-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir šlovintas, ir nurašytas G.Acevedo: „Kiekvienas žaidėjas turi kitokį gyvenimą“

Amerikietiški Gersono Acevedo kalneliai – taip galima pavadinti vieno techniškiausių A lygos žaidėjų sezoną. Nuostabi pradžia, tada – nuosmukis net ir į antrąją „Sūduvos“ komandą, o galiausiai – atgautas pasitikėjimas, sirgalių meilė ir du įvarčiai rungtynėse, garantavusiose marijampoliečiams Lietuvos čempionų vardus.
Marijampolės „Sūduva“ - Klaipėdos „Atlantas“
Gersonas Acevedo / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Saugas iš Čilės jau nuo sezono pradžios kuklios Lietuvos lygos žiūrovus stebino kamuolio valdymo triukais ir nuostabiais įvarčiais.

Tačiau vėliau viskas pakrypo prastesne linkme. Futbolininkas patyrė traumą, o vėliau pasirodė pranešimų, kad turi ir rimtų drausmės problemų bei nevengia savo talento demonstruoti ne tik futbolo, bet ir naktinių klubų šokių aikštelėse.

facebook nuotr./Gersonas Acevedo
facebook nuotr./Gersonas Acevedo

15min žiniomis, maždaug po 5 tūkstančius eurų per mėnesį uždirbančio saugo naktinės išvykos lėmė ne tik sumenkusį indėlį aikštėje, bet ir nukirstą atlyginimą.

Nors kalbos sklandė vis garsiau, treneris Vladimiras Čeburinas mūru stojo už savo auklėtinį po pergalės Europos lygos atrankoje prieš Jūrmalos „Spartaks“. „Neklausykite gandų, matėt – pasakykit“, – tada 15min nurėžė strategas.

Tačiau panašu, kad galiausiai 30-metis čilietis susitvarkė, atgavo vietą startinėje sudėtyje ir sėkmingai ne tik kūrė, bet ir užbaigė atakas.

Trečiadienį 6:0 prieš Klaipėdos „Atlantą“ laimėtose rungtynėse, garantavusiose „Sūduvai“ čempionų titulą, G.Acevedo kamuolį į tinklą pasiuntė jau 3-ąją mačo minutę. Antrajame kėlinyje jis realizavo ir 11 metrų baudinį.

VIDEO: A lyga. 32 turas: „Sūduva“ – „Atlantas“ (santrauka)

Taip Marijampolės sirgalių numylėtinis tapo šalies čempionu. Jam, kaip ir visai komandai, šiame sezone liko sužaisti dar vienerias rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“, tačiau jos jau nieko nebelems, o taurės iš marijampoliečių niekas neatims.

Tada G.Acevedo patrauks namo. Kadangi jo kontraktas baigsis sulig paskutiniu teisėjo švilpuku šį sekmadienį, gali būti, kad tada baigsis ir permaininga jo viešnagė Lietuvoje.

– Šiandien tapote Lietuvos čempionu. Gal galite pasidalinti emocijomis? 15min paklausė Gersono Acevedo.

– Dabar visa komanda yra labai laiminga, nes tai buvo sunkūs metai. Paskutiniai mėnesiai buvo kupini streso, nes persvara prieš „Žalgirį“ nebuvo didelė. Kovojome su šia komanda visą laiką, bet dabar visi jaučiasi puikiai, dabar esame pasiruošę pasimėgauti tuo, ką pasiekėme. Esu labai laimingas.

VIDEO: Marijampolės „Sūduva“ švenčia čempionų titulą

– Pirmąjį įvartį į „Atlanto“ vartus įmušėte jau trečią minutę, kaip pavyko mušti taip greitai?

– Tai futbolas, negalima to kontroliuoti. Tai buvo geras momentas. Vėževičius atliko man perdavimą atgal ir aš tiesiog smūgiavau. Bet jausmas mušti 3-ąją minutę yra labai geras.

– Tada mušėte ir antrą savo įvartį, turėjote galimybių ir „hat-trickui“. Ko iki jo pritrūko?

– Tai buvo tiesiog puikios rungtynės, laimėjome 6:0, visi žaidėjai sužaidė puikiai. Dabar labai daug emocijų, nes visi norėjo šio titulo.

VIDEO: Į orą skraidinamas Vladimiras Čeburinas

– Tai buvo pirmi jūsų metai žaidžiant Lietuvoje, kokia tai buvo patirtis?

– Čia yra gera vieta gyventi. Komanda buvo gera, neturiu kuo skųstis. Anksčiau esu žaidęs Rusijoje, tad yra panašumų. Žinoma, lyga kita, bet čia jaučiuosi puikiai. Tai pirmi metai, bet man tikrai patinka ši šalis.

– Šį sezoną Europos lygoje „Sūduva“ nukeliavo iki lemiamo atrankos etapo, tačiau į pagrindinį turnyrą nepateko. Ar dabar, žiūrint į rungtynes Glazge, matote, kad buvo galimybė geriau sužaisti su „Celtic“?

– Gal ir buvo, bet tai – labai stipri komanda. Mes taip pat esame geri, stengėmės, bet nepavyko. Esame patenkinti savo sezonu.

VIDEO: Marijampolės „Sūduvai“ įteikta Lietuvos čempionų taurė

– Ar teko matyti „Žalgirio“ rungtynes prieš „Atlantą“, kurių baigtis ir leido jums anksčiau laiko užsitikrinti A lygos titulą?

– Nemačiau tų rungtynių, bet komandos draugai pasakė, kad sužaidė 0:0. Tai mums buvo staigmena. To tikrai nesitikėjome, manėme, kad viskas spręsis paskutinėse sezono rungtynėse. Bet gerai, dabar galime anksčiau pasimėgauti trofėjumi.

– Teko pastebėti, kad greitai tapote vienu mėgstamiausių žaidėjų Marijampolėje, ar pats tai jautėte?

– Kuo toliau, tuo labiau tai jaučiau. Labai gera tai jausti, tai prideda motyvacijos.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“

– Jūsų paties sezonas priminė amerikietiškus kalnelius: gerai pradėjote, tada patyrėte traumą, teko net ir dublerių komandoje žaisti, bet sezono pabaigoje vėl viskas buvo gerai. Teko girdėti, kad dar turėjote ir drausmės problemų, kaip visa tai nutiko?

– Tai, ką darai šalia futbolo… Kiekvienas žaidėjas turi kitokį gyvenimą. Tai nebuvo tik tai. Kartais atsiranda problemų su žaidėjais, su treneriu, kartais nesuprantame vieni kitų. Bet, jei taip užbaigi sezoną, reiškia, kad viskas yra gerai. Tada pamiršti visas blogybes. Dabar nebereikia apie tuos dalykus galvoti. Negali visus metus žaisti visose rungtynėse. Svarbiausia – kaip užbaigsi sezoną. O mes esame čempionai.

– Jūsų kontraktas baigiasi po šio sezono, kokie ateities planai?

– Po sezono vyksiu namo. O tada – nežinau (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius