Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbolo čempionate – seniai nematyta intriga

Po šeštadienį lygiosiomis 2:2 pasibaigusių „Barcelona“ ir „Getafe“ rungtynių „Camp Nou“ stadione su žurnalistais bendravę Katalonijos futbolininkai vienbalsiai tvirtino nebeturintys galimybių apginti pernai iškovotus čempionų vardus. Tačiau pakako vos 24 valandų ir dramatiškai susiklostę įvykiai Ispanijos nacionalinėse pirmenybėse vilčių, nors ir menkų, paliko ir Gerardo Martino futbolininkams.
„Atletico“ triumfas
„Atletico“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.


Čempionate vis dar pirmauja 88 taškus turintis ir 36 mačus sužaidęs Madrido „Atletico“ klubas. Vienas iš Čempionų lygos finalininkų nacionalinėse šalies pirmenybėse dar žais namuose su „Malaga“ ir išvykoje su „Barcelona“.

Antroje vietoje esantis Katalonijos klubas po 36 susitikimų turi 85 taškus, tačiau privalo nepamiršti, jog jam į nugarą kvėpuojantis Madrido „Real“ ne tik atsilieka vos 2 taškais, tačiau yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau. Carlo Ancelotti komanda savaitės viduryje vyks į Valjadolidą žaisti nukeltos 34-ojo turo dvikovos su vietos „Valladolid“.

Matematiškai vis dar įmanoma, jog visos trys komandos, kurios dar turi vilčių laimėti auksą, Primeroje finišuotų surinkusios vienodą taškų skaičių – po 89.

Tam reikia: vieno „Real“ pralaimėjimo ir dviejų pergalių (83 tšk.+0+3+3), vienos „Barcelona“ pergalės ir lygiųjų paskutiniajame ture su „Atletico“ (85 tšk.+3+1), bei vieno „Atletico“ pralaimėjimo ir jau minėtų lygiųjų su „Barcelona“ (88 tšk.+0+1).

Jei taip įvyktų, Ispanijos čempionato nugalėtoja taptų „Barcelona“, nes nacionalinėse šalies pirmenybėse nugalėtojas pirmiausia nustatomas ne pagal įmuštų ir praleistų įvarčių, o pagal tarpusavio rungtynių rezultatus. Jei vienodą taškų skaičių surenka trys komandos, skaičiuojamos visų jų tarpusavio susitikimų baigtys, o čia ryškią persvarą turi katalonai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso ir Neymaras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso ir Neymaras

„Barcelona“ du kartus – 2:1 namuose ir 4:3 išvykoje – įveikė Madrido „Real“. Tai – 6 taškai. Pridėkime dvi lygiąsias su „Atletico“ (antrosios lygiosios yra numanomos, jei visos komandos turi po 89 taškus). Tai yra dar 2 taškai. Iš viso „Barcelona“, žaisdama prieš „Real“ ir „Atletico“, pelnė 8 taškus.

„Atletico“ du kartus sužaidė lygiosiomis su „Barcelona“ – 2 taškai. Vieną kartą taikiai 2:2 baigė mačą su „Real“ ir vieną kartą varžovus įveikė rezultatu 1:0. Tai yra dar 4 taškai į „matracų“ sąskaitą, kurie mačuose su „Real“ bei „Barcelona“ iš viso pelnė 6 taškus.

Madrido „Real“ Ispanijos čempionato mačuose su „Barcelona“ pergalių neiškovojo, patyrė vieną nesėkmę mače su „Atletico“ bei kartą sužaidė lygiosiomis. Tai – 1 taškas.

Taigi, Ispanijos Primeros lentelės viršūnė tokiu atveju atrodytų taip: pirma – „Barcelona“, antras – „Atletico“, treti – „Real“ futbolininkai.

Kiti įmanoma scenarijai

Madrido „Atletico“
 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Atletico“ treneris Diego Simeone
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Atletico“ treneris Diego Simeone

– tampa čempionu, jei bet kokiu rezultatu laimi prieš „Malaga“ ir „Barcelona“. Tuomet Diego Simeones futbolininkų sąskaitoje bus 94 taškai ir jie taps nebepavejami.

– komanda gali sužaisti lygiosiomis ir surinkti 92 taškus, kurių taip pat pakaktų čempionato auksui. Tiek pat – 92 taškus – dar gali surinkti ir Madrido „Real“, jei jis laimės likusias trejas rungtynes, tačiau „Real“ ir „Atletico“ tarpusavio mačų baigtis yra nepalanki Carlo Ancelotti komandai. Ji prieš „Atletico“ pralaimėjo 0:1 ir sužaidė lygiosiomis 2:2, taigi pirmoje vietoje būtų D. Simeones ekipa.

– tampa čempionu, jei įveikia „Malaga“ komandą, „Barcelona“ nelaimi prieš „Elche“, o Madrido „Real“ praranda taškus bet kuriose vieneriose rungtynėse iš trejų likusių.

– tampa čempionu, jei sužaidžia lygiosiomis su „Malaga“ ir laimi prieš „Barcelona“. Tokiu atveju „Real“ mačų baigtis nesvarbi.

– tampa čempionu, jei įveikia „Malaga“ ir lygiosiomis sužaidžia su „Barcelona“. Tokiu atveju „Real“ mačų baigtis nesvarbi.

„Barcelona“

– tampa čempione, jei laimi abejas likusias rungtynes su „Elche“ ir Madrido „Atletico“, o „Real“ per likusius tris susitikimus bent kartą sužaidžia lygiosiomis.

– tampa čempionu, jei laimi prieš „Elche“ ir lygiosiomis sužaidžia su „Atletico“ tuo atveju, jei „Atletico“ nelaimi prieš „Malaga“, o Madrido „Real“ pralaimi bent vienerias iš trejų likusių rungtynių.

Madrido „Real“

– tampa čempionu, jei laimi visas trejas likusias rungtynes, o Madrido „Atletico“ nusileidžia „Barcai“.

– tampa čempionu, jei laimi visas trejas likusias rungtynes, o Madrido „Atletico“ abu mačus su „Malaga“ ir „Barcelona“ baigia lygiosiomis

– tampa čempionu, jei laimi dvejas rungtynes ir vienerias sužaidžia lygiosiomis, o „Barcelona“ namuose įveikia „Atletico“, tačiau 37-ajame, priešpaskutiniame ture, „Barcelona“, ir „Atletico“ neturi įveikti atitinkamai „Elche“ ir „Malaga“ ekipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius