Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ieškote darbo? Skelbimuose – Belgijos rinktinės trenerio postas

Norėtumėte patreniruoti antroje vietoje FIFA reitinge esančią futbolo rinktinę? Dabar turite šansą, nes Belgijos rinktinė paskelbė darbo skelbimą vyriausiojo trenerio paieškai.

Komanda, kurioje žaidžia tokie futbolininkai kaip Kevinas de Bruyne, Romelu Lukaku ir Thibaut Courtois, be stratego liko po pasaulio čempionato, kuriame neišėjo iš grupės – tai lėmė Roberto Martinezo pasitraukimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Martinezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Martinezas

Dabar Belgijos futbolo asociacija pradėjo naujo vedlio paieškas, o tą padarė kiek netradiciniu būdu – paskelbdama skelbimą socialiniuose tinkluose.

Kaip teigiama skelbime, belgai ieško kandidatų, kurie „žinotų, kaip laimėti“. Be to, norima, kad būsimas rinktinės treneris būtų „labai ambicingas“ ir turėtų „patirties aukščiausiame tarptautiniame lygyje, futbolo taktines žinias bei įžvalgas, o taip pat ir tinkamas asmenines savybes“.

Apibūdindama tobulą kandidatą, Belgijos futbolo asociacija konstatavo: tai turėtų būti „serijinis laimėtojas su aukščiausio lygio žaidėjų treniravimo patirtimi“.

Nustatytas ir terminas, iki kada laukiamos paraiškos – 2023 m. sausio 10 diena.

Auksinę, kaip ji žinoma pačioje Belgijoje, žaidėjų kartą užauginę belgai taip ir liko neiškovoję nė vieno titulo. Arčiausiai jo „raudonieji velniai“ buvo 2018 metais, kai pasaulio čempionate liko trečioje vietoje.

Panašios sėkmės belgai nesulaukė šių metų turnyre, kai grupių etape nugalėjo Kanadą (1:0), bet nusileido Marokui (0:2) ir sužaidė lygiosiomis su Kroatija (0:0) bei nepateko net į atkrintamąsias varžybas.

R.Martinezas Belgijos rinktinę treniravo nuo 2016 metų. Su juo prie vairo belgai beveik ketverius metus pirmavo FIFA reitinge, o nuo šių metų kovo yra antri.

Naujasis Belgijos rinktinės specialistas komandoje nebeturės Edeno Hazardo, kuris paskelbė apie karjeros rinktinėje pabaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius