Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 02

Iš Italijos – pagyros G.Gineičiui: „Toro“ – ideali vieta jo karjeros sprogimui“

18-metis Lietuvos talentas Gvidas Gineitis vasario 10-sios vakarą prilipdė futbolo gerbėjus prie ekranų. Jis buvo mestas į „Torino“ komandos starto sudėtį legendiniame „San Siro“ stadione rungtynėse prieš „AC Milan“. Prabėgo mažiau nei mėnuo, kai pasirodė dar viena žinia – su Turino miesto klubu lietuvis pasirašė naują sutartį, galiosiančią iki 2026-ųjų. Ir šis faktas, ir prestižinio „La Gazzetta dello Sport“ žurnalisto pasakojimai 15min sufleruoja, jog šiaurės vakarų Italijoje auga itin perspektyvus saugas.

„Dar net sunku patikėti, kad vakar išsipildė mano svajonė. „Serie A“ debiutas. Nuo pat mažens mano svajonė buvo debiutuoti aukščiausiame lygyje. Vakar pajutau, ką reiškia žaisti aukščiausiame lygyje su tokiais žaidėjais ir tarp 70 000 žiūrovų. Šios akimirkos niekada gyvenime nepamiršiu“, – kitą dieną po istorinio debiuto Italijos aukščiausioje lygoje instagrame rašė G.Gineitis.

Iki tol „Serie A“ jis nebuvo sužaidęs nė minutės, tačiau aikštės vidurio žaidėjų gretos „Torino“ ekipoje praretėjo, tad 47-erių trenerio Ivano Juričiaus akys pakrypo į 18-metį lietuvį.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gvidas Gineitis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gvidas Gineitis

Gvidas sužaidė 45 minutes, per kurias atliko 21 tikslų perdavimą iš 27 (78 proc.) ir pralaimėjo visas 7 dvikovas. 25-ąją minutę iš Mažeikių kilęs saugas buvo nubaustas geltona kortele.

„Gineitis manęs nenuvylė, jis sužaidė normaliai, tačiau gali tai daryti dar geriau, – tuomet po mačo, pralaimėto 0:1, kalbėjo I.Juričius. – Tai, ką matėme kontrolinėse rungtynėse ir treniruotėse, rodo, kad jis tikrai gali žaisti dar geriau.“

„Juričiaus pasirinkimas duoti šansą Gineičiui tokiose svarbiose rungtynėse, be abejonės, buvo staigmena daugeliui. Tačiau jau žiemos stovykla Ispanijoje leido suprasti, kad Gineičio debiutas „Serie A“ turėtų anksčiau ar vėliau įvykti“, – 15min pasakojo bene garsiausio Italijos sporto naujienų leidinio žurnalistas Mario Pagliara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius