Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išguiti galutinai: „Taurui“ A lygoje šiemet vietos neatsirado

Penktadidnį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas (VK) nepatenkino Tauragės „Tauro“ futbolo klubo prašymo sugražinti jį į Lietuvos A lygą.
„Tauro“ futbolininkai bandė vėl šį sezoną žaisti A lygoje
„Reo“ (balti marškinėliai) čempionato pabaigos nesulaukė, o „Tauro“ klubas bando finišuoti be pinigų. / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Pernai paskutinę 9-ąją vietą A lygoje užėmusio „Tauro“ anksčiau posėdžiavęs VK neįrašė į A lygos dalyvių sąrašą, nors Tauragės klubas buvo išpildęs A lygos licencijos rekalavimus.

Pagal LFF varžybų nuostatus, „Tauras“ turėjo palikti A lygą, o jį pakeisti turėjo Klaipėdos „Granito“ futbolininkai, šalies pirmosios lygos pirmenybių nugalėtojai. Tačiau VK nutarė praplėsti A lygą iki dešimties dalyvių. Dešimtaja A lygos komanda jie pasirinko vos trečią vietą pirmojoje lygoje užėmusį „Trakų“ futbolo klubą.

Tauragiškiai, radę naujų rėmėjų, nenorėjo sutikti su šiuo sprendimu ir prašė LFF, kad ji juos priimtų vienuolikta komanda. LFF prezidentas Julius Kvedaras „Taurui“ pažadėjo, kad VK grįš prie šio klausimo, jeigu tauragiškiai užsitikrins A lygos klubų paramą.

Prieš šiandienos VK posėdį, anot „Tauro“ atstovų, LFF buvo pateikti penki A lygos klubų (Klaipėdos „Atlanto“ ir „Granito“, Alytaus „Dainavos“, Panevėžio „Ekrano“ ir „Šiaulių“) prašymai sugrąžinti „Taurą“ į elitinę šalies futbolo lygą. Tačiau VK to nepakako.

Užkulisiuose sklinda kalbos, kad LFF vadovai nepasitiki dabartiniu „Tauro“ prezidentu Jurijumi Šelenkovu. Šis rusas yra žaidęs ir dirbęs generaliniu direktoriumi Daugpilio „Daugava“ klube, kuris buvo įsivėlęs į didelį lažybų skandalą Latvijoje.

Anot „Tauro“ dalininkų, K. Šelenkovas yra ne kartą sakęs, kad jeigu „Tauras“ A lygoje nežais, jis iš klubo pasitrauks. Tokiu atveju, iš skolų sunkiai išbrendantisTauragės klubas vėl nebetektų rėmėjų.

Penktadienį Vilniuje vykusiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdyje patvirtintas 2014 metų A lygos tvarkaraštis, priimti varžybų nuostatų pakeitimai.

2014 metų A lygos varžybos vyks keturių ratų sistema. Čempionatas startuos kovo 8-10 dienomis. Pirmosiose rungtynėse kovo 8-ąją Klaipėdoje susitiks vietos „Atlantas“ ir Alytaus „Dainava“. Kovo 9-10 dienomis vyks rungtynės Panevėžyje, Marijampolėje ir Vilniuje.

Čempionato finišas numatytas lapkričio 29 dieną. Prireikus papildomų rungtynių ar atidėjus dvikovas, paskutinės rezervinės datos suplanuotos gruodžio 2-3 dienomis.

LFF Vykdomasis komitetas posėdyje balsavo dėl LFF varžybų nuostatų pakeitimų. Atsižvelgus į klubų prašymą, VK nariai po balsavimo priemė sprendimą 2014 metų sezonui - kaip bandomajam laikotarpiui – padidinti rungtynėse vienu metu aikštėje galinčių žaisti legionierių skaičių iki 6-ių.

LFF I lygos pirmenybėse nustatytas 1-o legionieriaus limitas. II-oje ir žemesnėse lygose legionierių skaičius nebus ribojamas.

LFF VK taip pat patenkino Vilniaus „Polonijos“ klubo prašymą išimties tvarka priimti į I lygos pirmenybes. „Polonija“ praėjusį sezoną dalyvavo pirmenybėse ir užėmė 10-ąją vietą, tačiau šiemet dėl finansinių sunkumų nepateikė licencijavimo dokumentacijos.
Dėl šios priežasties klubas turės pradės sezoną su šešių taškų deficitu ir turės sumokėti piniginę baudą. I lygos pirmenybių pradžia numatyta balandžio viduryje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius