Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Igoris Pankratjevas kratosi favoritų etiketės prieš mačą su San Marinu

Lietuvos futbolo nacionalinei rinktinei ruošiantis atrankos į Europos čempionatą rungtynėms su San Marino futbolininkais, komandos treneris Igoris Pankratjevas kratosi favoritų etiketės, tačiau žada aktyvų varžovų spaudimą.
Igoris Pankratjevas
Igoris Pankratjevas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šeštadienį vakare Taline I. Pankratjevo auklėtiniai nusileido Estijai minimaliu rezultatu 0:1 po Konstantino Vassilijevo įvarčio ir šiuo metu E grupėje užima priešpaskutinę penktąją vietą su 6 taškais savo sąskaitoje. Komandos strategas neslepia nusivylimo tokiu rezultatu.

„Tikėjomės iš Talino sugrįžti geresnės nuotaikos negu dabar, deja to įgyvendinti nepavyko. Rytoj komandą tenkins tiktai pergalė, trauktis atgal nėra kur“, – spaudos konferencijoje sakė rinktinės strategas.

Komandą tenkins tiktai pergalė, trauktis atgal nėra kur

Lietuvos rinktinės futbolininkai per pertrauką tarp rungtynių turėjo dvi treniruotes, tačiau treneris tikina, jog sąlygos pasiruošti – visiems vienodos.

Paklaustas apie tai, ar laiko Lietuvą mačo su San Marinu favorite, I. Pankratjevas tokios etiketės kratėsi: „Nenoriu vartoti žodžio „favoritai“. Žaidžiame namuose ir pasirinksime tokią taktiką, kuri garantuotų geriausią rezultatą. Stengsimės neduoti varžovams kvėpuoti, aktyviau spausime ir jų aikštės pusėje.“

Lietuvos rinktinė per devynerias pastarąsias rungtynes įmušė vos vieną įvartį – kvalifikacinėse rungtynėse su Šveicarija pasižymėjo Fiodoras Černychas. Anot stratego, progų lietuviai susikuria, tačiau jas reikia išnaudoti.

„Su kuo bežaistume, kiekvienose rungtynėse progų susikuriame, svarbiausia – jas išnaudoti. Net ir aukščiausios klasės žaidėjai bent jau pusės progų neišnaudoja“, – kalbėjo treneris.

Net ir aukščiausios klasės žaidėjai bent jau pusės progų neišnaudoja

Rezultatai kenčia dėl kartų kaitos?

Stratego teigimu, Lietuvos futbolo rinktinei dabar – pereinamasis laikotarpis, kuomet į komandą įliejama nemažai naujų veidų, vyksta natūrali kartų kaita.

„Komanda per metus ar pusmetį nesusiformuoja. Nuo praeito atrankos ciklo pasikeitė beveik pusė komandos. Rinktinė atjaunėjo, tačiau šitas jaunėjimas nebuvo dirbtinis – niekas veteranų neišvarė. Tai –  skausmingas, tačiau neišvengiamas kelias. Net kai rinktinės žvaigždės buvo karjeros pike, trečios vietos lietuviai atrankoje niekada neužėmė“, – situaciją rinktinėje komentavo I. Pankratjevas.

Po mačo su Estija spaudos konferencijoje treneris ironiškai atsakė į žurnalistų pasiūlymą atsistatydinti, tačiau sako, jog yra tik samdomas darbuotojas ir spaudimą jaučia nuolatos.

„Manęs dažnai klausia, kada atsistatydinsiu. Mane gali pakeisti bet kada, kad ir šiandien. Tikrai nesu garantuotas dėl savo vietos. Spaudimą jaučiau dar net nepradėjęs dirbti, nuo pirmų rungtynių su latviais 2013-aisiais metais“, – kalbėjo I. Pankratjevas.

Mane gali pakeisti bet kada, kad ir šiandien.

Mače su Estija aikštę anksčiau laiko paliko keitimo pats paprašęs Deividas Česnauskis, tačiau jis pirmadienį treniravosi pilna jėga ir greičiausiai galės rungtyniauti su San Marinu.

Žaisti galės ir geltonas korteles gavę Marius Žaliūkas ir Deivydas Matulevičius. Buvo pasirodžiusi informacija, jog jie negalės rungtyniauti dėl diskvalifikacijos, tačiau atrankos cikle žaidėjai diskvalifikuojami surinkus tris geltonas korteles.

Treneris patvirtino, jog nuo mačo pradžios į aikštę išbėgti gali Lukas Spalvis, tačiau teigia, kad puolėjų kiekis aikštėje rezultato nenulems.

M. Panka: „Atiduodame visas jėgas“

Rinktinės saugas Mindaugas Panka teigia, jog nereikėtų kreipti dėmesio į tai, jog dauguma San Marino žaidėjų nėra profesionalai ir eiti į aikštę susikoncentravus šimtu procentų. Antradienio rungtynėse, saugo manymu, svarbu bus įmušti kuo greitesnį įvartį.

„Kiekvieną varžovą reikia gerbti. San Marino rinktinė atvažiuoja čia ne tam, kad atiduotų tris taškus. Pagrindinis dalykas – pelnyti kuo greitesnį įvartį, galbūt tuomet jie atsivers gynyboje ir mums bus lengviau. Žaidžiame namuose, galvoje tiktai pergalė“, – sakė M. Panka.

Izraelyje rungtyniaujantis 31-erių futbolininkas mano, jog kol teorinė galimybė užimti trečiąją vietą gyva, reikia nenuleisti rankų ir kovoti dėl kiekvieno taško.

LFF nuotr./Mindaugas Panka
LFF nuotr./Mindaugas Panka

„Galiu patikinti visos komandos vardu – aikštėje atiduodame visą save. Esame nusivylę po mačo su Estija, galėjome parsivežti ir tašką, ir netgi visus tris. Tačiau dabar reikia žiūrėti į priekį ir iškovojus tris taškus stengtis kabintis į kuo aukštesnę vietą“, – kalbėjo saugas.

Po mačo su San Marinu lietuvių dar laukia rungtynės Slovėnijoje spalio 9-ąją, o spalio 12-ąją mūsų šalies rinktinė namuose priims E grupės lyderius anglus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius