Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interpolas įšaldė bendradarbiavimą su korupcijos skandalo krečiama FIFA

Tarptautinė policijos organizacija Interpolas penktadienį paskelbė įšaldanti 10 metų trukmės ir maždaug 20 mln. eurų vertės partnerystės sutartį su Tarptautine futbolo federacija (FIFA), kai buvo pradėti tyrimai dėl didelio masto korupcijos pasaulio futbolui vadovaujančioje institucijoje.
65-asis FIFA kongresas.
Seppas Blatteris / „Scanpix“ nuotr.

Interpolo vadovas Juergenas Stockas (Jurgenas Stokas) nurodė stabdantis 2011 metų gegužę pasirašytą sutartį dėl 10 metų trukmės programos „Sąžiningumas sporte“ (Integrity in Sport) kūrimo.

Ši programa buvo nukreipta prieš nesąžiningus susitarimus sporte, FIFA pareiškė, kad juos nuliūdino toks Interpolo sprendimas.

„Mes esame nusivylę, kad Interpolas sustabdė programą, kovojančią su sutartų rungtynių organizavimu. Ši programa nesusijusi su dabartinėmis FIFA problemomis ir pastaraisiais metais buvo svarbiausias faktorius kovojant su sutartomis rungtynėmis.

Programos sustabdymas neigiamai paveiks kovą su kriminalinėmis grupuotėmis. FIFA lieka prie savo įsipareigojimų ir yra pasirengusi bet kuriuo metu programą tęsti. Šiuo metu stengiamės su Interpolu derėtis dėl programos“, – rašoma FIFA išplatintame pranešime.

2011 metų gegužę Interpolas ir FIFA sutarė dėl 10 metų trukmės programos, nukreiptos prieš nesąžiningus susitarimus dėl futbolo rungtynių baigčių.

Ši programa sulaukė kritikos, nes buvo pradėta likus trims savaitėms prieš FIFA prezidento rinkimus 2011 m., o Seppas Blatteris tai naudojo kaip vieną argumentų rinkiminėje kovoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius