, užkliuvo viena už kitos ir paleido vėjais šimtaprocentinę galimybę.

Maria Rojas Jose Pino: „Tai, kas nutiko, – labai gėdinga ir nepriimtina.“

Kuriozinis vaizdelis, kaip vienos komandos atstovės nepasidalija kamuolio iki tuščių vartų likus vos keliems metrams, netruko lyg virusas išplisti internete. Iš šiauliečių juokėsi net varžovės. Šaipėsi visi, kas netingėjo, kritikavo, vertino. O ką apie šį nelemtą epizodą mano pačios jo dalyvės? Pasidalinti mintimis ir emocijomis su 15min sutiko Maria Jose Rojas Pino.

– Ar mačas su „Barcelona“, Maria, buvo jūsų svajonės išsipildymas?

– Nepasakyčiau, jog tai mano svajonė. Vis dėlto rungtyniauti prieš vieną geriausių planetos komandų – jaudinantis iššūkis. Žinojau, kad bus sunku, bet juk visuomet nori atiduoti viską, ką gali geriausio. Kokia buvo mūsų strategija? Gintis, apsunkinti varžovėms kelius mūsų vartų link, griauti atakas.

– Turėjote minčių pasižymėti ir pačios? Ar kovos strategija buvo paremta tik gynyba?

– Dar prieš mačą mąsčiau apie tai. Norėjau pasižymėti. Tačiau ne visuomet reikalai pasisuka taip, kaip tu nori.

Aino Kazlausko nuotr./Šiaulių „Gintros“ žaidėja Maria Rojas Jose Pino
Aino Kazlausko nuotr./Šiaulių „Gintros“ žaidėja Maria Rojas Jose Pino

– Tas nelemtas epizodas... Kaip vertinate tai, jog net „Barcelona“ atstovai iš jo šaipėsi?

– Juokiasi iš mūsų ne tik „Barcelona“. Juokiasi visas pasaulis! Nepavykusio atakos užbaigimo vaizdelis sklando visur. Netgi parduotuvės, kurioje perku proteiną, savininkas apie tai diskutavo, vertino kaip itin savanaudišką poelgį. Visiems užkliuvo tas egoizmo protrūkis.

– Kas gi išties ten nutiko?

Juokiasi iš mūsų ne tik „Barcelona“. Juokiasi visas pasaulis!

– Aš nesukūriau to epizodo! Tai, kas nutiko, – labai gėdinga ir nepriimtina. Juk aišku, kad buvau prieš kamuolį, pasiruošusi pasižymėti. Priešais nebuvo net varžovių vartininkės – tušti vartai.

– Kodėl gi tuomet nepavyko atlikti lemiamo smūgio?

– O jūs matėte vaizdo įrašą? Rungtynes? Buvau pasiruošusi smūgiuoti, kai į mane rėžėsi komandos narė (Zenatha Coleman – aut. past.). Tas begalinis noras įmušti bet kokia kaina, netgi nukonkuruojant savo komandos drauges. Įvarčių alkis.

Dėl to esu labai nelaiminga. Blogiausia, kad Zenatha iki šiol galvoja, jog buvo teisi taip pasielgdama. Tikrai ne. Ji buvo toliau nuo kamuolio, už manęs ir Anos (Alekperovos – aut. past.). Ji turi pasimokyti iš šios klaidos.

Be to, šio epizodo metu patyriau traumą, dėl kurios net nežinau, ar galėsiu žaisti atsakomajame mače Barselonoje. Taigi ne tik neįmušėme, bet dar ir susižeidžiau. Esu labai nusiminusi ir nusivylusi. Tikiesi daug daugiau iš savo bendraklubių.

Šio epizodo metu patyriau traumą, dėl kurios net nežinau, ar galėsiu žaisti atsakomajame mače Barselonoje. Taigi ne tik neįmušėme, bet dar ir susižeidžiau.

– Tikriausiai pikta, jog dėl šio vieno nelemto epizodo purvais yra taršoma visa komanda?

– Tai ir yra skaudžiausia: kad visi juokiasi iš „Gintros“. Kas įvyko – labai neprofesionalu. Juk nesvarbu, kas muša įvarčius, svarbiausia yra rezultatas ir komandos pergalė. Komanda yra svarbiausia. Deja, bet blogi dalykai ima ir nutinka.

Klaidų darome visi. Blogai yra tuomet, kai tu nepripažįsti tų klaidų ir nesimokai iš jų. Aš jau seniai rungtyniauju, esu subrendusi futbolininkė, tad į viską reaguoju labai ramiai, stengiuosi žiūrėti tik į priekį. Jeigu žinotumėte, kaip sunkiai ir daug aš dirbu, suprastumėte, jog tokie dalykai gali mane tik sustiprinti. Žinau, kad to nelemto epizodo metu buvau užėmusi tinkamą poziciją ir viską padariau teisingai.

– Norite pasakyti, jog jūsų komandos draugė iš šios klaidos nenori pasimokyti? Nepripažįsta jos?

– Deja, taip.

VIDEO: UEFA Čempionių lygos aštuntfinalis: Gintra - Barcelona (santrauka)

– Papasakokite apie savo karjerą. Kiek metų jau žaidžiate futbolą?

– Susidomėjau futbolu, kai man tebuvo penkeri. Futbolo aikštėje sukuosi jau daugiau nei 15 metų. Gruodį švęsiu trisdešimtmetį. Ar mano giminėje yra su futbolu susijusių žmonių? Ne, tėtis mėgdavo pagainioti kamuolį, tačiau profesionaliu futbolininku niekada netapo. Nors galėjo. Per karjerą teko pažaisti Čilės, JAV, Australijos, Vokietijos klubuose.

Be to, esu nuolat kviečiama į Čilės moterų rinktinę. Atstovauju jai apie 13 metų. Esu rezultatyviausia žaidėja. Ačiū Dievui ir mano fizinei būklei už tai. Atstovavimas rinktinei yra geriausias dalykas, kuris gali nutikti atletui. Geriausias jausmas. Netrukus Čilės laukia rungtynės su Brazilija. Ką tik buvau iškviesta žaisti. Negali juk viskas būti blogai, tiesa?

– Taigi jums teko rungtyniauti net keturiuose žemynuose. Kas atviliojo į futbolu, rodos, negarsėjančią Lietuvą?

– Į Šiaulius paskatino atvykti noras rungtyniauti UEFA Čempionų lygoje. Jau pirmosiose Lietuvos moterų futbolo A lygos rungtynėse, kuriose žaidžiau, įmušiau tris įvarčius. Rezultatyviu perdavimu pasižymėjau ir UEFA Čempionų lygos mače Ciuriche.

Esu nuolat kviečiama į Čilės moterų rinktinę. Atstovauju jai apie 13 metų. Esu rezultatyviausia žaidėja.

– Tas epizodas prieš „Barcelona“ vartus – gėdingiausias jūsų karjeroje?

– Galima sakyti, jog taip. Ypač per visas žinias pateikia būtent tą epizodą. Kiek geriau jaučiuosi tik dėl to, jog visi matė, kas ten iš tikro nutiko. Ar pati juokčiausi, pamačiusi tokį epizodą? Manau, taip. Bet juk tai ne apie mane, blogiausia, kaip minėjau, kad visa „Gintros-Universiteto“ komanda dėl to atrodo blogai. Visi šaiposi iš „Gintros“. Įsivaizduokite save šioje situacijoje. Kai galėjai pasižymėti, bet nepasižymėjai ir dar likai traumuotas. Bet, kaip sakiau, svarbiausia yra pasimokyti iš to.

– Vis dėlto, yra sakoma, jog bloga reklama – taip pat reklama. Apie „Gintrą“ dėl šio epizodo sužinojo ne vienas tokios komandos iki šiol negirdėjęs.

– (Nusijuokia). Juokinga, bet tiesa.

– Pilnutėlės Šiaulių stadiono tribūnos jau buvo pakilusios ant kojų – laukė nuostabaus įvarčio, tačiau sirgaliams teko greitai griebtis už galvų. Ar mačo metu jautėte jų palaikymą?

– Žmonės Lietuvoje yra labai malonūs ir palaikantys. Kai po keitimo ruošiausi į aikštę, sirgaliai ėmė skanduoti „Čilė, Čilė“ ir ploti. Nepakartojamas jausmas.

Aino Kazlausko nuotr./Šiaulių „Gintros“ žaidėja Maria Rojas Jose Pino
Aino Kazlausko nuotr./Šiaulių „Gintros“ žaidėja Maria Rojas Jose Pino

– Ar tas įvartis, jei būtų įmuštas, galėjo tapti karjeros įvarčiu?

– Esu žaidusi su daug stiprių komandų, netgi įmušusi įvartį į Japonijos rinktinės vartus (pasaulio čempionės, olimpinės vicečempionės, pastarajame 2015 m. pasaulio futbolo čempionate laimėjusios sidabro medalius, – aut. past.), bet, žinoma, šis įvartis būtų buvęs labai svarbus.

– Čilės nacionalinėje vyrų futbolo rinktinėje netrūksta pasaulinių žvaigždžių. Kurio futbolininko žaidimas jums labiausiai imponuoja?

– Tautiečio Alexio Sanchezo, atstovaujančio „Arsenal“ klubui. Taip pat patinka Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo. Pastarasis dėl savo disciplinos.

Komandos draugę kaltina ir kita žaidėja

Pašaipų objektu tapusį „Gintros-Universiteto“ epizodą sutiko įvertinti ir antra jo dalyvė – A.Alekperova: „Palikau kamuolį Mariai, jog ši įmuštų, stabtelėjau, kai staiga atbėgo puolėja Zanetha. Tik pamačiau, kaip jos abi virsta ant žemės. Zanetha neturėjo atsirasti toje zonoje, kai Maria jau buvo pasiruošusi smūgiui. Šį epizodą vienodai įvertino ir sukritikavo daugybė trenerių iš viso pasaulio.

Kaip jį vertina pati Zanetha? Ji teigia, jog Maria jai įspyrė. Bet ji juk užsimojo mušti įvarčio, kai paskutinę akimirką priešais išdygo Zanetha.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriausia moterų A lygos žaidėja Ana Alekperova
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriausia moterų A lygos žaidėja Ana Alekperova

Gaila komandos, nes šis epizodas viską pakeitė. Pakeitė ir rezultatą. Esu nusivylusi, kad mano bendraklubės parodė visiems, jog jos nėra dalis komandos, jog jos pasiruošusios užmušti viena kitą, kad tik įmuštų dėl savęs, o ne dėl ekipos.

Juk futbolas yra komandinis žaidimas. Nesvarbu, kas muša įvarčius, svarbu, jog aikštėje būtume lyg viena pulsuojanti širdis. Tas mačas parodė ką kitą. Labai skaudu. Jei būtume pasižymėjusios, tai būtų suteikę mums daugiau jėgų žaisti toliau ir kautis. Daugiau neturiu ką pridurti. Rezultatas – švieslentėje, vaizdo įrašas – internete. Viskas aišku.“

Trečioji epizodo dalyvė – Zanetha Coleman į 15min žinutes neatsiliepė.

Atsakomasis UEFA moterų Čempionų lygos aštuntfinalio susitikimas Barselonoje vyks lapkričio 15 -ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius