Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 03 /11:49

Griaustinis Bulgarijoje: „Ludogorec“ atleidžia Valdą Dambrauską

Pirmuoju lietuviu, vadovavusiu UEFA Europos lygos ekipai, tapęs Valdas Dambrauskas liks be darbo. Razgrado „Ludogorec“ klubas patvirtino Bulgarijos spaudos informaciją, jos atleis specialistą iš Lietuvos.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / „Scanpix“ nuotr.

44-erių strategas prie daugkartinių Bulgarijos čempionų vairo stojo pirmosiomis šių metų dienomis.

Perėmęs komandą sezono viduryje jis atvairavo ją iki dešimto iš eilės Bulgarijos čempionų titulo, o šalies taurėje pasirodymą baigė pusfinalyje.

Vasarą V.Dambrauskas su „Ludogorec“ siekė vietos UEFA Čempionų lygoje, tačiau krito paskutiniame atrankos etape, kuriame nusileido Švedijos stipriausiai ekipai „Malmo“.

Tai lėmė, jog „Ludogorec“ pateko į Europos lygą, kurioje startavo 1 tašku per du mačus – lygiosiomis 1:1 prieš „Midtjylland“ ir pralaimėjimu 0:1 prieš Belgrado „Crvena zvezda“.

Kaip praneša Bulgarijos tinklalapis temasport.com, būtent pastarasis pralaimėjimas perpildė „Ludogorec“ vadovų kantrybės taurę.

Teigiama, kad pirmąjį pavojaus signalą V.Dambrauskas gavo pralaimėjęs prieš „Malmo“, o nesėkmė prieš daug žaidėjų netekusią „Crvena zvezda“ paskatino „Ludogorec“ vadovus imtis veiksmų. Nepadėjo ir prieš kelias savaites Bulgarijos čempionate patirta nesėkmė prieš Sofijos „Slavia“ klubą.

Anot bulgarų spaudos, šiuo metu derinamos kontrakto nutraukimo detalės ir kompensacijos, kurią klubas turėtų išmokėti treneriui, dydis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas

Apie V.Dambrausko atleidimą praneša ir dienraštis „Mač Telegraf“.

Praėjus kelioms valandoms po žinios pasirodymo šią informaciją oficialiai patvirtino ir pats klubas.

„Ludogorec“ derasi dėl išsiskyrimo su Valdu Dambrausku. Komandos valdyba nusprendė pradėti derybas su treneriu ir jo asistentu Mariumi Skinderiu dėl sutarčių nutraukimo“, – teigiama pranešime.

Taip pat priduriama, kad V.Dambrauskas jau nevadovaus klubui šio vakaro Bulgarijos lygos mače prieš Sofijos „Levski“, o jo vietą užims asistentas iš Bulgarijos.

Manoma, kad „Ludogorec“ naują trenerį turėtų paskirti per rinktinių pertrauką, kuri prasidės jau rytoj.

Razgrado klubas Bulgarijos pirmenybėse laimėjo šešerias rungtynes iš septynerių ir su 18 taškų užima trečią vietą, bet pagal prarastus taškus yra pirmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius