Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Pankratjevas: „Mūsų pranašumu prieš estus būtų pilnas stadionas“

Lietuvos futbolo rinktinės varžove ketvirtadienį bus drausmingą futbolą demonstruojanti ir atrankos starte nustebinusi Estijos rinktinė, kuri į Vilnių atvyko kovoti dėl pergalės ir svajoja patekti į Europos čempionatą.
Treniruotė
Treniruotė / V. Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Tokiomis mintimis prieš rytojaus mūšį abiejų komandų treneriai ir futbolininkai pasidalijo spaudos konferencijose.

Pranašumu gali būti aistruoliai

Lietuvos komandai artimiausiose dvejose rungtynėse teks verstis be patyrusio gynėjo Mariaus Žaliūko. 30 metų futbolininkas dėl kelio traumos negalės rungtyniauti apie kelias savaites.

„Nepaisant to, komanda nusiteikusi labai ryžtingai ir rytoj pasiruošusi pademonstruoti sirgaliams gražų žaidimą ir gerą rezultatą. Mūsų pranašumu gali būti aistruoliai. Vis dėlto žaidžiame namuose po metų pertraukos, todėl tikiuosi pilno stadiono“, – sakė rinktinės strategas Igoris Pankratjevas.

Jie neturi ryškiai individualiu meistriškumu išsiskiriančių žaidėjų, tačiau gerai rungtyniauja kaip komanda, ginasi kartu. 

Pasak trenerio, varžovų žaidimo stilius nesikeičia priklausomai nuo to, ar jie žaidžia namuose, ar išvykoje. „Pirmiausia  – tvarkinga, drausminga gynyba. Vėliau estai ieško šansų atakoje. Tačiau nepasakyčiau, kad jų stilius išskirtinai gynybinis“, – teigė strategas.

Pasak gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus varžovai turi daug panašumo į Lietuvos komanda. „Jie neturi ryškiai individualiu meistriškumu išsiskiriančių žaidėjų, tačiau gerai rungtyniauja kaip komanda, ginasi kartu. Mūsų stipriosios pusės panašios.“

„Estai gynyboje būna gerai pasiruošę taktiškai, o puolime yra atidirbę standartines padėtis ir turi žaidėjų, kurie po tokių situacijų pavojingi“, – sakė puolėjas Deivydas Matulevičius.

Estijos rinktinė atrankos ciklą pradėjo staigmena – pergale rezultatu 1:0 prieš  Slovėniją. „Ta jų pergalė buvo šiek tiek netikėta, – kalbėjo I. Pankratjevas – Bet pasižiūrėjus rungtynių įrašą susidariau nuomonę, kad estai buvo verti laimėti. Todėl mūsų laukia labai sunkios rungtynės ir atkakli kova.“

Svajoja žengti tolyn

Estjios komandoje taip pat yra viena netektis gynybos grandyje – Norvegijoje žaidžiantis Taijo Teniste. Abejonių buvo ir dėl gynėjo Igorio Morozovo bei saugo Konstantino Vassiljevo, tačiau jie abu išvakarėse dalyvavo treniruotėje.

„Matėme lietuvių žaidimą ir žinome, kad tai gerai organizuota, sunkiai dirbanti ir kovojanti komanda, turinti gero lygio žaidėjų puolime. Tai kitoks varžovas nei Slovėnija, su kitomis stiprybėmis ir silpnybėmis, todėl savo žaidime turėsime kažką keisti. Jūsų kapitonas yra lyderis gynyboje, turite ryškų puolėją, greitus ir aštrius krašto saugus“, – vertino M. Pehrssonas.

Taip, mes esame Baltijos šalys, tad  kai žaidžiame tarpusavyje visada būna daugiau emocijų. 

Pasak trenerio, estai kelia ambicingus tikslus: „Mūsų svajonė yra patekti į Europos čempionatą, todėl ir dalyvaujame atrankoje. Esu naujas treneris, į sudėtį įtraukėme jaunų žaidėjų. Vyksta tobulėjimo procesas. Turime judėti pirmyn. Geras rezultatas rytoj mums būtų pergalė. Išvykoje taškas irgi yra taškas, bet geriausia būtų laimėti.“

Estijos rinktinės puolėjas Henri Anieras varžovų gretose sutiks gerą pažįstamą – jis Aujės „Erzgebirge“ klube žaidžia kartu su Arvydu Novikovu: „Apie šias rungtynes juokavome paskutinius kelis mėnesius. Jis puikus vyrukas, esame geri draugai. Gerai vertinu jį kaip žaidėją. Bus sunku prieš jį žaisti, tačiau laukiu šios akistatos.“

Estų kapitonas „Augsburg“ ekipai Vokietijos Bundeslygoje atstovaujantis Ragnaris Klavanas teigė, jog pagrindine motyvacija bus ne dvikova prieš kaimynus iš pietų, bet galimybė iškovoti taškų: „Taip, mes esame Baltijos šalys, tad  kai žaidžiame tarpusavyje visada būna daugiau emocijų. Tačiau mums papildomos motyvacijos nereikia, nes tai svarbios Europos čempionato atrankos rungtynės.“

Lietuvos ir Estijos rinktinės susitiks ketvirtadienį LFF stadione. Rungtynių pradžia – 21 valandą 45 minučių. Bilietus į rungtynes likus 1 val. iki pradžios už įprastinę kainą galima įsigyti „Bilietai.lt“ kasose.  Stadiono kasose bilietai brangs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius