-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henry nesulauks bausmės už žaidimą ranka (video)

Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) pirmadienį viešai paskelbė, kad nebaus Prancūzijos futbolo rinktinės puolėjo Thierry Henry už žaidimą ranka atrankos į 2010 metų pasaulio čempionatą atkrintamosiose varžybose su Airija.
Thierry Henry kamuolį sustabdė ranka
Thierry Henry kamuolį sustabdė ranka. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Th.Henry ranka sužaidė atsakomosiose atkrintamųjų varžybų į planetos futbolo pirmenybes rungtynėse su Airija. Svečiuose žaisdami airiai tada pirmavo rezultatu 1:0, tačiau Th.Henry akivaizdžiai susistabdė kamuolį ranka, tada perdavė jį Wiliamui Gallas, o šis įmušė įvartį ir išvedė prancūzus į pasaulio čempionatą.

Mačo arbitras tvirtino nepastebėjęs Th.Henry žaidimo ranka ir įvartį įskaitė. Vis dėlto po skandalingų rungtynių pasaulio futbolo visuomenėje kilo didžiulis pasipiktinimas.

Buvo svarstomi įvairūs „teisybės grąžinimo“ variantai: peržaisti rungtynes, airius priimti į pasaulio čempionatą kaip 33-ią rinktinę ir kita, tačiau pagal FIFA taisykles nė vienas iš jų negalėjo būti įgyvendintas.

Vienintelis dalykas, kurį pagal taisykles galėjo padaryti FIFA, – nubausti Th.Henry už FIFA Drausmės kodekso pažeidimą. Vis dėlto pirmadienį incidentą išnagrinėjęs FIFA Vykdomasis komitetas paskelbė „Th.Henry žaidime nepastebėjęs labai rimtų taisyklių pažeidimų“, todėl futbolininkas nebus baudžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius