-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Intriguojančiame I lygos finiše – trijų ekipų kova dėl bilieto į A lygą

Jau šį šeštadienį baigsis LFF Pirmos lygos pirmenybės, kurių finišas šiais metais bus ypatingai intriguojantis dėl susidariusios konkurencijos dėl patekimo į Lietuvos A lygą.
„Panevėžys“ – „Nevėžis“
„Panevėžys“ – „Nevėžis“ / nuotr. fk-panevezys.lt
Temos: 1 Alytaus Dainava

Šiuo metu po 25 sužaistų turų turnyre pirmauja ir visus kozirius savo rankose turi „Panevėžio“ klubas, surinkęs 55 taškus. Vienu tašku atsilieka Alytaus „Dainava“, dviem – Kėdainių „Nevėžis“.

Paskutiniajame ture visų akys kryps į Kėdainius, kur „Nevėžis“ priims „Panevėžį“. Panevėžiečiams pergalė garantuotų pirmą vietą. Kėdainiečiams iškovojus pergalę, jiems reikėtų tikėtis, jog „Dainavos“ komanda namuose neįveiks lygos autsaiderių „Kupiškio“. Tuo atveju, jei panevėžiečiai sužais lygiosiomis, jiems taip pat reikėtų tikėtis malonės iš Dzūkijos komandos. Abiejų rungtynių pradžia – šeštadienį, 14 valandą, o tiesioginę „Nevėžio“ ir „Panevėžio“ rungtynių transliaciją bus galima sekti „Lietuvos futbolas“ ir „I lyga“ paskyrose feisbuke.

Pirmąją vietą laimėjusi komanda iškovos kelialapį į A lygą, o antroje vietoje likęs klubas žais atkrintamosiose varžybose su septintą vietą A lygoje užėmusia komanda.

Šį sezoną „Panevėžys“ demonstruoja geriausią puolimą lygoje – per 25 rungtynes komanda įmušė 75 įvarčius. 12 iš jų pelnė šešiskart Lietuvos čempionas Paulius Janušauskas.

Savo ruožtu „Dainava“ pasižymi geriausia gynyba ir praleido tik 22 įvarčius. Tai Donato Vencevičiaus auklėtiniai sugebėjo pasiekti tarp visų komandų surinkdami mažiausiai geltonų kortelių (40). Alytiškiai nepralaimėjo jau 14 rungtynių iš eilės.

„Nevėžio“ ekipa savo komandoje turi rezultatyviausią lygos futbolininką Evaldą Kugį, kuris jau įmušė 20 įvarčių ir artimiausią persekiotoją kolumbietį Sebastianą Vazquezą („Dainava“, 14 įvarčių) lenkia šešiais įvarčiais. Kėdainiečių komandoje žaidžia du buvę Lietuvos rinktinės nariai – vartininkas Mindaugas Malinauskas ir saugas Tadas Eliošius.

Lenktynėse dėl titulo jau nedalyvauja Gargždų „Banga“, kuriai kelią trečiadienį užkirto patirtas pralaimėjimas „Dainavai“ 1:2. Taip pat iš konkurencinės kovos kiek ankščiau pasitraukė Telšių „Džiugo“ ir Vilniaus „Vyčio“ klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius