-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 12 /15:32

Ir Maskvoje, ir Vilniuje žaidžiantį rusą pristatęs klubas delsia: „Dabar nėra pozicijos“

Praėjusiais metais sensacingai į žemesnį Lietuvos futbolo divizioną iškritę Vilniaus „Riteriai“ nemaloniai nustebino šalies sporto gerbėjus, pristatę 17-metį futbolininką iš Rusijos Davidą Smyslovą. Netrukus paaiškėjo, jog jaunuolis reguliariai dalyvauja ir Maskvos jaunimo pirmenybėse. Vis dėlto sostinės klubo vadovas teigia sprendimo dėl žaidėjo ateities dar neturintis.

„Rusijoje gimęs futbolo talentas savo karjerą pradėjo tėvynėje. 2017 metais jo tėtis Denisas Smyslovas savo naują gyvenimą pradėjo kurti Lietuvoje. Čia jis sukūrė sėkmingus verslus, o tuomet sulaukė į Vilnių atvykusių savo vaikų. Į naują aplinką atvykęs Davidas tęsti karjerą pasirinko Riterių futbolo akademijoje“, – taip nekaltai naujoką šeštadienį pristatė Vilniaus klubas.

„Esu dėkingas klubui už suteiktą galimybę – nuo mano prisijungimo prie akademijos iki žaidimo A komandoje. Nuo pirmos dienos čia tiek komandos draugai, tiek treneriai, tiek klubo darbuotojai buvo geri man ir leido pasijausti kaip namie. Noriu už tai atsidėkoti, todėl dėsiu visas pastangas, kad klubas pasiektų kuo geresnį rezultatą“, – sakė pats D.Smyslovas.

„Esu labai dėkingas Lietuvai, kuri man suteikė galimybę pradėti naują gyvenimą, o Davidui – toliau užsiimti savo mylima veikla – futbolu. Noriu, kad žinotumėte, jog mano šeimos medyje yra nemažai ukrainiečių, vokiečių, rusų ir tikriausiai kitų tautybių apie kurias net nežinau, todėl mane ypač skaudina įvykiai Ukrainoje. Nuoširdžiai tikiuosi, kad artimiausiu metu šis karas pasibaigs ir bus išvengta daugiau beprasmių mirčių“, – teigė jauno futbolininko tėtis.

Vis dėlto greitai ėmė kilti klausimų ne tik dėl žaidėjo tautybės, tačiau ir dėl tikrųjų pažiūrų.

Remiantis viešai prieinamais duomenimis, D.Smyslovas nuo 2022-ųjų Maskvos jaunimo čempionate sužaidė net 34 rungtynes, o paskutinįkart karą sukėlusios Rusijos sostinėje į aikštę žengė 2023-ųjų gruodžio 23-ąją.

nuotr. ekrano nuotrauka/Davidas Smyslovas dar 2023-ųjų pabaigoje žaidė Maskvos jaunimo pirmenybėse
nuotr. ekrano nuotrauka/Davidas Smyslovas dar 2023-ųjų pabaigoje žaidė Maskvos jaunimo pirmenybėse

Maža to, jau kelerius metus „Riterių“ akademijoje tobulėjęs vaikinas viešoje savo instagramo paskyroje pozuoja muziejuje Maskvoje, yra uždėjęs patiktuką ant Vladimiro Putino sukeltą karą pateisinančio įrašo.

Vis dėlto net ir po tokios informacijos apie žaidėją „Riterių“ savininkas Janas Nevoina griežtų sprendimų dar nėra priėmęs.

„Dabar nieko nepasakysiu, reikia išsiaiškinti viską, kontrakto nutraukimas... Jei turime tam teisę, mes nutrauksime kontraktą. Paaiškės tai per porą valandų, klubo vadovai dirba ties tuo. Dienos pabaigoje turėsime poziciją“, – aiškino Vilniaus klubo vadovas.

„Dabar nėra pozicijos, kokia dabar pozicija gali būti? Jei yra faktai tokie, kokie yra, jei yra padaryta klaidų, o klaidų taisymas yra jo atleidimas, kontrakto nutraukimas, tai tas bus padaryta. Nėra kitos opcijos. Dabar jau ne mes sprendžiam“, – sakė J.Nevoina.

LFF nuotr./A lygos prezidentas Janas Nevoina
LFF nuotr./A lygos prezidentas Janas Nevoina

Prekyba naftos produktais iš Baltarusijos, Rusijos ir Kazachstano amžiaus pradžioje turtus susikrovęs verslininkas, vadovaujantis įmonei „Lit-Invest“, paklaustas, kaip nutiko, jog Maskvoje nuolat į aikštę išbėgantis 17-metis buvo pakviestas į komandą, teigė „nenorintis spekuliuoti“.

„Turime surinkti informaciją, kodėl tai įvyko, ar tai įvyko, ar čia yra patikrinti faktai, ar turėjome tą daryti, ar neprivalėjome. Vyrai turi padaryti savo darbą. Vyksta vidinis patikrinimas ir tuomet bus galutinis sprendimas“, – sakė J.Nevoina.

nuotr. Ernesto Bubulio/fkriteriai.lt/Janas Nevoina
nuotr. Ernesto Bubulio/fkriteriai.lt/Janas Nevoina

Negalėjo jis atsakyti ir į klausimą, ar „Riteriai“ gavo Lietuvos futbolo federacijos išimtį, mat nuo karo pradžios Lietuvoje draudžiama registruoti futbolininkus iš Rusijos ir Baltarusijos.

„Geras klausimas, užregistravo, o reikėjo ar nereikėjo, tai reikia žiūrėti. Ar gavo išimtį, ar negavo“, – sakė J.Nevoina.

LFF prezidentas Edgaras Stankevičius 15min teigė, jog išimties šiam žaidėjui suteikti nereikėjo.

„Iš teisinės pusės „Riterių“ žaidėjas turi visus dokumentus, turi laikiną leidimą gyventi Lietuvoje, yra persikėlęs čia kartu su tėvais. Lietuvos Respublika išdavė jiems leidimus čia gyventi. Gavome leidimus, tad šioje situacijoje nereikia jokių išimčių. Jei jie gauna dokumentus, reiškia, atitinka įstatymus, mes patys tikrai netikriname, ar jis aktyvus socialiniuose tinkluose, ar važinėjo ir žaidė (Rusijoje – aut. past.)“, – teigė E.Stankevičius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Tiesa, LFF prezidentas buvo kategoriškas paklaustas apie bendrą situacijos vertinimą.

„Jei būčiau klubo vadovas, vienareikšmiškai pasielgčiau. Kaip buvo ir su Vilniaus „Žalgiriu“, kuomet išlindo detalės apie futbolininko žaidimą Rusijoje. Aš atsisveikinčiau ir viskas, nesvarbu, kokios būtų pasekmės. Tai politinės ir vertybinės idėjos“, – sakė federacijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius