Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbole – skandalas dėl 2011 metais parduotų rungtynių

Ispanijos valstybės prokuroras pajudino sutartų rungtynių skandalo ledus ir pareikalavo atvykti futbolininkus į apklausą – joje bus aiškinamasi dėl įtarimų, kad 2011 metų Ispanijos „Primera“ čempionato rungtynės tarp Valensijos „Levante“ ir „Zaragoza“ buvo parduotos, rašo guardian.co.uk.
„Levante“ futbolininkai 2011-aisiais
„Levante“ futbolininkai 2011-aisiais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prokuroro biuro darbuotojai Madride informavo, kad pradėjo tyrimą dėl galimai sutartų rungtynių. Įtariamos „Levante“ ir „Zaragoza“ rungtynės buvo žaidžiamos 2010-2011 metų sezone.

Tai buvo paskutinis „Primeros“ turas ir „Zaragoza“ futbolininkams grėsė iškritimas iš aukščiausiojo diviziono. Vis dėlto Saragosos ekipa įveikė „Levante“ 2:1 ir liko „Primeroje“.

2013 metų birželį Ispanijos lygos prezidentas Javieras Tebasas įtraukė šias rungtynes į specialų sąrašą, kuriame iš viso yra devyni įtartini „Primera“ mačai.

VIDEO: Įtartinos rungtynės: „Levante“ – „Zaragoza“

„Zaragoza“ viešame pranešime teigė, kad nežino apie jokias aplinkybes, susijusias su pradėtu tyrimu. „Levante“ atstovas spaudai nusprendė patylėti.

Tai antrasis kartas, kuomet „Levante“ klubo rungtynės sukelia įtarimų. 2013 metų gegužę Ispanijos lyga pradėjo dar vieną tyrimą. Šįkart užkliuvo „Levante“ pralaimėjimas 0:4 La Korunijos „Deportivo“.

Ispanijoje rungtynių rezultato klastojimas yra laikomas nusikaltimu, už kurį galima skirti ir laisvės atėmimo bausmę individualiems žmonėms. Klubui gresia pašalinimas iš čempionato.

„Levante“ ir šiuo metu žaidžia aukščiausioje Ispanijos lygoje, o „Zaragoza“ – antrojoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius