-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į vienus vartus: PSG suspardė beveidę „Barcelona“

Čempionų lygos turnyre antradienį startavo aštuntfinalio etapas. Namuose žaidę „Paris Saint-Germain“ futbolininkai nepaliko jokių šansų favorite laikytai „Barcelona“, o Lisabonos „Benfica“ namie 1:0 palaužė Dortmundo „Borussia“.
Angelis di Maria
Angelis di Maria / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

PSG ir „Barca“ po burtų traukimo vadinta bene įdomiausia aštuntfinalio pora, tačiau „Parc des Princes“ stadione antradienį įdomu buvo tik vienos komandos sirgaliams. Nuo pirmųjų minučių už gerklės katalonus griebę PSG futbolininkai visas rungtynes buvo dviem galvom geresni ir šventė triuškinančią pergalę 4:0 (2:0).

Įvarčius mušė net du gimtadienius šventę Paryžiaus futbolininkai – Edinsonas Cavani ir Angelis di Maria. PSG treneriui Unai Emery tai buvo tik antroji pergalė prieš „Barcelona“ ekipą per 24 rungtynes jo trenerio karjeroje.

Katalonai didesnės nesėkmės Europos turnyruose niekada nėra patyrę, o pastarąjį sykį Čempionų lygos aštuntfinalyje iškrito prieš dešimt metų.

Pirmąjį kėlinį „Barcelona“ užbaigė taip ir nepataikiusi į varžovų vartų plotą (per visą mačą pataikė tik kartą), o vienintelis bent kiek pavojaus kėlęs žaidėjas buvo Neymaras. Ne itin akylai rungtynes stebėjęs žiūrovas po 45-ių minučių nieko nebūtų nustebinęs paklausęs, kodėl nežaidžia L.Messi.

Per rungtynes buvo ne viena ilga atkarpa, kai prancūzai kontroliavo kamuolį ir laikė prispaudę „Barcą“ prie vartų. Jau per pirmas kelias minutes puikių progų neišnaudojo E.Cavani ir B.Matuidi, katalonus ne kartą gelbėjo vartininkas M.A.Ter Stegenas. Vis dėlto 18-ąją minutę nepadėjo net jis.

„Barcelona“ prasižengė ties baudos aikštelės kampu ir Angelis di Maria meistriškai realizavo baudos smūgį. Vartininkas į smūgį net nereagavo.

A.Di Maria baudos smūgis

Neymaras 27-ąją minutę sukūrė puikią progą įvarčiui, kai savo reidu ir puikiu perdavimu išvedė saugą A.Gomesą vienas prieš vieną su PSG vartininku, tačiau portugalui nepavyko įmušti įvarčio.

Tačiau tai tebuvo išimtis iš taisyklės. Nors katalonai bandė kiek ilgiau kontroliuoti kamuolį, tačiau primesti savo žaidimo nesisekė. Jau po kelių minučių puikų smūgį iš baudos aikštelės atliko J.Draxleris, rimtas pavojus kilo ir po to sekusio kampinio metu.

J.Draxlerio įvartis

40-ąją minutę PSG smogė antrą kartą. L.Messi prarado kamuolį aikštės viduryje, prancūzai metėsi pirmyn ir M.Veratti atliko juvelyrinį perdavimą dešinėję į baudos aikštelę įbėgusiam Julianui Draxleriui, o vokietis puikiu smūgiu nuginklavo „Barcelona“ vartininką.

Per pertraukė „Barcelona“ nepadarė jokių išvadų ir buvo greitai nubausta. Eilinė klaida aikštės viduryje kainavo greitą PSG ataką, tačiau viską padarė A.di Maria magija. Atrodė, kad „Barca“ gerai dengia savo baudos aikštelę, tačiau PSG argentinietis fantastišku smūgiu 55-ąją minutę pelnė antrą savo įvartį.

Antrasis A.di Maria įvartis

Jau 70-ąją minutę krito ketvirtasis, ne tik visiškai suspardęs „Barcelona“ gynybą, bet atsakomąsias rungtynes Barselonoje padaręs kone nereikalingomis. Pasižymėjo Edinsonas Cavani, kuriam tai buvo pirmasis įvartis prieš „Barcelona“ ekipą Čempionų lygos turnyre.

83-ąją minutę S.Umtiti smūgiu galva po kampinio pataikė į virpstą – tai galėjo bent šiek tiek pataisyti katalonų reikalus.

E.Cavani įvartis

Kitose vakaro rungtynėse Lisabonos „Benfica“ futbolininkai namuose 1:0 įveikė Dortmundo „Borussia“.

Įvartį 48-ąją min. pelnė graikas Kostas Mitroglou, o Pierre'as-Emeryckas Aubameyangas 58-ąją min. nerealizavo 11 metrų baudinio. Prieš tai Dortmundo puolėjas pirmajame ir antrajame kėlinyje buvo dukart išvestas vienas prieš vieną su vartininku, bet abukart mušė virš vartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius