-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ilgų FIFA tyrimų rezultatas: jokios korupcijos su Rusija ir Kataru nebuvo, čempionatai įvyks

Ketvirtadienį pasaulio futbolo bendruomenė sulaukė FIFA išvadų dėl kaltinimų korupcija renkant pasaulio futbolo čempionato organizatorius. Kritikos nuolat susilaukiantis pasaulinis futbolo organas paskelbė, kad jokios korupcijos nebuvo ir 2018 metų čempionatas Rusijoje ir 2022 metų pirmenybės Katare įvykis.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

FIFA skelbia, kad tyrėjai nesurado jokių įrodymų, kurie leistų atimti teisę organizuoti pirmenybes. Valdybos pirmininkas vokietis Hansas-Joachimas Eckertas paskelbė 42-ejų puslapių ataskaitą, kurią rengė 18 mėnesių.

2010 metais Rusija dėl teisės organizuoti 2018 metų čempionatą pranoko Angliją, Nyderlandus su Belgija ir Ispaniją su Portugalija. Tuo tarpu, Kataras dėl teisės rengti 2022 metų čempionatą varžėsi su JAV, Pietų Korėja, Japonija ir Australija.

Nėra nė menkiausios priežasties galvoti apie perrinkimą.

Ataskaita patvirtino, kad šie čempionatai įvyks būtent šiose šalyse, nes tyrimas neatskleidė jokių pažeidimų: „Jokių neigiamų įrodymų dėl šių šalių nesuradome. Nėra nė menkiausios priežasties galvoti apie perrinkimą.“

Tyrėjai nerado jokio ryšio tarp Kataro kandidatūros ir buvusio FIFA valdybos nario katariečio Mohamedo Bin Hammamo, kuris dėl korupcijos buvo suspenduotas visam gyvenimui. Teigiama, kad jis buvo „nutolęs“ nuo rinkimų dėl teisės organizuoti čempionatą ir visi kyšiai, kurie buvo mokami Afrikos atstovams, buvo jo bandymas įsitvirtinti dėl FIFA prezidento rinkimų 2011 metais.

Tai smegenų plovimas. Jo tikslas yra apgauti žmones, kad buvo atliekamas kažkoks skaidrus ir nepriklausomas tyrimas, nors taip nebuvo.

Tuo tarpu, rusai nesugebėjo pateikti visų elektroninių laiškų kopijų, susijųsių su kandidatūra, nes jų kompiuterinė įranga pasikeitė.

Ši ataskaita jau susilaukė daug kritikos internete ir tarp politikos atstovų. Britas Damianas Collinsas išreiškė pasipiktinimą dėl tokių tyrimo rezultatų: „Tai smegenų plovimas. Jo tikslas yra apgauti žmones, kad buvo atliekamas kažkoks skaidrus ir nepriklausomas tyrimas, nors taip nebuvo. Įtarimai korupcija ir kiti klausimai liko neatsakyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius