-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 16

Iš „Riterių“ gaisro į Juodkalniją patraukęs serbas: „A lyga stipresnė, bet favoritė – ne jūsų rinktinė“

Jis kaip niekas kitas gerai pažįsta Lietuvos ir Juodkalnijos futbolo virtuvę, nors negimė nė vienoje iš šių šalių. 53-ejų serbas Vladimiras Jankovičius dar visai neseniai gelbėjo Vilniaus „Riterius“ nuo iškritimo iš A lygos, o šiuo metu dirba su vienu didžiausių Juodkalnijos klubų. 15min kalbėjosi su šiuo futbolo specialistu apie abiejų šalių futbolo ypatumus ir ketvirtadienį įvyksiančią „Euro 2024“ atrankos dvikovą, kuria lietuviai užbaigs šį ciklą.
Vladimiras Jankovičius
Vladimiras Jankovičius / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Nuo rugpjūčio 10-osios V.Jankovičius vadovauja Nikšičiaus „Sutjeska“ klubui, žaidžiančiam aukščiausiame Juodkalnijos divizione „Meridianbet 1. CFL“.

Tai istorinė Juodkalnijos komanda. Kartu su Podgoricos „Budučnost“ tai yra vienas iš dviejų šios šalies klubų, kuris kadaise yra žaidęs ir stipriausioje tuometinės Jugoslavijos (1946–1992) Pirmoje lygoje.

Po atsiskyrimo nuo Serbijos 2006-aisiais „Sutjeska“ yra penkis sykius tapusi nepriklausomos Juodkalnijos čempione ir pagal titulų skaičių nusileidžia tik tai pačiai „Budučnost“ (6).

Praėjusį sezoną antro pagal dydį šalies miesto reprezentacinė komanda pasipuošė sidabru bei iškovojo Juodkalnijos taurę, tačiau šį rudenį tie patys vaistai pradėjo nebeveikti ir klubo vadovai pradėjo dairytis naujo gydytojo.

fkriteriai.lt nuotr./Vladimiras Jankovičius
fkriteriai.lt nuotr./Vladimiras Jankovičius

Jų akys nukrypo į Vilniuje dirbusį V.Jankovičių.

Po šešiolikos turų Nikšičiaus komanda „Meridianbet 1. CFL“ užima ketvirtą poziciją ir dešimt taškų atsilieka nuo pirmaujančio Tuzų „Dečič“ – to paties klubo, kuriame V.Jankovičius dirbo prieš atvykdamas į Vilnių.

„Pirmiausia reikėtų pažymėti, kad „Sutjeska“ yra vienas iš dviejų didžiausių Juodkalnijos futbolo klubų. Šiuo metu rezultatai nėra tokie, kokių visi tikisi, bet žaidimo lygis yra gerokai aukštesnis, nei tą rodo skaičiai švieslentėse. „Sutjeska“ kupina ambicijų ir klubo tikslas visada yra kovoti dėl čempionų titulo. Neabejoju, kad ateityje viskas keisis į gerąją pusę. Sezonas tebevyksta, dar liko sužaisti nemažai rungtynių, vien iki žiemos pertraukos liko trys turai. Manau, kad pertrauka atneš teigimų permainų ir antroje pusėje galėsime kovoti dėl aukščiausių pozicijų“, – bendraudamas su 15min vylėsi V.Jankovičius.

fkriteriai.lt nuotr./Vladimiras Jankovičius
fkriteriai.lt nuotr./Vladimiras Jankovičius

„Riterių“ vairas serbui buvo patikėtas balandžio mėnesį, Lietuvoje jam teko pratintis ir prie gaisrininko vaidmens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius