-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbolo lyga ketina apskųsti PSG ir „Man City“ klubus Europos Sąjungai

Ispanijos aukščiausia futbolo lyga – „La Liga“ – yra pasiryžusi kreiptis į Europos Sąjungą, jeigu UEFA nenubaus „Manchester City“ ir „Paris Saint Germain“ klubų už finansinių taisyklių pažeidimus, praneša „Reuters“.
UEFA logotipas
UEFA logotipas / UEFA nuotr.

Žengti tokį žingsnį Ispanijos futbolo lyga pasiryžo po to, kai „Football Leaks“ paviešino nutekintus dokumentus su įrodymais, jog PSG ir „Man City“ nesilaikė UEFA finansinių taisyklių, darė spaudimą šios organizacijos vadovams bei klastojo finansines ataskaitas.

„Paviešinti dokumentai įrodo tai, apie ką mes kalbėjome kelis metus“, – „Reuters“ sakė Ispanijos futbolo lygos atstovas spaudai Jorisas Eversas, pabrėžęs, jog minėtieji klubai privalo būti nubausti.

Pasak J.Everso, „La Liga“ nėra tikra, jog UEFA „Man City“ ir PSG klubams pritaikys finansinių taisyklių nesilaikymo nuobaudas.

„Jeigu UEFA nieko dėl to nesiims, mes darysime tai, ką jau sakėme: kreipsimės į atitinkamas Europos Sąjungos institucijas.“

Nors į šiuos ispanų pareiškimus Anglijos ir Prancūzijos čempionai kol kas neatsakė, abu klubai praeitą savaitę paneigė „Football Leaks“ nutekintą informaciją.

„PSG visada laikėsi visų įstatymų bei sporto institucijų priimtų nuostatų“, – praeitą penktadienį skelbė „Paris Saint Germain“ klubo atstovai.

Tuo tarpu „Manchester City“ klubas apkaltino „Football Leaks“ ir kitus prisidėjusius dėl organizuoto bandymo pakenkti komandos reputacijai.

UEFA finansinės taisyklės buvo sukurtos tam, jog futbolo klubų išlaidos neviršytų jų turimų pajamų, taip pat turtingiausiems klubams neleistų triuškinti visų varžovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius