Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į prasiplėtusią salės futbolo A lygą sugrįš Alytaus ir Panevėžio ekipos

2013-14 metų Lietuvos salės futbolo A lygos čempionate rungtyniaus 9 komandos, o rungtynės startuos po dviejų savaičių. Tarp varžybų naujokų – Panevėžio ir Alytaus klubai bei komandos iš Kauno.
Daugkartinis šalies salės futbolo čempionas Kauno „Nautara“
Daugkartinis šalies salės futbolo čempionas Kauno „Nautara“ / Valdo Knyzelio/LFF nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Lietuvos salės futbolo A lygoje šiemet žais penki praėjusių metų dalyviai – nugalėtojų titulą ginanti Kauno „Nautara-Celsis“, Kazlų Rūdos „STIHL“, Radviliškio „Lokomotyvas“, Vilniaus „Bekentas“ ir Kaišiadorių „Savingė“. Su lyga atsisveikino pernai paskutinę vietą užėmę Mažeikių atstovai.

Savo atstovus salės futbolo čempionate šiemet vėl turės Panevėžys ir Alytus. Po trijų metų pertraukos sugrįžtančiams panevėžiečiams atstovaus „Baltija“, o jau aštuonerius metus salės futbolo elite nežaidusiems dzūkams – „Auska“.

Čempionato dalyvių gretas taip pat papildė atgimęs pirmųjų penkių šalies pirmenybių nugalėtojas Kauno „Inkaras“ ir Lietuvos sporto universiteto – FRK „Atleto“ komanda.

Varžybos startuos lapkričio 9-10 dienomis. Kitą mėnesį iš viso bus sužaisti trys turai, vėliau planuojama pertrauka dėl salės futbolo rinktinės rungtynių. Čempionatas vyks dviejų ratų sistema. Paskutinis, 18-asis, turas numatytas 2014 m. kovo 29-30 d.

Salės futbolo A lygos I turo rungtynės:

(2013 m. lapkričio 9-10 d.)

Kazlų Rūdos „STIHL“ – LSU-FRK „Atletas“

Radviliškio „Lokomotyvas“ – Kauno „Inkaras“

Vilniaus „Bekentas“ – Alytaus „Auska“

Panevėžio „Baltija“ – Kaišiadorių „Savingė“

Apie salės futbolą

Salės futbolas žaidžiamas 5 prieš 5 (po 1 vartininką ir 4 žaidėjus) dvigubai mažesnėje aikštėje, su mažesniu ir skirtingų savybių kamuoliu. Rungtynės trunka du kėlinius po 20 minučių, o žaidėjų keitimai neribojami. Komandai per kėlinį prasižengus 6 ir daugiau kartų skiriamas 10 metrų baudinys.

Kaip oficiali futbolo šaka salės futbolas palyginti neseniai – tik 1989 m. įvyko pirmasis FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatas. Šiuo metu pasaulyje jau daugėja profesionalių salės futbolo lygų ir žaidėjų. Lietuvoje salės futbolas nėra profesionalus ir remiasi entuziastų pastangomis. Pirmasis Lietuvos čempionatas vyko 1999 metais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius