Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į gatvės futbolo kovas Vilniuje ir Kaune aktyviai įsitraukė ir merginos

„MEZON gatvės futbolo turnyras“ savaitgalį su trenksmu surengtas Kaune ir Vilniuje. Gatvės futbolo varžybose dėl abonementų į Lietuvos rinktinės rungtynes 2014 m. pasaulio čempionato atrankoje kovėsi beveik 70 komandų.
Turnyro akimirka
Turnyro akimirka / V.Knyzelio nuotr.

Daugėja moteriškos lyties atstovių

Kaune gatvės futbolo turnyrui užsiregistravo 38 ekipos, Vilniuje – 31. Daugiau nei penktadalį dalyvių sudarė merginų ar mišrios komandos.

„Šie turnyrai parodė, kad merginos vis drąsėja ir vis dažniau ryžtasi mesti iššūkį vaikinų komandoms ar dalyvauti varžybose kartu su jais. Tai vienas iš tikslų, kurių siekiame organizuodami masinio futbolo renginius“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos masinio futbolo projektų koordinatorius Vaidotas Rastenis.

Pasak jo, nors svarbiausia tokiame turnyre – dalyvauti, gatvės futbolo turnyro dalyviai demonstruoja vis geresnius žaidybinius gebėjimus.  „Turime tikrų gatvės futbolo fanų, kurie nuolat dalyvauja visuose mūsų turnyruose. Jie jau moka paskirstyti jėgas varžybų metu, turi specialią žaidimo taktiką“, – sakė V.Rastenis.

Rungtyniavo ir žinomas vartininkas

Vilniuje į gatvės futbolo kovas įsitraukė ir Lietuvos rinktinės kandidatas, vartininkas Paulius Grybauskas. Tačiau po įtempto ir atkaklaus ketvirtfinalio jo komanda nusileido būsimiems nugalėtojams.

Sostinėje stipriausia „MEZON gatvės futbolo turnyro“ komanda tapo „Bate“, antrą vietą iškovojo „Ežiukai“, o 3–4 vietas – „SGI Sport“ iš Ignalinos ir „Pilaitės“ ekipos.

Kaune laimėjo FK „Respublika“, antri liko nuolatiniai gatvės futbolo dalyviai originaliu pavadinimu „Kas klausia?“, o 3–4 vietas pasidalino „Rodiklio“ ir „Niekada nelaimi“ atstovai.

Nugalėtojai laimėjo 8 abonementus į Lietuvos nacionalinės rinktinės namų rungtynes 2014 m. Pasaulio čempionato atrankoje, o finalininkams atiteko 4 abonementai.

Keturios stipriausios komandos dovanų gavo techninio rėmėjo „Adidas“ kamuolius, o visi dalyvavusieji gavo „Adidas“ marškinėlius ir kvietimus į paskutines Euro 2012 atrankos ciklo rungtynes Lietuva – Čekija, kurios vyks spalio 11 d. Kaune.

Dar prizų dalyviai ir žiūrovai galėjo laimėti tarp rungtynių vykusiuose konkursuose. Vyko žongliravimo, kamuolio valdymo ir triukų, miniturnyras 1x1, slalomas, gražiausio įvarčio rungtys.

Gatvės futbolo turnyrą Lietuvos futbolo federacija su partneriais organizavo ketvirtąjį kartą. Varžybos vyko specialiose aptvertose aikštelėse su dirbtine danga, kur žaidžiama 3 prieš 3 be vartininko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius