Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į beprotiškos kovos A futbolo lygos sūkurį – po pertraukos

Futbolininkai grįžo iš rinktinių stovyklų ir varžybų, tad šalies futbolo „SMScredit.lt A lygos“ čempionatas tęsiasi.
„Žalgiris“ – „Šiauliai“
„Žalgiris“ – „Šiauliai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiauliai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Birželio 9 dieną 17.30 val.

Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Pirmajame rate – 0:1.

Balandžio viduryje žaisti su „Atlantu“ šiauliečiai ėjo po pergalės prieš „Klaipėdos granitą“. Tuomet to nuspėti nebuvo įmanoma, bet būtent Klaipėdoje prasidėjo juodas „Šiaulių“ ruožas – nuo tada Saulės miesto komanda laimėjo tik prieš autsaiderę Alytaus „Dainavą“, o kitose aštuoneriose „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse sukrapštė vos tašką.

Kita vertus, prieš rinktinių varžyboms skirtą pertrauką futbolo stebuklų nekūrė ir „Atlantas“. Per trejas pastarąsias čempionato rungtynes klaipėdiečiai nelaimėjo nė sykio. Į nacionalinę, jaunimo ir devyniolikmečių rinktines uostamiesčio klubas šįsyk buvo išsiuntęs kone pusę savo komandos, „Šiauliai“ – vos porą žaidėjų. Bet kažin ar tai išbalansuos pajūrio komandą – turnyro lentelė, kaip ir prieš sezoną deklaruotos ambicijos, neleidžia abejoti, jog šios dvikovos favoritu derėtų laikyti „Atlantą“.

Vilniaus „Žalgiris“ – Alytaus „Dainava“.

Birželio 9 dieną 19.30 val. Vilnius LFF stadionas. Pirmajame rate – 8:0.

Aiškus lyderis – prieš absoliutų autsaiderį. Tuo, matyt, viskas ir pasakyta. „Žalgirio“ neturėtų išmušti iš vėžių ir faktas, kad pastarosiomis dienomis komandoje treniravosi vos vienuolika futbolininkų – kiti arba žaidė rinktinėse, arba gydėsi traumas, o Jakubas Wilkas dėl asmeninių priežasčių buvo trumpam išleistas į Lenkiją.

„Dainavai“ ryžto gali įkvėpti prieš pat čempionato pertrauką iškovota pirmoji sezono pergalė prieš Gargždų „Bangą“, bet dzūkams šį kartą teks verstis be abu įvarčius gargždiškiams įmušusio Kęstučio Balčiūno ir Skirmanto Šeštavicko – jie susirinko jau šeštąsias geltonas korteles šiemet. „Žalgirio“ gretos praretėjo dėl kitų priežasčių – traumą vis dar besigydant Krisčiui Andreou, čempionai ilgam neteko ir Artako Jedigariano, kuriam per Armėnijos rinktinės treniruotę trūko kryžminiai kelio raiščiai. „Žalgiris“ šįsyk įteikė dovaną futbolu besidominitiems moksleiviams – rungtynes Vilniuje mokslo metų pabaigos proga jie galės stebėti nemokamai.

Marijampolės „Sūduva“ – Pakruojo „Kruoja“.

Birželio 10 dieną 18.30 val. Marijampolė, „Arvi“ stadionas. Pirmajame rate – 1:1.

Turnyrine prasme galbūt įdomiausia turo dvikova – užtenka paminėti tai, kad abu varžovai yra keturių komandų, surinkusių po 24 taškus ir bandančių persekioti „Žalgirį“, grupėje. Be to, ir marijampoliečiai, ir Pakruojo futbolininkai per pastaruosius aštuonis turus pralaimėjo tik po sykį, o „Sūduva“ per šią atkarpą surinko net 19 taškų.

„Kruoja“ prieš „SMScredit.lt A lygos“ čempionato pertrauką kiek pristabdė žirgus – nelaimėjo triskart iš eilės. Kita vertus, „Sūduvai“ dėl nuobaudų šįkart negalės padėti vienas svarbiausių saugų Karolis Chvedukas, atstovavęs Lietuvos rinktinei ir Baltijos taurės turnyre, ir kontrolinėse rungtynėse su lenkais.

„Trakai“ – Panevėžio „Ekranas“.

Birželio 10 dieną 21 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmajame rate – 2:2.

Laiką per čempionato pertrauką komandos leido skirtingai. Būrį futbolininkų į jaunimo rinktines išleidę panevėžiečiai diskutavo su sirgaliais ir savo miesto valdžia apie klubą slegiančius finansinius ir kitokius sunkumus, „Trakai“ pasinaudojo proga sužaisti kontrolines rungtynes su Rygos „Daugava“. Trakiškiai pralaimėjo, bet Edgaras Jankauskas ir jo trenerių štabas šįsyk daug eksperimentavo sudėtimi.

„Ekranas“ čempionate nelaimėjo jau trejų rungtynių iš eilės, o šįkart komandai negalės padėti ir diskvalifikuotas gynėjas Edvinas Girdvainis. „Trakų“ stovykloje situacija priešinga – į rikiuotę grįžta dvejas rungtynes dėl raudonos kortelės praleidęs šalies rinktinės saugas Vytautas Lukša.

Gargždų „Banga“ – „Klaipėdos granitas“.

Birželio 11 dieną 21 val. Gargždai, miesto stadionas. PIrmajame rate – 0:1.

Klaipėdiečiai bus pirmieji „Bangos“ svečiai, išbandysiantys naują dirbtinę Gargždų stadiono dangą. Ji buvo paklota naudojantis pertrauka „SMScredit.lt A lygos“ čempionate ir palankiomis oro sąlygomis.

Gargždų futbolininkai degs noru reabilituotis už pažeminimą, patirtą per rungtynes su „Dainava“ ir atkeršyti „Klaipėdos granitui“ už pralaimėjimą pirmajame rate – tada „Banga“ ne tik patyrė pirmą nesėkmę, bet ir praleido pirmą sezono įvartį. Tačiau lengva Vakarų Lietuvos derbyje Maksimo Tiščenkos treniruojamai komandai nebus – klaipėdiečiai prieš pertrauką įveikė abu apatinius turnyro lentelės kaimynus, demonstruodami neprastą žaidimą per trejas rungtynes surinko septynis taškus ir priartėjo prie lyderių grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius