Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomia tradicija pasidžiaugęs Valdas Urbonas transliacijos iš Ispanijos neieškos

Valdas Urbonas antrojo kėlinio viduryje meistriškai sustabdė jam iš toli atskriejusį kamuolį ir keletas tribūnoje įsitaisiusių žiūrovų nepagailėjo treneriui plojimų. Po gerų 20-ties minučių plojo jau visas LFF stadionas, Liviu Antalis įkalė puikų įvartį 86-ąją minutę ir išplėšė Vilniaus „Žalgiriui“ pergalę 1:0 prieš „Vaduz“.
Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“
Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors varžovai iš Lichtenšteino žaidžia antroje Šveicarijos lygoje, žaidimas vyko apylygiai. Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo keletą pavojingų progų, tačiau jų nerealizavo.

Po pertraukos jau „Vaduz“ ėmėsi daugiau kurti puolime ir keletą kartų privertė padirbėti Džiugą Bartkų.

O tada įvyko tai, ką Valdas Urbonas jau vadina gražia tradicija. 5 trenerio rungtynės prie „Žalgirio“ vairo ir per visas jas L.Antalis mušė bent vieną įvartį.

Beje, traumą gydęsis žalgirietis visą pasiruošimo laikotarpį nedirbo pilna jėga, o treneris negailėjo savo auklėtiniui gražių žodžių: „Tai žaidėjas, kuris jaučia, kur atsidurti. Matėm momentus, kai jis parodė savo meistriškumą. Jis išnaudoja situacijas, kurių galbūt Europos lygoje nebūna labai daug.“

V.Urbonas po pergalės labai džiūgauti linkęs nebuvo, tačiau sakė, kad tą, kas buvo užsibrėžta, įgyvendinti pavyko.

„Supraskime, kad tai pirmos rungtynės, nežiūrint to, iškovojome kovingą pergalę. Pasiekėme savo, nors buvo sunkių momentų, buvo gerų momentų, vietomis pakentėjome, o mūsų atliktas darbas davė rezultatą. Norėjome įmušti ir nepraleisti. Tas planas įvykdytas. Reikia rimtai ruoštis išvykai ir pratęsti šitą seriją“, – mačą reziumavo V.Urbonas.

Norėjome įmušti ir nepraleisti. Tas planas įvykdytas. Reikia rimtai ruoštis išvykai ir pratęsti šitą seriją

Treneris sako dar matantis savo komandos rezervų, vienas didžiausių – standartinės situacijos, kurių galią „Žalgiris“ jau įrodė pirmajame Europos lygos atrankos etape Farerų salose.

Ir nors kampinį „Žalgiris“ dar turėjo tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms Vilniuje, V.Urbonas liepė savo žaidėjams kamuolio į baudos aikštelę nebesiųsti, o teisėjas, vos paridenus kamuolį, sušvilpė mačo pabaigą.

„Rizika visada turi būti pamatuota. Vietoj žvirblio rankoje gali neturėti nieko“, – pasirinkimą aiškino strategas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ – „Vaduz“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ – „Vaduz“

Lietuvos futbolo gerbėjai ketvirtadienį vėl širdo, kadangi transliacijos iš Vilniaus nerodė nei viena šalies televizija, tačiau V.Urbonas nebuvo linkęs mėtyti akmenų nei į LRT, nei į kitų televizijų daržą: „Mes darom savo darbą, stengiamės pritraukti žiūrovus, o kaip vyksta vidiniai reikalai... Lietuvos klubai norėtų daugiau dėmesio iš televizijos populiarinant futbolą, bet yra, kaip yra.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“

Jei vilniečiai peršoktų Lichtenšteino klubo barjerą, kitas lauktų daug aukštesnis. Trečiajame atrankos etape „Žalgiriui“ veikiausiai tektų garsiosios „Sevilla“ išbandymas.

Ispanai savo pirmas rungtynes pradėjo tada, kai susitikimas Vilniuje jau buvo pasibaigęs, bet V.Urbonas sako transliacijos iš Ispanijos nežiūrėsiąs, mat koncentruotis reikia į kito ketvirtadienio akistatą su „Vaduz“.

Tuo tarpu Lichtenšteino komandos treneris Rolandas Vrabecas spaudos konferencijoje tvirtino, jog dėl pralaimėjimo nesisieloja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“

Specialistas gyrė savo žaidėjus bei pabrėžė, kad nebuvo labai svarbu, ar rungtynės baigsis lygiosiomis, ar šeimininkų pergale.

„Nepamenu gerų „Žalgirio“ šansų, antrajame kėlinyje mes sukūrėme keletą gerų progų. Manau, kad bus sunku ir Vaduce, turime būti labai kantrūs, o kitoje pusėje privalome mušti. Bus įtempta, o komandų galimybės – 50 prieš 50”, – konstatavo „Vaduz“ strategas.

Atsakomosios „Žalgirio“ ir „Vaduz“ rungtynės kitą ketvirtadienį vyks Lichtenšteine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius