Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į rinktinę pakviestas J.Marazas: „Taip apsidžiaugiau, kad neatsimenu, ką sakė“

Justino Marazo tema šiemet labai populiari, tačiau kitaip neįmanoma. Jo CV pildosi tokiu greičiu, kokiu nesipildo nei vieno kito Lietuvos futbolininko.
Justinas Marazas
Justinas Marazas / fkriteriai nuotr.

Nuo praėjusio penktadienio jo nuveiktų darbų suvestinėje atsirado įrašas ir apie debiutą Lietuvos nacionalinėje rinktinėje. Dar prieš dvejus su puse metų iš U-17 rinktinės atkabintas tuomet „Ateities“ saugas per 30 mėnesių sugebėjo pereiti „Trakų B“ etapą, „Trakų“ etapą, tapti geriausiu jaunuoju Lietuvos futbolininku bei pradėti legionieriaus karjerą.

„Manau, kad viskas tikrai vyksta labai greitai. Neįtikėtina. Lenkija, iškvietimas į nacionalinę rinktinę, debiutas joje. Kartais pagalvoju, ar nesapnuoju, bet tuo pačiu labai džiaugiuosi už tokias galimybes. Mano karjerai tai svarbūs žingsniai“, – sakė devyniolikmetis rinktinės debiutantas.

Pasirodęs rungtynėse su Liuksemburgu, jaunasis riteris vos per dešimt minučių išprovokavo dvi pražangas netoli varžovų baudos aikštelės, kartą pats gana pavojingai smūgiavo ir, apskritai, stipriai suaktyvino dešinįjį atakos kraštą.

„Esu save įtikinęs, kad kas benutiktų, privalau tikėti tuo, ką darau. Išėjęs į aikštę aš tiesiog mėgaujuosi tuo, ką darau. Aišku, tuo pačiu stengiuosi parodyti, koks esu iš tikrųjų ir ką sugebu. Nemeluosiu, pirmas kartas rinktinėje kėlė jauduliuką, bet, panašu, kad su tuo susitvarkiau ir tiesiog mėgavausi gauta galimybe“, – pasakojo J.Marazas.

Rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Urbonas per savo karjerą visada labiau pasitikėdavo patyrusiais žaidėjais, todėl jaunimui tekdavo būti žymiai geresniam, kad treneriui nekeltų abejonių. Bent jau kol kas, panašu, kad J.Marazas patenka į šią kategoriją.

„Kai treneris pasikvietė, taip apsidžiaugiau, kad net neatsimenu, ką man sakė (šypsosi). Užsifiksavo žodžiai, kad žaisčiau kaip moku ir viskas bus gerai. Man, kaip jaunam žaidėjui, toks trenerio pasitikėjimas yra labai svarbus dalykas“, – kalbėjo saugas.

„Man ši patirtis visiškai nauja. Negalima lyginti nei su UEFA Europos lygos atranka, nei su Lenkijos čempionatu. Realiai, čia neturi net akimirkos pagalvoti, kai geriausia elgtis toliau. Aišku, visur nėra lengva, bet čia išskirtinai. Žinau, kad kitąkart bus lengviau. Svarbu, kad būtų tų kitų kartų. Labai to tikiuosi ir noriu“.

J.Marazo artimiausiu metu laukia nelengvesnė patirtis Lenkijoje. Jo atstovaujamai Plocko komandai atėjo maksimalių išbandymų metas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius