Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henry iš „Barcelona“ klubo sparnus kelia į JAV (video)

Geriausiais savo karjeros metais „Arsenal“ ir „Barcelona“ klubuose žaidęs futbolininkas bei rezultatyviausias visų laikų Prancūzijos rinktinės žaidėjas nusprendė palikti Ispanijos čempioną „Barcelona“ klubą ir pasirašė ilgalaikę sutartį su JAV pirmenybėse (MLS) žaidžiančia Niujorko „Red Bulls“ komanda.
T.Henry palieka Europą
T.Henry paliko „Barcelona“ klubą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Be abejonių, Th.Henry yra vienas sėkmingiausių ir geriausiai atpažįstamų futbolininkų per pastaruosius penkiolika metų pasaulyje“, – savo naujuoju pirkiniu džiaugėsi Nijorko klubo vadovas Dietmaras Beiersdorferis.

Th.Henry yra vienas iš nedaugelio žaidėjų, kuriam pavyko laimėti pasaulio futbolo čempionatą su Prancūzijos rinktine 1998 m. ir UEFA čempionų lygą 2009 m. su „Barcelona“ klubu.

„Tai žymi naują ir intriguojamą mano karjeros ir gyvenimo puslapį, – komandos išplatintame pranešime sakė Prancūzijos futbolo žvaigždė. – Man yra didelė garbė atstovauti „Red Bulls“. Aš puikiai žinau šio klubo istoriją ir mano vienintelis tikslas žaidžiant čia bus iškovoti komandai pirmąjį čempionų titulą. Žinodamas „Red Bulls“ didžiulį atsidavimą futbolui tiek vietiniu, tiek tarptautiniu mastu, aš esu garantuotas, kad man ir komandos draugams pasiseks.“

Th.Henry nėra pirmas aukštos klasės žaidėjas, kuris žais Niujorko klube. Jau anksčiau šioje komandoje yra žaidę pasaulio čempionai brazilas Branco, prancūzas Youri Djorkaeffas bei vokietis Lotharas Mattheusas.

Klubo sirgaliams Th.Henry bus pristatytas ketvirtadienį per spaudos konferenciją. Žaidėjo debiutas numatomas liepos 22 dieną, kai „Red Bulls“ žais su Anglijos „Premier“ lygos Londono „Tottenham Hotspur“ klubu Niujorko „Iššūkio“ varžybose.

VIDEO: Thierry Henry

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius