Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Intriguojantis salės futbolo A lygos finišas – tiesiogiai internetu

Finišo tiesiąją pasiekęs Lietuvos salės futbolo A lygos čempionatas žada atkaklią kovą dėl aukso tarp Kauno „Nautaros“ bei Vilniaus „Bekento“. Šių komandų neakivaizdines ir tarpusavio dvikovas futbolo mėgėjai galės pamatyti tiesiogiai per „Futbolo.TV“.
„Viči“ – „Bekentas“ rungtynių akimirka
„Viči“ – „Bekentas“ rungtynių akimirka / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
Temos: 1 Tiesiogiai

Laukiama dramatiškos kulminacijos

Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFA) rengiamas A lygos čempionatas šiemet vyksta 13-ąjį kartą. Likus keturiems turams nugalėtojų titulą ginančiai „Nautarai“ į nugarą kvėpuoja Vilniaus „Bekentas“, kuris nuo daugkartinių čempionų atsilieka vienu tašku.

„Patyrę kauniečiai iki šiol pateisino favoritų vardą, tačiau „Bekentas“, savo gretas šiemet papildęs tokiais žinomais žaidėjais kaip Giedrius Barevičius, taip pat turi didelių ambicijų tapti čempionais. Tas faktas, kad komandos kol kas pasidalijo po pergalę minimalia persvara 5:4, leidžia tikėtis intrigos iki pat finišo“, – sakė LSFA viceprezidentas Sergejus Sliva.

Šalia lyderių nuolat buvo ir Kazlų Rūdos „Sporto centro-STIHL“ ekipa, jos šansus gerokai sukomplikavo paskutiniame ture patirtas netikėtas pralaimėjimas ketvirtoje pozicijoje žengiančiai Vilniaus „Penalty.lt“ komandai. Penktą ir šeštą vietas dalijasi Kauno „Viči“ futbolininkai ir debiutantas Vilniaus „Snoras“.

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Nautara  Penalty.lt rungtynių akimirka
V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./„Nautara“ – „Penalty.lt“ rungtynių akimirka

Sezono pabaigoje – lyderių kovos

Pirmą kartą salės futbolo istorijoje čempionato kovas buvo galima stebėti ir internetu – kiekvieną turą po rungtynes transliuoja internetinė televizija „Futbolo.TV“.

„Tai privertė pasitempti ir pačias komandas, o žiūrovams – galimybę geriau susipažinti su salės futbolu. Tai itin dinamiškas žaidimas, todėl net ir pirmaudamas dviem įvarčiais negali būti užtikrintas pergale iki paskutinių sekundžių“, – teigė S.Sliva – „Čempionato pabaigoje kiekvienas taškas gali būti lemiamas, todėl neabejoju, kad įtampos ir dramos paskutiniuose turuose netrūks.“

Artimiausia transliacija žiūrovų laukia penktadienį – ‚karšta“ kova visada pasižyminčiame sostinės derbyje „Penalty.lt“ Lietuvos edukacinio universiteto salėje mes iššūkį „Bekentui“. Pirmajame rate „Penalty.lt“ jau pateikė staigmeną ir nugalėjo, o antrajame „Bekentas“ pasiekė revanšą.

Iki kovo 18 dieną numatytos čempionato pabaigos futbolo mėgėjai taip pat galės išvysti dar trejas „karščiausias“ ir potencialiai lemiamas trijų lyderių tarpusavio rungtynes iš Vilniaus, Kazlų Rūdos ir Kauno.

Preliminarus „Futbolo.TV“ transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 24 d. (penktadienis) 19 val. 30 min.
Vilniaus „Penalty.lt“ – Vilniaus „Bekentas“

Kovo 3-4 d. (šeštadienis-sekmadienis)
Vilniaus „Bekentas“ – Kazlų Rūdos „SC-STIHL“

Kovo 11 d. (sekmadienis)
Kazlų Rūdos „SC-STIHL“ – Kauno „Nautara“

Kovo 17-18 d. (šeštadienis-sekmadienis)
Kauno „Nautara“ – Vilniaus „Bekentas“

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Nautara  STIHL rungtynių akimirka
V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./„Nautara“ – STIHL rungtynių akimirka

Apie salės futbolą

Salės futbolas žaidžiamas 5 prieš 5 (po 1 vartininką ir 4 žaidėjus) dvigubai mažesnėje aikštėje, su mažesniu ir skirtingų savybių kamuoliu. Rungtynės trunka du kėlinius po 20 minučių, o žaidėjų keitimai neribojami. Komandai per kėlinį prasižengus 6 ir daugiau kartų skiriamas 10 metrų baudinys.

Kaip oficiali futbolo šaka salės futbolas palyginti neseniai – tik 1989 m. įvyko pirmasis FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatas. Šiuo metu pasaulyje jau daugėja profesionalių salės futbolo lygų ir žaidėjų. Lietuvoje salės futbolas remiasi entuziastų pastangomis. Pirmasis Lietuvos čempionatas vyko 1999 metais.

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./STIHL  Penalty.lt  rungtynių akimirka
V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./STIHL – „Penalty.lt“ rungtynių akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius