-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

H grupė: ar sužibs Lenkijos, Kolumbijos, Senegalo ir Japonijos žvaigždės?

Kremliaus rūmuose Maskvoje penktadienį ištraukti burtai padalino 2018 metų vasarą pasaulio čempionate Rusijoje žaisiančias komandas į aštuonias grupes. Pristatome H grupę, kurioje žais Lenkija, Kolumbija, Senegalas ir Japonija.
Lenkijos futbolo rinktinė
Lenkijos futbolo rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Lenkija

Tai pirmas pasaulio čempionatas lenkams nuo 2006 metų ir tikėtina, kad jie užplūs Rusijos stadionus. Tai tikriausiai bus paskutinis svarbus turnyras rinktinės lyderiams Robertui Lewandowskiui ir Jakubui Blaszczykowskiui, kuriems atitinkamai sukaks 29 ir 32 metai.

Lenkijos rinktinė nedaug pasikeitė nuo tos, kuri pasiekė Europos čempionato ketvirtfinalį ir tik po baudinių nusileido Portugalijai.

Tiesa, atrankos etape nerimo sukėlė skaudus pralaimėjimas 0:4 Danijai.

Svarbiausias žaidėjas – Robertas Lewandowskis (Miuncheno „Bayern“). Puolėjas yra Lenkijos rekordininkas, o šiame atrankos etape pasiekė Europos rekordą, įmušęs 16 įvarčių.

Treneris – Adamas Nawalka. Pakeitė Lenkijos rinktinės žaidėjus taktiškai – nuo kontraatakų specialistų iki dominuojančių pagal kamuolio kontrolę.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

Kolumbija

Prieš ketverius metus ši rinktinė pasiekė ketvirtfinalį turnyre Brazilijoje ir turi pakankamai talento tam pakartoti.

16 metų be pasaulio čempionato buvusiai Kolumbijai tai bus antros planetos pirmenybės iš eilės. Tiesa, bilietą į Rusiją komanda iškovojo tik paskutinėse atrankos rungtynėse.

Svarbiausias žaidėjas – Jamesas Rodriguezas (Miuncheno „Bayern“). Būtent per praėjusį pasaulio čempionatą neregėtomis spalvomis sužibęs saugas labiausiai įsiminė puikiu įvarčiu į Urugvajaus rinktinės vartus. Iš „Monaco“ į Madrido „Real“ persikėlęs J.Rodriguezas šiuo metu nuomos pagrindais yra išvykęs į Miuncheną, kur bando atgauti sportinę formą.

Treneris – Jose Pekermanas. Būtent šiam strategui atiteko daug liaupsių dėl to, kad Kolumbija sugrįžo į pasaulio pirmenybes. Jis 2006-aisiais taip pat atvedė savo gimtąją Argentiną į planetos pirmenybių pusfinalį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Rodriguezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Rodriguezas

Senegalas

Senegalas pasaulio čempionate žais antrą kartą. Pirmą sykį ši Afrikos šalis dalyvavo 2002-aisiais ir sensacingai iš turnyro išspyrė tuometinę Europos čempionę Prancūziją.

Tame turnyre senegaliečiai pasiekė ketvirtfinalį ir tapo vos antrąja tai padariusia Afrikos šalimi istorijoje.

Patekti į šį pasaulio čempionatą Senegalui padėjo ir FIFA sprendimas peržaisti rungtynes su Pietų Afrika. Kai paaiškėjo, kad mačui vadovavęs arbitras yra įsivėlęs į sutartų rungtynių skandalą, ekipoms teko rungtynes peržaisti.

Pirmąjį mačą senegaliečiai buvo pralaimėję 1:2. Žaisdami antrą kartą – laimėjo.

Svarbiausias žaidėjas – Sadio Mane („Liverpool“). Šį sezoną futbolininkas žiba ryškiausiomis spalvomis tiek savo klube, tiek rinktinėje.

Treneris – Aliou Cisse. 2002 metais Senegalui pirmą kartą dalyvaujant planetos pirmenybėse jis buvo komandos kapitonas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane

Japonija

Neturėdama ryškių žvaigždžių, kitaip nei dauguma pasaulio čempionato komandų, Japonija gali remtis grupe patyrusių žaidėjų, įgijusių patirties Europoje. Shinji Kagawa iš Dortmundo „Borussia“ ir Shinji Okazaki iš „Leicester City“ turėtų vaidinti svarbiausius vaidmenis.

Japonija finišavo pirma B grupėje Azijos atrankos varžybose, aplenkusi Saudo Arabiją ir Australiją.

Svarbiausias žaidėjas – Shinji Kagawa (Dortmundo „Borussia“). Sužaidęs 89 rungtynes Japonijos rinktinėje šis vidurio saugas cementuoja žaidimą drauge su Sh.Okazaki, gynėju Yuto Nagamoto ir saugu Keisuke Honda.

Treneris – Vahidas Halilhodžičius. Japonija tikisi, jog 65 metų bosnis gali pakartoti tą sėkmę, kokią pasiekė su Alžyro futbolininkais 2014 metų pasaulio čempionate, kur V.Halilhodžičiaus treniruojama Šiaurės Afrikos komanda pirmą sykį pasiekė aštuntfinalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Shinji Kagawa
AFP/„Scanpix“ nuotr./Shinji Kagawa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius