Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ikero Casillaso karjera: Ispanijos vartų sargas jau sužaidė 800 rungtynių

Futbole išsikovoti vietą šalia elitinių vartininkų yra tikriausiai sunkiausias uždavinys. Daug jaunų vartininkų svajoja vieną kartą saugoti savo šalies rinktinės vartus, bet taip ir lieka atsarginiais vartininkais. Ispanas Ikeras Casillasas jau užsitarnavo vietą tarp geriausiųjų ir švenčia gražų jubiliejų – 800 rungtynių ginant rinktinės ir Madrido „Real“ klubo vartus.
Ikeras Casillasas
Ikeras Casillasas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Madrido Real CF

32-ejų metų Madrido „Real“ kapitonas šį skaičių pasiekė sekmadienį Konfederacijų taurės rungtynėse su Urugvajumi, kai sužaidė 146-ąjį mačą rinktinėje. Dar 654-is kartus jis gynė Madrido klubo vartus.

Ikeras užaugo viename Madrido regiono mieste ir visuomet save laikė madridiečiu, nors kurį laiką ir gyveno baskų teritorijoje. Jo tėvas dirbo švietimo ministerijoje, o mama yra kirpėja. Vartininkas yra pasakojęs, kad šeima buvo pamišusi dėl futbolo ir jo tėvas visuomet spėdavo rungtynių rezultatus. Vieną savaitgalį būsima Ispanijos futbolo žvaigždė pamiršo užregistruoti tėvo spėjimų, kai jis atspėjo visų 14 rungtynių rezultatus ir galėjo laimėti daugiau nei vieną milijoną eurų.

Madrido „Real“ klube Ikeras Casillas debiutavo 1999/2000 metų sezone ir nuo to laiko jau klube rungtyniauja 14 sezonų. 2000 metais jis tapo jauniausiu visų laikų vartininku, žaidusiu Čempionų lygos finale. Tuomet Madrido „Real“ su aštuoniolikmečiu Ikeru vartuose 3:0 sutriuškino „Valencia“. Tai buvo tik gera pradžia jo ilgoje karjeroje klube. Iki šiol jis sužaidė 476 rungtynes aukščiausiame Ispanijos čempionate „La Liga“ ir 127-erias rungtynes Čempionų lygoje.

2008 metais „Real“ klubas jam ir Rauliui Gonzalezui pasiūlė gyvenimo kontraktą. Tuomet vartininkas pratęsė sutartį iki 2017 metų su galimybe ją dar pratęsti. Penkiskart Ispanijos čempionato ir dukart Čempionų lygos laimėtojas šį sezoną turėjo nesutarimų su Jose Mourinho ir buvo pasodintas ant suolo. Kol kas neaišku, kaip jam seksis klubo vairą perėmus naujam treneriui.

Per šiuos metus vartininkas pagerino ne vieną rekordą ir Ispanijos rinktinėje. Jis sužaidė daugiausiai rungtynių (146), laimėjo daugiausiai mačų (108) ir yra žaidėjas, kuris pradėjo daugiausia susitikimų (133). Rinktinėje žaidėjas debiutavo 2000 metais mače prieš Švediją. Jis jau yra dukart Europos (2008, 2012) ir pasaulio čempionas (2010).

VIDEO: Ikeras Casillasas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius