-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įgūdžių neprarado: trys Edgaro Jankausko „hattrickai“ per ketverias rungtynes

15min pristato Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio rudens sezono priešpaskutinio turo apžvalgą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

III lyga. Šią savaitę pagaliau įvyko visų ilgai laukta lyderių – Naujosios Vilnios „Granito“ ir „Navigatorių-LT Aqua“ – dvikova. Tačiau to, kas joje nutiko, nesitikėjo niekas – ilgai turnyre pirmavęs „Granitas“ savo aikštėje patyrė sutriuškinimą 0:3 ir prarado lyderio poziciją.

„Navigatorių-LT Aqua“ ekipą jau 10 min. į priekį išvedė Modestas Bajoriūnas, o 83 min. tas pats žaidėjas padvigubino rezultatą. Tašką rungtynėse 90 min. padėjo Ričardas Kulis.

VIDEO: FK Granitas 0-3 FK Navigatoriai

Naujaisiais lyderiais tapę „Navigatorių-LT Aqua“ po 21 turo turi 51 tašką, o „Granitas“ – 49. Vis dėlto sakyti, kad lyderiai jau gali džiaugtis čempionų titulu, dar gerokai per anksti. Mat paskutiniajame ture jie susitiks su puikią sportinę formą demonstruojančiais ir jau į 4-ąją vietą čempionate pakilusiais „Fakyrais-Ad men“ (31). Tuo metu „Granitas“ susitiks su dėl 4-osios vietos taip pat kovojančiu, bet šiuo metu tik 7-ąją vietą užimančiu „Aktu“.

Tiesa, Naujosios Vilnios komandai jau reikia pasižiūrėti ir į užnugarį, nes pralaimėjimo atveju ją į trečiąją vietą nustumti gali Ukmergės „Spartakas“ (46). Šią savaitę Ukmergės ekipa 4:1 įveikę autsaiderę „Krušą-Basicą“, o paskutiniame ture susitiks su 3-ąją vietą nuo galo čempionate užimančia „Olimpija“. Įdomu, kad „Spartakas“ šį sezoną įveikė „Granitą“ per abejas tarpusavio rungtynes – 3:0 namie ir 1:0 išvykoje.

VIDEO: FK Naujieji Verkiai 5:3 FK Olimpija

IV lyga. „Nerealas“ (47) pirmąja vieta džiaugėsi tik savaitę. Sostinės ekipa priešpaskutines sezono rungtynes žaidė Širvintose su 3-ąją vietą užimančia „Širvinta“ (42) ir turėjo tenkintis lygiosiomis 1:1.

Tuo akimirksniu pasinaudojo Pabradės „Intersurgical-SŽK Tera“ (47), išvykoje 3:1 nugalėjusi „Mostiškes“ ir susigrąžinusi pirmąją vietą.

Paskutiniame ture su priešpaskutinę vietą turnyre užimančia Mostiškių ekipa susitiks jau „Nerealas“, o Pabradės komanda priims Šalčininkėlių „Visinčią“.

Pretendentų į titulą lenktynėse galbūt lemiamą žodį tapusi „Širvinta“ sezoną užbaigs maču su 5-ąją vietą užimančia „Advoco“ ir nesėkmės atveju dar gali prarasti prizinę vietą. Į ją taikosi „Medžiai“, kaip iš „Širvinta“ turintys 42 taškus (šią savaitę 2:0 įveikė „Salininkus“), atsiliekantys nuo širvintiškių tik dėl prastesnio tarpusavio rungtynių santykio. „Medžiai“ sezoną užbaigs rungtynėmis su dar vienu iš autsaiderių – „Viesulu“.

V lyga. „Elektrėnų Versmė“ (58) pagaliau oficialiai užsitikrino čempionės titulą. Tiesa, jis komandai atiteko be kovos, nes lemiamus taškus padovanojo į rungtynes nesusirinkę „Valčiūnai“. Antrąją vietą taip pat užsitikrino AFK (53), 2:0 palaužęs „Katastrofą“. Pastarasis rezultatas reiškia, kad trečiojoje vietoje sezoną užbaigs „Imperialas“ (50), 21-ajame ture 3:0 nugalėjęs „Stickers“.

VI lyga. Šiame čempionate abu lyderiai į savo sąskaitą įsirašė dar po 3 taškus (VJFK „Trakai“ – „Pabradė-2“ 3:0, „Granitas-2“ – „Reaktyvas“ 3:1) ir ramiai laukia sezono pabaigos. „Trakai“ dabar turi 61 tašką, o „Granitas-2“ – 53.

Tuo metu kovos dėl 3-iosios vietos baigtį netikėtai išsprendė 6-ąją vietą užimantis „Liberalų sąjūdis“. Ši ekipa net 6:0 sutriuškino 4-ąją vietą užimančius „Olandus“ (40) ir palaidojo visas komandos viltis pakilti į 3-ąją vietą. Bronzos medalius čempionate ir trečiąjį kelialapį į V lygą užsitikrino „Futbolo broliai-Railana“ (43), 6:2 nugalėję „Pietų IV“ komandą.

VII lyga. Šiame čempionate taip pat įvyko ilgai lauktas auksinis mūšis. Jame „Skaidiškės“ (56) po permainingos kovos Rudaminos žolės riedulio stadione palaužė Rūdiškių „Vėtrą“ (52) 4:3, nors po pirmojo kėlinio atsiliko 1:3, ir užsitikrino pirmąją vietą.

VIDEO: SK Skaidiškės 4:3 FK Vėtra

3-ąja vieta taip pat oficialiai jau gali džiaugtis „Top Kickers“ (39), 3:2 palaužęs „Euforiją“ ir tapęs nepavejamas artimiausiems konkurentams.

Moterų lyga. Sostinės moterų čempionate sužaistos dar vienerios rungtynės – per jas lyderis „Žalgiris-4“ (19) turėjo tenkintis lygiosiomis 1:1 su antrąją vietą užimančia „Vilniaus FM“ (17) ekipa.

Senjorai (35+). 35 metų ir vyresnių futbolininkų čempionate lyderiais lieka „Trakai“ (13 taškų po 5 rungtynių), šią savaitę 5:1 nugalėję „Relax“. Į antrąją poziciją pakilo vėl įspūdingai varžovus sutriuškinę „Prelegentai“ (12 po 6). Šį kartą žvaigždžių komanda 14:3 nugalėjo „Mostiškes“, o Edgaras Jankauskas jau trečią kartą (per 4 sužaistas rungtynes) pelnė „hattricką“.

Turnyro B divizione toliau vien pergalingai žengia „Granitas“ (18), šį kartą 5:1 nugalėjęs „Ozo tapyrus“. Antrąją vietą dalinasi „Nemenčinė“ ir PILK, turintys po 12 taškų.

Įmonių lyga. Verslo kompanijos turnyre rudens etapo kovas baigė ir B diviziono ekipos. Per centrines rungtynes lyderė „Skuba“ (19) 8-ajame ture 4:7 pralaimėjo antrąją vietą užimančiai „LT Advokatūrai“ (18).

Šia situacija galėjo pasinaudoti ir lyderius pasivyti „Girteka Logistics“ (17), tačiau sužaidė lygiosiomis 1:1 su 7-ąją vietą užimančiu „Cognizont“ ir liko trečia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius