Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgai ieškojusi naujo boso futbolo A lyga jį rado regbio pasaulyje

Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius pasiruošęs žaisti dviem skirtingais kamuoliais. 37 metų kaunietis pretenduoja vadovauti Lietuvos futbolo A lygai, kuri neturėjo prezidento nuo tada, kai praėjusią gegužę pasitraukė Deividas Šemberas.
Rytis Davidovičius (viduryje) pasiruošęs derinti pareigas futbolo ir regbio organizacijose.
Rytis Davidovičius (viduryje) pasiruošęs derinti pareigas futbolo ir regbio organizacijose.

Pritraukti daugiau žiūrovų į pustuščius stadionus ir prie televizijos ekranų, taip pat sulipdyti tvirtą finansinį bei vadybinį fasadą A lygos klubai kviečia R.Davidovičių – tarptautinės verslo, finansų, teisės ir apskaitos konsultacijų įmonės „Lewben Group“ Azijos ir Okeanijos padalinio direktorių, dalį pastarųjų metų dirbusį Filipinuose.

„Taip, esu pretendentas tapti A lygos prezidentu, – patvirtino R.Davidovičius. – Su didžiąja dalimi klubų esame sutarę, kad imsimės projekto kartu, jei susidirbsime per artimiausius 2–3 mėnesius.

Dabar peržiūriu sutartis ir dokumentus, noriu labiau įsigilinti į situaciją, o jei viskas pavyks ir mes rasime bendrą kalbą, vasarį ar kovą oficialiai tapčiau A lygos prezidentu. Tada išsirinktume A lygos direktorių, padėjėjus ir pradėtume aktyviai veikti.“

Derintų dvi prezidento pareigas

Esame sutarę, kad imsimės projekto kartu, jei susidirbsime per artimiausius 2–3 mėnesius.

R.Davidovičius teigė, kad A lygos vadovo postas būtų visuomeninė veikla, už kurią jis negautų atlygio, kaip negauna jo dirbdamas regbio federacijoje, kuriai vadovauja nuo 2012 metų.

Jis ketina suderinti abi pareigas dviejose skirtingose sporto šakose.

„Turiu įsipareigojimų regbio visuomenei, mano antroji kadencija dar tik įsibėgėjo, kitais metais Lietuvoje organizuosime dvejas pirmenybes, tad veiklos netrūks. Kita vertus, regbyje struktūra aiškiai sudėliota, esu vienas iš septynių federacijos valdybos narių ir tai tikrai nėra vieno žmogaus šou.

Esu įsitikinęs, kad derinant pareigas futbolo ir regbio organizacijose interesų konflikto nebūtų – nematau priešpriešos ir trikdžių. Galbūt net atvirkščiai – įžvelgiu sinergijos galimybes“, – sakė R.Davidovičius.

Sauliaus Čirbos nuotr./Rytis Davidovičius ir regbio treneris iš Pietų Afrikos Vuyo Zangqa.
Sauliaus Čirbos nuotr./Rytis Davidovičius ir regbio treneris iš Pietų Afrikos Vuyo Zangqa.

Didesniu iššūkiu jis laiko priderinti naujas pareigas prie šeimos ir verslo.

Su žmona, kuri irgi yra verslo konsultantė, R.Davidovičius rudenį susilaukė trečios atžalos. Pernai jis daug laiko praleido Filipinuose, į kurios sostinę konsultuoti verslininkų ketina skristi ir kitais metais, tik jau rečiau.

„Nėra paprasta, bet svarbiausia susitelkti ir surinkti gerą komandą, – gebėjimą būti aktyviam keliose srityse aiškino R.Davidovičius. – Be to, man pasisekė, kad turiu supratingą šeimą.“

Nesisekė nei krepšinio, nei futbolo žmonėms

Ne vienas jo pirmtakas yra nudegęs nagus dirbdamas A lygoje.

Buvęs krepšininkas, TV laidų ir serialų prodiuseris Rolandas Skaisgirys žadėjo paversti A lygą populiaria Lietuvoje lyg jo mėgstama Bundeslyga yra Vokietijoje, bet po efektingų sezono atidarymo švenčių klubai mirko į lažybų skandalus, o lygos darbuotojams vėlavo atlyginimai.

2015 metų pabaigoje Deividas Šemberas aktyviai įsitraukė į pareigas, bet ir buvusiam vienam geriausių visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininkų ne viskas klostėsi palankiai – 2016 metų sezonas A lygai buvo nuostolingas, iš pareigų turėjo pasitraukti direktorius Rimvydas Čekavičius.

Pats D.Šemberas pasitraukė praėjusią gegužę, nusivylęs Lietuvos futbolo federacijos požiūriu į klubų savarankiškumą ir finansavimą.

Sauliaus Čirbos nuotr./Deividas Šemberas
Sauliaus Čirbos nuotr./Deividas Šemberas

D.Šemberui išėjus, laikinąja vadove vasarą buvo paskirta komunikacijos specialistė Meda Piečytė, o pastaruoju metu A lygai vadovavo klubų asociacijos valdybos pirmininkas Vidmantas Murauskas, kuris yra šių metų šalies čempionės Marijampolės „Sūduvos“ prezidentas.

„Mano vizija tokia – tai didelė erdvė naujiems darbams, kuriuos turėtų atlikti savo sričių profesionalai, – sakė R.Davidovičius. – Potencialo tikrai yra, reikia sutelkti tinkamai energiją ir atraitojus rankoves dirbti.“

Apie futbolą rašo straipsnius

Sakoma, kad futbolas – tai džentelmenų sportas, kurį žaidžia chuliganai, o regbis yra chuliganų sportas, kurį žaidžia džentelmenai, bet R.Davidovičiui artimi abu žaidimai.

Futbolas net labiau pažįstamas, nes nuo šešerių metų jis lankė futbolo mokyklą Šiauliuose, paskui ir Kaune, kur su 1980 metais gimusių vaikų komanda buvo tapęs savo amžiaus šalies čempionu.

A lyga pirmiausia yra vadybos iššūkis. Net jei ateitų su futbolu nieko bendra neturintis stiprus vadybininkas, jis galėtų dirbti sėkmingai.

„Dešimtoje klasėje nusprendžiau, jog mano ateitis yra mokslai, o ne futbolas, nors vėliau studijuodamas buvau Vytauto Didžiojo universiteto komandos žaidėju ir kapitonu“, – sakė R.Davidovičius.

Jis yra parašęs ne vieną straipsnį apie futbolą „IQ“ žurnalui, o pastaraisiais metais pats spardė kamuolį Vilniaus futbolo mėgėjų lygos „Navigatorių“ ir „Press'o“ komandose.

Organizatorių nuotr./Rytis Davidovičius
Organizatorių nuotr./Rytis Davidovičius

„A lyga pirmiausia yra vadybos iššūkis. Net jei ateitų su futbolu nieko bendra neturintis stiprus vadybininkas, jis galėtų dirbti sėkmingai, – įsitikinęs R.Davidovičius. – Kol kas nesame parengę konkretaus plano ir sėkmės recepto, bet vienas pagrindinių tikslų bus paversti A lygą labiau patrauklia žiūrovams stadionuose ir prie ekrano.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius