Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 12 /21:10

Išgąstis Europos čempionate: dvikovos metu susmuko danų futbolininkas, medikams pavyko jį atgaivinti

Europos futbolo čempionato akistatoje tarp Danijos ir Suomijos rinktinių – šiurpinantys vaizdai. Pirmajame kėlinyje susmukęs ant žemės sąmonę prarado vienas iš šeimininkų rinktinės lyderių Christianas Eriksenas, prie kurio iš karto suskubo medicininis personalas. Pasirodžius naujausiai informacijai blogiausio scenarijaus išvengti pavyko – medikams laiku pavyko atgaivinti daną ir jo būklė dabar yra stabili.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Danijos rinktinės futbolininkas Cristianas Eriksenas be jokio kontakto su varžovu tiesiog susmuko ant žemės ir nuo jos nesikėlė.

Sukniubusį futbolininką staigiai gaivinti pradėjo medicininis personalas, o su ašaromis akyse savo komandos draugą ratu užstojo kiti Danijos rinktinės nariai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christiano Erikseno trauma
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christiano Erikseno trauma

Netrukus dvikova buvo sustabdyta, abi komandos paliko aikštę.

Atrodo, jog visi gali ramiau atsikvėpti – naujausiais duomenimis, medikams pavyko atgaivinti futbolininką, o internete jau pasklido sąmoningo stadioną ant neštuvų paliekančio Ch.Erikseno nuotrauka.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christiano Erikseno incidentas Europos futbolo čempionato metu Kopenhagoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christiano Erikseno incidentas Europos futbolo čempionato metu Kopenhagoje

Netrukus oficialų pranešimą išplatino ir UEFA. Jame teigiama, kad futbolininko būkle stabili ir jis nedelsiant buvo išgabentas į ligoninę.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 12 d. svarbiausi įvykiai

„Christianas Eriksenas kvėpuoja ir gali kalbėti. Jis sąmoningas“ – futbolininko agentas pranešė vienam Nyderlandų radijo stočių, pasikalbėjęs su Ch.Erikseno tėčiu.

Skubiai sušauktame specialiame abiejų rinktinių ir teisėjų susirinkime galiausiai buvo priimtas sprendimas dėl rungtynių pratęsimo.

Žaidėjų prašymu Danijos ir Suomijos akistata bus pratęsta dar šiandien – bus sužaistas visas antrasis kėlinys ir keturios paskutinės pirmojo kėlinio minutės. Dvikova bus atnaujinta 21:30 val. Lietuvos laiku.

Svarbiausius rungtynių įvykius galite sekti ČIA.

DenmarkFinland

Danija – Suomija 0:0

Rungtynių eiga:

43 min. Šiurpūs vaizdai Kopenhagoje, kuriuos net sunku apibūdinti. Panašu, kad labai sunkią traumą patiria danų lyderis Christianas Eriksenas, kuris šiuo metu yra apsuptas komandos draugų ir nesikelia nuo žemės. Atskubėjo medicininis personalas, o mes laukiame tolimesnių žinių.

Aikštėje mirtina tyla, o futbolininkas, pasak komentatorių, buvo gaivinamas elektros šoku.

UEFA savo oficialiame puslapyje išplatino pranešimą, kad dvikova kol kas sustabdyta.

35 min. Suomiai krenta it lapai. Skaudų smūgį kamuoliu į nosį teko praleisti D.O'Shaughnessy, o pasipylusį kraują iš gynėjo nosies teko stabdyti medikams.

30 min. Labai nemaloni dviejų Suomijos atstovų – L.Hradecky ir gynėjo J.Uroneno kaktomuša galvomis. Skaudžiau susidūrimas atsiėjo pastarajam, tačiau panašu, kad jis galės tęsti rungtynes.

20 min. Pirmųjų 20-ies minučių pagrindinė statistika: Danija užtikrintai kontroliuoja kamuolį (61-39) ir toliau yra užgulusi varžovų vartus (6 smūgiai link vartų prieš 0).

15 min. L.Hradecky darbo šiandien tikrai netruks. Kovą ore laimėjęs P-E.Hojbjergas siunčia labai pavojingą kamuolį galva link vartų, tačiau suomiams kol kas pavyksta išlaikyti sausus vartus.

7 min. Danai savo oponentams bando užkurti tikrą pirtį nuo pirmųjų susitikimo minučių. C.Eriksenas patikrina varžovų vartų sargo budrumą – pirmasis kampinis prie suomių vartų.

4 min. Pirmosios geltonos kortelės ilgai laukti nereikėjo – R.Lodas nenori leisti įsisiautėti šeimininkų futbolininkams ir prasižengia greitoje atakoje.

Startinės komandų sudėtys:

Danija (4-3-3): Kasparas Schmeichelis; Simona Kjaeris, Joakimas Maehle, Andreas Christensenas, Danielis Wassas; Thomas Delaney, Christianas Eriksenas, Pierre'as-Emile Hojbjergas; Martinas Braithwaite, Jonas Older Windas, Yussufas Poulsenas.

Strategas: Kasperas Hjulmandas.

Suomija (4-4-2): Lukasas Hradecky; Paulus Arajuuri, Danielis O'Shaughnessy, Jere Uronenas, Jukka Raitala; Joonas Toivio, Glenas Kamara, Robinas Lodas, Timas Sparvas; Teemu Pukki, Joelis Pohjanpalo.

Strategas: Markku Kanerva.

Prieš rungtynes. Sveiki, 15min draugai! Kol dar yra laiko iki mačo pradžios, kviečiame jus žiūrėti mūsų komandos parengtas specialias laidas: „Vieni vartai“ ir „Skrieja kamuolys“. Primename, kad pastarąją galėsite žiūrėti kasdien nuo 9 val. ryto, pokalbiai „Vieni vartai“ eteryje pasirodys kiekvieną ketvirtadienį.

VIDEO: „Vieni vartai“ su E.Šetkumi – apie bombas Izraelyje ir geriausius Euro2020 vartininkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius