-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į stadioną grįžę sirgaliai išvydo staigmeną – telšiškiai sostinėje nuskausmino čempionus

Sirgaliai sugrįžo į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadioną, bet Vilniaus „Žalgiriui“ vėl užšokti ant pergalingų bėgių nepavyko. Šalies čempionai, palaikomi pirmą kartą šiame sezone į stadioną įleistų žiūrovų, namuose netikėtai tik lygiosiomis 2:2 sužaidė su Telšių „Džiugu“.
Futbolo rungtynės: Vilniaus "Žalgiris" - Džiugas
Futbolo rungtynės: Vilniaus "Žalgiris" - Džiugas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

150 – tiek aistruolių buvo įleisti į LFF stadioną. Dalis jų palaikė „Žalgirį“ iš ištikimiausių gerbėjų „Pietų IV“ tribūnos, o likę stebėjo rungtynes išsibarstę stadiono tribūnose.

Tai buvo pirmas kartas šį sezoną, kai A lygos rungtynes stebėjo žiūrovai. Aistruolių tribūnose neliko dar praėjusių metų lapkričio pradžioje, kai Lietuvoje ėmė siautėti antroji koronaviruso banga.

Sirgalių palaikoma komanda juos įvarčiu pradžiugino jau 20-ąją minutę, kai greito išpuolio metu Tomislavas Kišas sutraukė gynybos dėmesį į atakos kraštą ir atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur kamuolio jau laukė Hugo Videmont'as.

Prancūzas jau buvo pasiruošęs nukreipti kamuolį į „Džiugo“ vartininko Mariaus Paukštės paliktus tuščius vartus, bet tai už jį padarė nesėkmingai kamuolį išmušti bandęs telšiškių gynėjas Jeremy Fernandesas.

Kone identiška situacija susiklostė ir antrajame kėlinyje, tik šįkart jau H.Videmont'as iš krašto perdavė kamuolį T.Kišui. Visgi kroatas kamuolio nepasiekė – tuščius vartus prieš save mačiusiam „Žalgirio“ puolėjui pritrūko vos kelių centimetrų, kad padvigubintų skirtumą.

Nesugebėję padidinti persvaros, žalgiriečiai kėlinio viduryje patys turėjo traukti kamuolį iš savų vartų tinklo.

„Džiugas“ 67-ąją minutę surengė nuostabią ataką, kurios smaigalyje atsidūrė net keli Telšių klubo žaidėjai. Pirmąjį Nasko Milevo smūgį atrėmė „Žalgirio“ vartų sargas Edvinas Gertmonas, bet kamuolys patogiai atšoko Davydui Arlauskiui, kuris netikėtai išlygino rezultatą iki rungtynių pabaigos likus vos daugiau nei 20 minučių.

Tiesa, tai dar nebuvo viskas, nes vos po aštuonių minučių „Džiugas“ sensacingai išsiveržė į priekį – po keitimo pasirodžiusio Roko Lazdinausko perdavimą įvarčiu galva pavertė N.Milevas, o rezultatas likus vos ketvirčiui valandos iki rungtynių pabaigos tapo 2:1 svečių iš Telšių naudai.

Persvara „Džiugas“ džiaugėsi neilgai. Kol telšiškiai dar galvojo apie ką tik pasiektą įvartį, „Žalgiris“ surengė ataką, o Jakubo Sylvestro perdavimą gavęs Josipas Tadičius pelnė pirmąjį įvartį su žaliai-balta apranga ir vėl išlygino rezultatą 2:2.

Visgi pasiekti dar vieną įvartį ir iškovoti pergalę „Žalgiris“ nesugebėjo – rungtynės baigėsi lygiosiomis ir vilniečiai antrose rungtynėse iš eilės nesugebėjo iškovoti trijų taškų. Penktadienį Vladimiro Čeburino auklėtiniai taip pat namuose 1:2 nusileido Marijampolės „Sūduvai“.

Su 14 taškų sostinės klubas A lygoje rikiuojasi trečias, į priekį užleisdamas ne tik „Sūduvą“ (18 taškų), bet ir „Panevėžį“ (16 taškų).

„Džiugas“ su 9 taškais yra penktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius