Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaiškinus lažybų skandalą du buvę „La Liga“ futbolininkai patupdyti į kalėjimą

Devyni asmenys, iš kurių du – praeityje „Real Betis“ klubo garbę gynę futbolininkai, sulaukė itin griežto verdikto už sutartas Ispanijos čempionato varžybas. Visiems jiems skirta laisvės atėmimo bausmė.
Antonio Amaya prieš Lionelį Messį
Antonio Amaya prieš Lionelį Messį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po ilgus metus užsitęsusio tyrimo ispanai Antonio Amaya ir Xavieras Torresas buvo pripažinti kaltais byloje dėl dviejų sutartų varžybų 2013-2014 metų „La Liga“ sezono pabaigoje.

Įdomu, jog minėtieji ispanai tapo pirmaisiais savo šalies futbolininkais istorijoje, kurie dėl lažybų skandalo yra patupdomi į kalėjimą.

Tiek 36-erių vidurio gynėjas A.Amaya, praėjusiame sezone rungtyniavęs antrame pagal pajėgumą Ispanijos divizione, o anksčiau vilkėjęs „Rayo Vallecano“ ir „Wigan“ klubų marškinėlius, tiek ir 33-ejų atraminis saugas X.Torresas, spėjęs sužaisti dvejas rinktines „Barcelona“ gretose, kalėjime praleis vienerius metus.

„Scanpix“ nuotr./Xavieras Torresas prieš Michaelą Essieną
„Scanpix“ nuotr./Xavieras Torresas prieš Michaelą Essieną

Kiti septyni kaltais pripažinti asmenys – praeityje „Osasuna“ klube aukštas pareigas užėmę asmenys. Buvęs ekipos generalinis vadybininkas Angelis Maria Vizcay sulaukė griežčiausios bausmės, kuri siekia net aštuonerius metus ir aštuonis mėnesius.

Teismas išaiškino, kad įspūdingos sumos buvo statytos už į antrą divizioną 2013-2014 metų sezone jau iškritusio „Real Betis“ pergalę priešpaskutiniame mače su „Real Valladolid“, o taip pat už „Real Betis“ pralaimėjimą paskutinėse sezono rungtynėse su „Osasuna“ vienuolike.

Rezultatai – dėsningi pastatytoms sumoms: ekipa pirmąjį mačą laimėjo 4:3, o antrajame nusileido 1:2. Nepaisant pergalės „Osasuna“ liko per tašką nuo išlikimo „La Liga“ čempionate.

VIDEO: All goals Real Betis (4-3) Real Valladolid - HD
VIDEO: Highlights Osasuna (2-1) Real Betis - HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius