-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

iš A lygos išstumtas „Tauras“ po ilgų diskusijų nusprendė žaisti I lygoje

Tauragės futbolo klubo „Tauras“ vadovai ir dalininkai deda pastangas, kad ilgus metus gyvavusios Tauragės futbolo tradicijos išliktų, kad išliktų miestas Lietuvos futbolo žemėlapyje. Tuos, kuriems yra įdomi dabartinė klubo situacija ir padėtis Tauragės futbole, „Tauro“ klubo vadovai pakvietė į diskusiją, praneša ekipos internetinis puslapis.
Tauragės „Tauras“
Tauragės „Tauras“

Turtingas, ilgametes tradicijas turintis Tauragės futbolas, dabartiniu metu išgyvena krizę. Lietuvos futbolo federacijai priėmus sprendimą, kad Tauragės „Tauras“ nebeturi teisės rungtyniauti pajėgiausioje – A lygoje, klubo vadovai pateko į aklavietę. Komandą paliko kone visi patyrę žaidėjai, peržiūroje buvę legionieriai bei ekipą naujajam sezonui rengęs vyriausiasis treneris Ivanas Tabanovas.

Susiklosčiusi situacija vertė klubo vadovus bei dalininkus, sukvietus visą Tauragės futbolo bendruomenę, miesto vadovus bei visus futbolą mylinčius žmones, bandyti kartu rasti sprendimą, kokiu keliu Tauragės futbolui žengti toliau, kas padėtų išlaikyti byrančią „Tauro“ komandą, kokios, pagaliau, klubo rėmėjų galimybės ir planai. 

Nuomonių buvo įvairių, tačiau, kad futbolas Tauragėje turi gyvuoti, tvirtino visi. Suprantama, jog Tauragei, deja, skurdžiausiam Lietuvos regiono centrui, išlaikyti pajėgią futbolo komandą nėra lengva.

Tačiau įmanoma. Yra puikių pavyzdžių. Pajėgius futbolo klubus yra subūrę tokie nedideli miestai kaip Pakruojis, Gargždai ar Trakai. Tačiau Tauragė yra Tauragė. Nors iš surengto susitikimo klubo vadovai tikėjosi konstruktyvaus, dalykiško, atviro pokalbio, jis mezgėsi sunkokai. Mat „Tauro“ futbolo komandos rėmėjai taip ir neatsakė į klausimą ar praradus teisę rungtyniauti A lygoje, jie ir toliau pasiryžę remti komandą?

Niūroką atmosferą bandė praskaidrinti diskusijoje dalyvavęs rajono meras Pranas Petrošius, pareiškęs, kad nereiktų nukabinti nosies, nes komandą, kad ir labai jauną, dar vis turime. Taip, savivaldybė „Tauro“ ekipai ir šiais metais skyrė lėšų. Tiesa, dukart mažiau nei praėjusiais metais – tik 100 tūkstančių litų.

Diskusijos metu bandyta aiškintis ar verta su pastebimai atjaunėjusia komanda dalyvauti netgi Lietuvos I futbolo lygos čempionate. Juolab, kad ir komandos biudžetas šiais metais kaip niekad skurdus.

Dalininkų tvirtinimu, galbūt ir pavyks surinkti 350 tūkstančių litų. Tuo tarpu ilgametis jaunųjų futbolininkų treneris Jonas Stažys, vienintelis, beje, kalbėjęs be užuolankų ir diplomatiškų nutylėjimų, tvirtino, kad norint sėkmingai rungtyniauti I lygoje, komandos biudžetas turėtų būti ne mažesnis kaip 700 tūkst. litų.

Diskutuota apie Tauragės futbolo ateitį bei jo išsaugojimą ilgai, netgi emocingai. Tačiau trokštamų atsakymų į svarbiausius klausimus: „Kas iš rėmėjų ir toliau lieka su komanda“, „Ar verta su turimomis pajėgomis ir biudžetu rungtyniauti silpnesnėje I šalies futbolo lygoje“, „Ar kartu, surėmus pečius, dar galima atstatyti Tauragės futbolo prestižą?“ – komandos vadovai iš susitikimo dalyvių taip ir nesulaukė.

Tad galutinį sprendimą klubo vadovai bei dalininkai priėmė tik po kalbų. Jie nutarė – „Tauras“ rungtyniaus Lietuvos futbolo I lygos čempionate. Klubo vadovų sprendimui nemažos įtakos turėjo tai, kad komandos žaidėjai pasiryžę nepalikti nepriteklių kamuojamo klubo ir dega noru rungtyniauti kuo pajėgesnėje lygoje.

Lietuvos futbolo I lygos pirmenybės turėtų startuoti balandžio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius