-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbolininko istorija: iš aikštės – į priešakines linijas kovoje su COVID-19

Jūs turbūt nesate girdėję apie Ispanijos futbolininką Diego Cervero. 36-erių puolėjas didžiąją savo karjeros dalį praleido Ovjede, žaisdamas antrajame šios šalies futbolo divizione. Jis per savo karjerą įmušė daugiau nei 120 įvarčių, o šiomis dienomis sulaukė žiniasklaidos dėmesio, nes aktyviai kaunasi su koronavirusu.
 Diego Cervero istorija
Diego Cervero istorija / 15min koliažas

Futbolo aikštėje D.Cervero neretai komandų draugų pavadinimas „Daktaru“. Neatsitiktinai.

Žiemą žaidėjas persikėlė į trečiojo diviziono „Atlético Baleares“, tačiau jame spėjo sužaisti tik šešerias rungtynes ir įmušti šešis įvarčius.

Tuomet futbolą nutraukė COVID-19.

„Klubo gydytojas mane perspėjo, kad situacija tampa vis grėsmingesnė. Pasikalbėjau su tėvu, kuris 45 metus dirbo gydytoju ir vaistinėje dirbančia savo mergina. Supratau, kad situacija yra rimta, tad nusprendžiau veikti“, – savo istoriją pasakoja D.Cervero.

„Facebook“ nuotr./ Diego Cervero
„Facebook“ nuotr./ Diego Cervero

Futbolininkas sugrįžo į gimtąjį Ovjedą, atėjus savaitgaliui paskambino klubo vadovams ir paprašė leidimo eiti į fronto liniją.

Taip elgdamasis, D.Cervero turi rimtų argumentų – jis yra įgijęs medicininį išsilavinimą. Septynerius metus vyras studijavo mediciną, tačiau atsisveikino su ja, kai 2003-aisiais buvo pakviestas į „Oviedo“.

Suderinti gydytojo ir profesionalaus futbolininko profesiją nebuvo įmanoma, tad vyras pasirinko sportą.

Visgi šiomis dienomis situacija kardinaliai pasikeitė. Ispanija yra viena labiausiai nuo COVID-19 kenčiančių šalių pasaulyje ir vyriausybė jau prašo į kovą su pandemija jungtis visų savo tautiečių, kurie turi bet kokį medicininį išsilavinimą.

„Anksčiau dirbti sveikatos priežiūros sistemoje negalėjau, tačiau šiomis savaitėmis viskas pasikeitė. Atsižvelgiant į dramatiškai pasikeitusią situaciją, šalies vyriausybė išleido dekretą, kuris leido man grįžti į mediciną. Esu pasirengęs daryti viską: stumti pacientų vežimėlius, matuoti temperatūrą, keisti tvarsčius. Nieko nereikalauju ir visa tai darysiu nemokamai. Jei reikės, vyksiu ir į kitą šalį, nes gerai kalbu angliškai“, – „The Guardian“ teigė ispanas.

D.Cervero jau išsiuntė laiškus keliolikai gydymų įstaigų Madride, Baskijoje ir gimtojoje Astūrijoje.

Ispanijoje nuo koronaviruso jau mirė per 20 tūkst. žmonių, o gydymo įstaigos yra perpildytos.

„Medicina yra mano pašaukimas ir jaučiu, kad dabar turiu padėti savo šaliai. Mūsų šeimą su medicina visada jautė stiprų ryšį. Prisimenu, kai dar būdamas vaikas su tėvu chirurgu leisdavausi į įdomius iššūkius“, – kalbėjo futbolininkas.

Beje, jis pasidalijo nuotrauka, kurioje su savo tėvu 2009-aisiais dirba operacinėje.

Asmeninio archyvo nuotr./ Diego Cervero su tėvu operacinėje
Asmeninio archyvo nuotr./ Diego Cervero su tėvu operacinėje

Įdomu tai, kad futbolininko tėvas praeityje irgi savo pagrindinį darbą derino su sportu. Jis šeštajame dešimtmetyje buvo vienas geriausių Ispanijos kūjo metikų, jam net priklausė šalies rekordas.

„Jis net turėjo puikią galimybę patekti į olimpines žaidynes, tačiau galiausiai pasirinko mediciną. Dabar jam 81-eri, tačiau net ir tokio amžiaus jis gali pakelti 80 kg štangą. Tai yra beprotiška“, – savo šeimos istoriją pasakoja D.Cervero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius