Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 08

Iš įvairių žemynų į Pirmą lygą patekę legionieriai – apie uždarbį, futbolo lygį ir ateitį Lietuvoje

Antrajame Lietuvos futbolo divizione (Pirmoje lygoje) neliko nė vieno klubo, kuris turnyre kovotų be žaidėjų iš užsienio pagalbos. Bent po vieną legionierių įregistravusios net ir A lygos dublerių – „Panevėžio“, „Šiaulių“, Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ – komandos.

Į Pirmą lygą atvykstančių užsienio futbolininkų geografija labai plati – į lietuvišką futbolą įsilieja žaidėjai iš Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynų, iš Europos, Azijos ir Afrikos kontinentų. Vis tik vienos iš populiariausių šalių, kurių legionieriai žaidžia bemaž kiekviename antrojo Lietuvos futbolo diviziono klube, yra Ukraina, Japonija ir Brazilija.

Pirmos lygos penketuke besirikiuojančių komandų užsieniečiai futbolininkai – Amiras Ahalarovas iš Kretingos „Minijos“, Yoichi Kawachi iš Vilniaus rajono „TransINVEST“ ir Vinicius Hessas iš Plungės „Babrungo“, – pasakojo apie patirtį žaidžiant Lietuvoje, dalijosi mintimis apie lietuviško futbolo ypatumus bei atviravo apie Pirmoje lygoje gaunamą futbolininko atlyginimą.

Tikslas – žaisti Europoje

Galimybė žaisti Lietuvos antrajame pagal pajėgumą futbolo divizione futbolininkams iš tolimų kraštų iš pirmo žvilgsnio neturėtų atrodyti labai viliojančiai – futbolo lygis nėra pats aukščiausias, o pusiau profesionaliame čempionate pinigais irgi nelyja.

Tačiau nežinodamas, kur yra Lietuva, dažnas legionierius, augęs ne Europos Sąjungos (ES) valstybėje, net nesudvejodamas priima sprendimą persikelti čia. Juk tai – galimybė žaisti Europoje.

Visą karjerą Ukrainoje praleidęs 26-erių vartininkas A.Ahalarovas į Kretingos „Minijos“ klubą atvyko 2022 metų pradžioje – likus trims savaitėms iki karo Ukrainoje.

„Atvykau čia dėl futbolo, nes tokia buvo mano svajonė – žaisti Europoje“, – pasakojo Ukrainos futbolininkas, iškart pridūręs, jog vargu, ar šį norą būtų išpildęs, jei karas gimtojoje šalyje būtų prasidėjęs jam dar neišvykus svetur.

Alfredo Reivyčio nuotr./Amiras Ahalarovas
Alfredo Reivyčio nuotr./Amiras Ahalarovas

Tuo pačiu tikslu į Lietuvą atvyko ir šiais metais Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę su „TransINVEST“ klubu laimėjęs japonas Y.Kawachi: „Mano svajonė visada buvo žaisti Europoje. Tokią galimybę man pasiūlė „Jonava“, todėl iškart, net nesvarstęs, sutikau čia atvykti.“

25-erių saugas 2022 metų kovą prisijungė prie „Jonavos“ ekipos, o po pusmečio persikėlė į Vilniaus rajoną – į prieš dvejus metus įkurtą „TransINVEST“ klubą.

Y.Kawachi pripažino, kad apie Lietuvą buvo girdėjęs tik iš Japonijos futbolininko Keisuke Hondos.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Keisuke Honda
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Keisuke Honda

Šis buvęs Japonijos rinktinės lyderis 2021 metų rudenį prisijungė prie A

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius