-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgąstis Latvijoje: įvarčius štampuojantis lietuvis sukniubo aikštėje

Vieną po kito įvarčius aukščiausioje Latvijos futbolo lygoje mušantis 19-metis lietuvis Faustas Steponavičius vėl pasižymėjo, bet šįkart išgąsdino ne tik varžovų gynybą.

Rungtynių pabaigoje talentingas lietuvis susmuko šalia savo ekipos vartų. Į aikštę įlėkė greitosios pagalbos automobilis – medikai skubėjo suteikti pagalbą jaunajam „Tukums 2000“ ekipos puolėjui.

„Varžovai kėlė kampinį, aš išmušiau kamuolį galva, bet pataikiau su smilkiniu. Labai suskaudo galvos galą ir tiesiog dingo jėgos“, – kalbėdamas su 15min epizodą prisiminė F.Steponavičius.

Daugpilio stadione susirinkę žiūrovai su nerimu stebėjo situaciją. Jų palaikoma ekipa jau pirmavo 3:1. Rungtynės vėliau taip ir baigėsi.

Vienintelį įvartį varžovams pirmojo kėlinio viduryje pelnė būtent F.Steponavičius, gražiu ir itin tiksliu tolimu smūgiu suteikęs Tukumo komandai viltį – sušvelninęs rezultatą iki 1:2.

Puikus F.Steponavičiaus įvartis nuo 2:05:

VIDEO: 19. kārta: BFC Daugavpils 3:1 FK Tukums 2000/Telms (Labākie momenti)

Jau 8 įvarčius per 15 rungtynių šiame Latvijos čempionate pelnęs jaunasis lietuvis yra ketvirtas pagal rezultatyvumą žaidėjas visoje lygoje.

„Tukums 2000“ klubo nuotr./Faustas Steponavičius
„Tukums 2000“ klubo nuotr./Faustas Steponavičius

Laimei, F.Steponavičius po kelių minučių pats pakilo ant kojų. Neprireikė ir kelionės į ligoninę.

„Greitosios pagalbos automobilyje padarė kardiogramą. Sakė, kad jokių nukrypimų nėra, viskas gerai. Grįžau į rūbinę. Dabar nieko nebejaučiu, galvos skausmas praėjo“, – papildė F.Steponavičius.

Iš Panevėžio kilęs aukštas 189 cm puolėjas po įvarčių fejerverkų Latvijoje sulaukė ir nacionalinės Lietuvos komandos trenerio Edgaro Jankausko dėmesio – pirmą sykį karjeroje buvo pakviestas į rinktinę.

Tiesa, debiuto su geltonai žaliais marškinėliais jaunajam F.Steponavičiui dar teks palaukti. Nei rungtynėse su bulgarais (1:1), nei su vengrais (0:2) į aikštę talentingas puolėjas nebuvo išleistas.

Tačiau grįžęs į Latvijos čempionatą jis ir vėl pasižymėjo įvarčiu. Jo atstovaujama „Tukums 2000“ ekipa „Virsliga“ pirmenybėse žengia 7 vietoje tarp 10-ies klubų.

Verta pažymėti, kad sutartį jaunasis F.Steponavičius yra sudaręs su Latvijos futbolo galiūnu Rygos RFS klubu, o „Tukums 2000“ ekipai yra paskolintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius