Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą sugrįžęs V.Čeburinas: iš „Sūduvos tiesiai į „Žalgirį“ ėjęs nebūčiau

Vladimiras Čeburinas antradienio popietę Vilniuje vedė antrą treniruotę savo naujiems auklėtiniams. Įpratę buvo Lietuvos futbolo sirgaliai, kad treneris iš Kazachstano puošiasi Marijampolės „Sūduvos“ spalvomis, bet dabar ant 55-rių specialisto krūtinės – „Žalgirio“ logotipas.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Laba diena!“ – sušuko V.Čeburinas žurnalistams futbolo manieže.

Vis tik per metus Lietuvoje, pažymėtus trimis čempiono titulais, mūsų kalbos kazachas dar neperprato – jo mintis žiniasklaidos atstovams vertė „Žalgirio“ direktorė Vilma Vensolvaitienė.

Vilniaus komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas džiaugėsi V.Čeburino atvykimu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas

„Apsidžiaugėme, nes treneris užsitarnavęs tikrai gerą vardą, pasiekęs gerų rezultatų iš pradžių su „Kruoja“, o paskui pakėlęs „Sūduvą“ į visai kitą lygį. Tikimės, kad jam tai pavyks ir čia „Žalgiryje“ išlaikyti tą kartelę ir pasiekti kuo geresnius rezultatus“, – kalbėjo S.Mikoliūnas.

Kapitonas nesiryžo spėlioti, kokią filosofiją Vilniuje bandys įdiegti treneris, tačiau akcentavo, kad svarbiausia bus geri rezultatai.

Pats V.Čeburinas, stojęs į pokalbį su žiniasklaida, iš pradžių atkreipė dėmesį į spaudžiantį šaltuką.

„Na, Kazachstane irgi panašus oras, ten dabar šventės, kai kurie žmonės ir maudosi lauke. O kalbant apie futbolą, tai dabar darbo įkarštis. Atvykęs susipažinau su komanda, kalbėjomės apie tikslus, planus, vyko susitikimai su gydytojais, administracija. Kalbamės, dėliojamės darbus“, – pasakojo strategas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas

Lietuvos futbolo visuomenė sukruto, kai „Žalgiris“ paskelbė apie „Sūduvos“ istorinių žygių generolo atvykimą.

„Iškart po sezono „Sūduvoje“ gal ir nebūtų geras buvęs ėjimas (persikelti į „Žalgirį“ – aut. past.). Bet dabar praėjo laiko“, – kalbėjo metus be darbo praleidęs treneris.

Žalia spalva graži. Visas pasaulis juk žalias

Nors po paskutinio sezono Lietuvoje jį Marijampolės klubo vadovai, 15min žiniomis, labai įnirtingai bandė įkalbėti pasilikti, šį tarpsezonį, pasak V.Čeburino, kalbų su „Sūduva“ nebuvo.

„Žalia spalva graži. Visas pasaulis juk žalias, tai grožio spalva. Kol žaidžiau ir dirbau „Sūduvoje“, gyniau jų spalvas. Buvo derbiai, principinės rungtynės. Natūralu, kad treneris, dirbdamas su komanda, turi vieną tikslą – nugalėti. Dabar esu čia, man yra didžiulė garbė ir didžiulis iššūkis. Koncentruojuosi į darbą čia, mano visos mintys yra čia“, – sakė V.Čeburinas.

Jis pasakojo, kad komandos komplektacijos darbuose dalyvauja kartu su „Žalgirio“ klubo vadovais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo ruoštis sezonui
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo ruoštis sezonui

Jau pasikvietė treneris į Vilnių savo buvusį auklėtinį „Sūduvoje“ Josipą Tadičių, kuris sudarys puolimo duetą su Tomislavu Kišu, grįžusiu po mainų Pietų Korėjoje.

15min žiniomis, į „Žalgirį“ yra kviečiamas dar bent vienas buvęs „Sūduvos“ žaidėjas.

Paklaustas, kurioje grandyje pastiprinimo reikia labiausiai, V.Čeburinas kalbėjo: „Visada treneriui reikia žaidėjų į visas grandis. Matome Pochettino, Mourinho, kitus trenerius, kurie visada kalba, kad jiems reikia to ar ano, nors ir atrodo, kad jų komandoje yra puikūs futbolininkai. Mes analizuojame, aš, kaip treneris, ieškau.“

„Sūduvoje“ kazachas dažnai išstatydavo penkių gynėjų liniją, o pulti dažniausiai mėgo greitomis atakomis, daug įvarčių marijampoliečiai mušdavo standartinių situacijų metu.

O koks bus Vilniaus „Žalgiris“?

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo ruoštis sezonui
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo ruoštis sezonui

„Nesakome, kad žaisime taip arba kitaip. Matysime, kokie yra žaidėjai, pagrindinis keliamas tikslas yra būti mobiliais. Ši komanda yra kitokia, viskas bus žiūrima priklausant nuo žaidėjų. Niekas neatmeta, kad daug bus dirbama su standartinėmis situacijomis, greitomis atakomis. Komanda turės kelis žaidybinius planus, pagal keliamus tikslus ir atsižvelgiant į varžovus, komanda ir dėlios žaidimą.

Kai „Inter“ žaidžia 3-5-2 ar Anglijos komanda žaidžia 3-4-3, visi sako, kad puiki taktika. Kai kiti taip žaidžia, jau sakoma, kad nelabai geras futbolas. Mūsų tikslas yra parengti tokį planą, kuris būtų tinkamas nugalėti varžovus, ne visada gražus futbolas reiškia viską. Svarbiausia yra nugalėti“, – akcentavo V.Čeburinas.

„Kūrybinėmis atostogomis“ laisvus nuo futbolo metus pavadinęs buvo treneris, kuris pasakojo, kad daug ką per šį laiką keitė pandemija.

Kai „Inter“ žaidžia 3-5-2 ar Anglijos komanda žaidžia 3-4-3, visi sako, kad puiki taktika

„Neslėpsiu, buvo vienas kitas pasiūlymas, bet iš to nieko neišsirutuliojo. Tai iš mano šalies išvykti nebuvo galima, tai į kitą šalį atvykti. Praleidau daug laiko su šeima, skyriau daug laiko rungtynių žiūrėjimui, pandemijos metu žiūrėjau Baltarusijos čempionatą, kai nevyko kitos pirmenybės, taip pat senas mūsų rungtynes tam, kad ieškočiau, kur galima tobulėti. Kaip sako didieji treneriai: pasisavinti tai, ką kiti sugalvojo, ir pritaikyti sau – nėra nusikaltimas“, – samprotavo V.Čeburinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius