Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hearts“ klubui – tūkstantinė bauda

Verslininkui iš Lietuvos Vladimirui Romanovui priklausantis Edinburgo „Hearts“ klubas už teisėjo atžvilgiu išsakytą kritiką oficialioje komandos svetainėje privalės paploninti piniginę 20 tūkst. svarų sterlingų (apie 77,5 tūkst. Lt) suma.
Vladimirui Romanovui priklausančio Ūkio banko stogas yra puiki vieta rengti savaitgalio vakarėlius.
Pinigų žaidėjų algoms šiame sezone porą kartų neradęs V.Romanovui priklausantis „Hearts“ klubas turės susimokėti 20 tūkst. svarų sterlingų baudą. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Širdžių“ klubas buvo nubaustas už kritiką, oficialioje komandos svetainėje pasirodžiusią po pralaimėjimo (0:1) „Falkirk“ vienuolikei Škotijos futbolo taurėje šių metų vasarį, trečiadienį skelbė „Scotsman“ portalas.

Per sidžiulių aistrų sukėlusias rungtynes iš aikštelės buvo pašalintas „Hearts“ gynėjas Marius Žaliūkas ir „Falkirk“ saugas Scottas Arfieldas, o iš pradžių „širdžių“ naudai skirtas 11 metrų baudinys teisėjams pasitarus buvo atšauktas.

Po dvikovos tokie mačo arbitro Dougie McDonaldo sprendimai Edinburgo klubo svetainėje buvo pavadinti juokingais. Kontroversiškame straipsnyje taip pat buvo negailėta karčių žodžių ir pačiam Škotijos taurės turnyrui bei didžiausiam „širdžių“ priešui – Edinburgo „Hibernian“ klubui.

Turbūt supratusi, kad įžeidžiamais pareiškimais gali prisišaukti bėdos, „Hearts“ vadovybė minėtą straipsnį iš klubo svetainės suskubo išimti prabėgus maždaug parai. Negana to, vėliau iš pareigų buvo atleistas ir pats straipsnio autorius.

Vis dėlto prasprūsti pro Škotijos futbolo asociacijos (SFA) Bendrųjų reikalų komiteto akis „Hearts“ vadovybei nepavyko. Antradienį posėdžiaudamas komitetas nusprendė sudrausminti Edinburgo klubą beveik 80 tūkst. Lt suma.

Tiesa, šia suma „Hearts“ ekipa buvo nubausta dar 2007 metais, kai gausią kritikos bangą Škotijos futbolo lygai papylė komandos savininkas V.Romanovas. Bausmės vykdymas tada buvo sustabdytas iki kito „širdžių“ nusižengimo, kuris, SFA nuomone, kaip tik ir įvyko sukritikavus teisėjo D.McDonaldo darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius