-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hearts“ – finansiškai stabilus klubas

Penktadienį Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdomas futbolo klubas Heart of Midlothian („Hearts“) paskelbė finansinių metų rezultatus. Šiuo laikotarpiu klubas pademonstravo stabilią veiklą ir esminį posūkį pelningumo link.
Marius Žaliūkas švenčia po pelnyto įvarčio
Marius Žaliūkas švenčia po pelnyto įvarčio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Išaugusius mūsų valdomo klubo finansinius rodiklius visų pirma sąlygojo klubo valdymo optimizavimas bei rekordinės sumos gautos už mūsų pačių išugdytus žaidėjus. Be to, sėkmingas naujo trenerio Csaba Laszlo paskyrimas ir su tuo susiję rezultatai futbolo aikštėje bei išaugęs žiūrovų skaičius.

Šiuo metu mūsų komanda užima trečiąją turnyrinės lentelės vietą ir turi realų šansą patekti į Europos lygą. Tikiuosi, kad artimiausiu metu galėsime džiaugtis tikrai pelninga investicija“, – sakė ŪBIG valdybos narys ir „Hearts“ klubo vadovas Sergejus Fedotovas.

S. Fedotovo teigimu klubo pajamos auga penkerius metus iš eilės. Šiuo laikotarpiu klubo apyvarta pasiekė 9.16 mln. svarų, nors klubo pajamas tiesiogiai įtakojantys komandos rezultatai futbolo aikštėje minėtu laikotarpiu nebuvo įspūdingi – „Hearts“ komanda praėjusį sezoną užėmė vos aštuntą vietą. Pažymėtina, jog klubo įsiskolinimai šiuo laikotarpiu buvo sumažinti beveik 6 mln. svarų.

2008 m. pradžioje „Hearts“ išugdytas vartininkas Craig Gordon buvo parduotas už rekordinę visų laikų sumą – 9,96 mln. svarų sterlingų į Anglijos Pirmojoje lygoje žaidžiantį klubą „Sunderland“. Kitas „Hearts“ žaidėjas Roman Bednar (įsiliejęs į „West Bromich“ komandą) papildė klubo biudžetą daugiau kaip 2 mln. svarų. Beje, 2009 metais kitas „Hearts“ futbolo akademijos auklėtinis, pirmosios komandos kapitonas Christophe Berra, buvo perleistas Anglijos čempionate žaidžiančiam „Wolverhampton Wanderers“ klubui. Šio sandorio vertė buvo didžiausia Škotijoje per 2009 m. sausio mėnesio transferio langą ir siekė 2,3 mln. svarų.

„Sėkmingą ir stabilią klubo veiklą vertina ir mūsų partneriai. Šiais metais mes pasirašėme trejų metų rėmimo sutartį su vienu stambiausių sportinės aprangos gamintoju „Umbro“. Toliau dirbame su tokiais prekiniais ženklais kaip „Microsoft“, „Coca-cola“, „Nestle“, „Kraft“, „Walkers“ ir kt. Galiu drąsiai teigti, jog klubas šiuo metu išgyvena vieną iš stabiliausių laikotarpių, kuris nuteikia itin optimistiškai nepaisant sudėtingos bendros ekonominės situacijos“, – sakė S. Fedotovas.

Lietuvių valdomas klubas, kurį treniruoja vengras Csaba Laszlo, likus vos penkerioms rungtynėms yra įsitvirtinusi trečiojoje Škotijos Premier lygos turnyrinės lentelės vietoje ir kitą sezoną pretenduoja žaisti UEFA Europos lygoje. Verta paminėti, jog daugiau kaip pusę pirmosios „Hearts“ komandos sudėties sudaro klubo futbolo akademijos auklėtiniai, kurie laikomi perspektyviausiais Škotijoje. Klubas ir toliau didelį dėmesį skirs perspektyviems futbolininkams iš Lietuvos.

Šių metų pradžioje Clydesdale Bank Premier lygos atliktoje apklausoje keliolika tūkstančių Škotijos sirgalių „Hearts“ klubo stadionas išrinko geriausiu šalyje dėl čia sukuriamos puikios atmosferos. Prieš kelias dienas klubas taip pat paskelbė, jog „Tynecastle“ stadionas yra pripažintas atitinkančiu UEFA reikalavimus ir čia vyks visos europinės varžybos, kurias
žais klubas.

2005 m. Vladimir Romanov valdomai ŪBIG tapus pagrindine klubo akcininke klubas išvengė grėsusio bankroto bei išsaugojo klubo stadioną.

1874 metais įsteigtas „Hearts“ – yra vienas seniausių Škotijos futbolo klubų. Per šį laiką „Hearts“ Škotijos lygą laimėjo 4 kartus ir keliasdešimt sezonų buvo tarp prizininkų. Škotijos taurę klubas yra laimėjęs 7 kartus – paskutinįjį kartą 2006 metais. Keturis kartus „Hearts“ nugalėjo ir Škotijos
lygos taurės finale. „Hearts“ yra tarp dvidešimties didžiausių Jungtinės Karalystės klubų, kurio fanų suskaičiuojama per 400 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius