Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išbarė M.Žaliūką

Edinburgo „Hearts“ vienuolikės treneris vengras Csaba Lazslo nepagailėjo karčių žodžių auklėtiniui Mariui Žaliūkui, kuris šio sezono Škotijos pirmenybėse užsidirbo jau tris raudonas korteles.
„Hearts“ klubo spalvas M.Žaliūkas gina nuo 2006 metų.
„Hearts“ klubo spalvas M.Žaliūkas gina nuo 2006 metų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Niekada per savo karjerą nesu treniravęs futbolininko, kuris rinktų tiek daug raudonų kortelių kaip M.Žaliūkas. Jis privalo pakeisti savo požiūrį į žaidimą. Galima pralaimėti rungtynes, tačiau negalima elgtis taip kaip elgiasi jis“, – pyko 45-erių vengras.

„Hearts“ trenerio kantrybės taurę perpildė paskutinioji M.Žaliūko nuobauda, kurią 26-erių gynėjas iš Lietuvos užsidirbo savaitgalį vykusiose aukščiausiosios Škotijos futbolo rungtynėse prieš „Falkirk“ vienuolikę („Hearts“ mačą pralaimėjo rezultatu 0:1).

Iki susitikimo pabaigos likus mažiau nei dešimt minučių M.Žaliūkas įsivėlė į konfliktą su Carlu Finniganu, apdovanodamas ant žemės gulintį varžovų puolėją smūgiu į veidą. Rungtynių arbitrui neliko nieko kito, kaip tik parodyti lietuviui raudoną kortelę.

Praleis 4 rungtynes

M.Žaliūkui tai buvo jau trečioji tokia nuobauda šiame sezone, todėl gynėjas dabar bus priverstas praleisti net tris svarbias Škotijos futbolo lygos varžybas – prieš „Aberdeen“, „St Mirren“, „Dundee United“ ir „Motherwell“ vienuolikes.

„Negaliu suprasti kaip įmanoma per pusę sezono susirinkti tris raudonas korteles. Aš labai supykęs ir nusivylęs juo. Taip, galbūt jis jaunas, tačiau M.Žaliūkas yra sužaidęs daugybę rungtynių aukščiausiame lygyje, todėl jo požiūris turėtų būti kitoks“, – niršo C.Lazslo.

M.Žaliūkas šiame sezone yra vienas pagrindinių „širdžių“ žaidėjų. Gynėjas „Hearts“ gretose yra sužaidęs 23 rungtynes, pelnęs 2 įvarčius ir „užsidirbęs“ po tris raudonas bei geltonas korteles.
Edinburgo klubas Škotijos lygoje po 24 turų yra surinkęs 38 taškus ir su „Dundee United“ ekipa dalinasi 3-4 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius