Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į įprastas roges grįžęs O.Verbickas įsitikinęs – tokio gero šanso „Sūduva“ dar neturėjo

Ovidijus Verbickas nudžiugo sužinojęs, kad bent vienerioms rungtynėms grįš ten, kur būti yra įpratęs. Traumuotą komandos draugą ketveriose rungtynėse gynybos krašte pavadavęs saugas aikštės viduryje vėl pasijuto kaip žuvis vandenyje ir iškart privertė Budapešto „Ferencvaroš“ trenerius įsiminti savo pavardę. Nors pirmas žingsnis link išsvajoto Europos lygos grupių etapo baigėsi nulinėmis lygiosiomis, O.Verbickas tikras – šiemet šansas yra didesnis nei anksčiau.
Ovidijus Verbickas
Ovidijus Verbickas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau antrąją ketvirtadienio rungtynių minutę O.Verbickas pagriebė kamuolį aikštės viduryje, nuskriejo į ataką ir vos nesukūrė šimtaprocentės progos Mihretui Topčagičiui. Po akimirkos atšokusį kamuolį smūgiavo pats O.Verbickas, bet varžovas šūvį blokavo.

Praėjo vos aštuonios minutės, kai Andro Švrljuga pakabino kamuolį virš baudos aikštelės. O.Verbickas pakilo aukštai ir smūgiavo, bet pritrūko kelių centimetrų – kamuolys prazvimbė šalia virpsto.

„Sėkmės gal kažkiek pritrūko, gal tikslumo. Gaila, kad nepataikiau į vartų plotą. Nebuvo taip, kad ten vartininkas pademonstravo kažką. Manau, turim labiau susikoncentruoti į tuos momentus, nes bent kelis susikuriame prieš bet kurį varžovą. Jei šimtu procentų susikoncentruosim, gal pasieksim ir tą išsvajotąjį grupių etapą“, – įsitikinęs O.Verbickas.

Jei šimtu procentų susikoncentruosim, gal pasieksim ir tą išsvajotąjį grupių etapą

Po rungtynių su 15min bendravęs saugas akcentavo, kad „Sūduva“ mačą ketvirtadienį pradėjo aktyviau, bet vėliau jau varžovai kiek prispaudė aikštės šeimininkus. To priežastimi ukmergiškis įvardino fizinį nuovargį ir „sunkoką“ aikštę.

Puikūs epizodai rungtynių pradžioje ARVI stadione įplieskė diskusijas apie pagaliau į savo poziciją grįžusį saugą.

Po to, kai kairiojo krašto gynėjui Vaidui Slavickui varžovas Belgrade sulaužė koją, būtent O.Verbickas stojo į kairiąją gynybos pusę. Iki mačo su „Ferencvaroš“.

Vladimiras Čeburinas perstumdė figūras po to, kai aikštės viduryje atsivėrė skylė: traumą gavo Paulius Golubickas, o Jovanas Čadjenovičius negalėjo rungtyniauti dėl viršyto geltonų kortelių limito, tad O.Verbickas grįžo ten, kur jaučiasi geriausiai.

„Aikštės vidury aš visą karjerą žaidžiau, tai man daug sunkiau buvo kairio gynėjo pozicijoj rungtyniauti, – 15min pasakojo O.Verbickas. – Gynyboje daug sunkiau buvo, nes visą laiką turi mąstyti, visada įsitempęs, o dabar natūraliai žinai, kur bėgti, ką daryti.“

Ir jei susitikimo pradžioje Lietuvos čempionai sukūrė keletą progų, tai vėliau į atakas išbėgti sekėsi labai sunkiai. Budapešto komanda vis labiau lipo ant „Sūduvos“ vartų, bet ir vengrams pasiųsti kamuolio į tinklą nepavyko.

„Jie buvo gerai mus išanalizavę, nes išnaudojo gerai mūsų silpnąsias vietas. Manau, reikia kiek pakeisti taktiką, kad uždarytume tas zonas, ir siekti teigiamo rezultato“, – sakė O.Verbickas.

Jie buvo gerai mus išanalizavę

„Sūduva“ jau trečius metus atsidūrė per žingsnį nuo svajonės – Europos lygos grupių etapo. Pernai marijampoliečius eliminavo Glazgo „Celtic“, užpernai – Razgrado „Ludogorec“.

„Manau, kad ir praėjusiais, ir užpraėjusiais metais atkrintamajame etape žaidėme prieš stipresnius varžovus. Nenoriu jų („Ferencvaroš“, – aut. past.) nuvertinti, bet išanalizavę rungtynes, padarę išvadas ir dar daugiau pridėję galime juos įveikti“, – optimistiškai kalbėjo O.Verbickas.

Sūduviečiai dar prieš pirmąsias rungtynes su Vengrijos čempionais akcentavo, kad namuose reikėtų mušti įvartį. Nors to padaryti nepavyko, O.Verbicko nuomone, svarbiausia – sausi pačios „Sūduvos“ vartai.

„Taip, svarbiau, kad nepraleidome. Manau, kad nebūtų labai pasikeitusi situacija net jei ir 1:0 būtume laimėję. Vis tiek reikia važiuoti ten, įmušt įvartį ir, manau, viskas bus mūsų rankose“, – kalbėjo „Sūduvos“ saugas.

Kai ketvirtadienio vakarą jis su komandos draugais žengė ant vejos, išvydo sklidinai užpildytą stadioną. 5741 futbolo sirgalius vakarą skyrė „Sūduvai“ – tiek žmonių tribūnose klubo istorijoje dar nėra buvę.

Susidomėjimas jautėsi ne tik stadione. Gerbėjai tiesiog iššlavė „Sūduvos“ atributiką, palaikyti marijampoliečių atvyko ir prezidentas Gitanas Nausėda, o šešių eismo juostų Kauno gatvė virto tiesiog didžiule stovėjimo aikštele.

„Superinis jausmas. Norėtųsi, kad ne tik Europos lygoje, bet ir A lygoje tiek žiūrovų būtų. Aišku, tai labai sunkiai įmanoma. Labai ačiū žmonėms, jaučiasi didžiulis palaikymas. Kaip yra sakoma, tai yra dvyliktas žaidėjas, kuris stumia mus į priekį, kad ir kaip sunku būna“, – gražių žodžių negailėjo O.Verbickas.

VIDEO: „Sūduvos“ sirgaliai komandą į aikštę palydėjo Vikingų skanduote

Po savaitės jis su komandos draugais žengs į „Ferencvaroš“ tvirtovę. Tik ten 12-tą žaidėją jau turės varžovai – vengrai, kaip jau dabar aišku, užpildys 22 tūkstančių vietų „Groupama“ stadioną. Žaliajame pragare ir pasibaigs istorinio bilieto į Europos lygą medžioklė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius