-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Inter“ vedlys didžiavosi savo vyrais ir žadėjo: „Mes grįšime čia vėl“

Jis iš Milano „Inter“ išspaudė viską, kas tik įmanoma, atvedė ją prie daugiau nei dešimtmetį neregėtos viršūnės, o tada pralaimėjo geriausiai komandai pasaulyje. Simone Inzaghi po nesėkmės pirmajame savo UEFA Čempionų lygos finale prieš „Manchester City“ (0:1) neslėpė apmaudo, tačiau pripažino – Stambulą palieka aukštai iškelta galva.
Simone Inzaghi
Simone Inzaghi / „Scanpix“ nuotr.

Tris kartus šį trofėjų praeityje iškovojęs „Inter“ pasiekė finalą pirmą kartą nuo 2010-ųjų, kai vadovaujami charizmatiškojo Jose Mourinho nukovė treblą – laimėjo „Serie A“, Italijos taurę ir Čempionų lygą.

Tą vasarą S.Inzaghi, būdamas 34-erių, Romos „Lazio“ klube baigė futbolininko karjerą, kurios metu visą laiką buvo dviem metais vyresnio savo brolio Filippo šešėlyje.

Per trylika metų iš Piačenzos kilęs specialistas tapo vienu geriausių Italijos trenerių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Simone Inzaghi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Simone Inzaghi

Tiek jam, tiek ir visiems jo auklėtiniams, tai buvo pirmasis Čempionų lygos finalas.

Kai rugpjūtį buvo ištraukti šio turnyro burtai, nedaug kas galėjo įsivaizduoti, kad Nerazzurri atliks tokį žygdarbį.

Tačiau „Inter“ žengė toliau iš sudėtingiausios grupės, kurioje kovojo Europos milžinai Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“, o pakeliui į finalą eliminavo „Porto“, Lisabonos „Benfica“ bei principinį savojo miesto konkurentą „AC Milan“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Simone Inzaghi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Simone Inzaghi

Šeštadienio vakarą S.Inzaghi neramiai mindžikavo palei šoninę liniją, ne kartą ir ne du peržengdavo techninę zoną, kelissyk net įšoko į aikštę, bet net tai žaidžiant, kaip jis prieš mačą sakė „su geriausia planetos komanda“, nepadėjo.

Iki pertraukos „Inter“ laikėsi kone idealiai ir net turėjo šansą, kai po šiurkščios Manuelio Akanji klaidos ir Lautaro Martinezo smūgio, anglus gelbėjo nuostabiai sužaidęs vartininkas Edersonas.

Vėliau buvo Federico Di Marco puiki galimybė lyginti rezultatą ir galiausiai mačo pabaigoje Romelu Lukaku smūgis galva, pasibaigęs dar vienu Edersono stebuklu.

Pavojingų progų „Inter“ sukūrė netgi daugiau nei jų varžovai, bet Europos futbolo svarbiausias trofėjus iškeliavo į Mančesterį.

„Prieš rungtynes sakiau, kad nekeisčiau savo žaidėjų į jokius kitus, ir šįvakar pasaulis pamatė, kodėl. Jie visam pasauliui parodė, kad gali žaisti ir didvyriškai laikėsi prieš komandą, kuri turi nepaprastai daug kokybės“, – po mačo kalbėjo S.Inzaghi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Simone Inzaghi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Simone Inzaghi

Nors Dovydui nepavyko parversti Galijoto ir sukurti sensacijos, tenka pripažinti, kad link savojo tikslo „Inter“ ėjo kryptingai.

2021 metais Milano komanda laimėjo Italijos lygą, 2022 m. ir 2023 m. iškovojo Italijos taurę, šį sezoną dar pridėjo ir Italijos supertaurę.

„Apkabinau savo žaidėjus vieną po kito, nes jie šį vakarą buvo ypatingi. Kaip ir mūsų sirgaliai – žinoma, jie nusipelnė kitokio rezultato, bet tikiuosi, kad buvo laimingi, matydami, kaip žaidė jų mėgstama komanda“, – susijaudinimo neslėpė „Inter“ strategas.

Baigiantis sezonui S.Inzaghi sulaukė nemažai kritikos ir nors galiausiai finišavo bronzinėje „Serie A“ pozicijoje, žurnalistų strėlės neatšipo.

„Tiek aš, tiek mano žaidėjai buvome puolami ir, reikia pripažinti, kad pralaimėjome keletą rungtynių, kurių neturėjome pralaimėti. Tačiau tikiu, kad iš tų pralaimėjimų gavome vertingų pamokų, – kalbėjo S.Inzaghi ir pažymėjo, kad per pastaruosius dvejus metus jo komanda iškovojo keturis trofėjus. – Su tokia dvasia, organizuotumu ir ryžtu ateityje mes vėl čia sugrįšime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius