-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbolo rinktinė: „Pasaulio čempionams dalyvauti atrankoje – nesąžininga“

Visus svarbiausius futbolo čempionatus – du Europos ir vieną pasaulio – per pastaruosius šešerius metus laimėjusi Ispanijos futbolo rinktinė pradeda žygį į 2014-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje. Atrankos turnyras jiems prasideda antradienį Gruzijos sostinėje Tbilisyje, ir tęsis iki kitų metų spalio.
Ispanijos futbolo rinktinė sveikina po traumos sugrįžusį Davidą Villą (Nr. 7).
Ispanijos futbolo rinktinė sveikina po traumos sugrįžusį Davidą Villą (Nr. 7). / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rinktinės treneris Vincente del Bosque sako, jog atranka bus sunki, komandai bus draudžiama atsipalaiduoti, rašo as.com.

„La Roja“ jau yra Gruzijoje, jos vairininkas – įsitempęs, neramus. Jam reikia pasiekti savo tikslą – apsaugoti pasaulio čempionų titulą, iškovotą 2010 m. Pietų Afrikoje.

„Scanpix“ nuotr./Ispanų strategas Vincente del Bosque
„Scanpix“ nuotr.
Vincente del Bosque

„Čempionatas Brazilijoje prasideda dabar, rungtynėmis prieš Gruziją. Kad galėtume apginti titulą, turime patekti į čempionatą“, – teigia V.del Bosque.

Jo teigimu, bet kuri mažytė klaida gali sukelti didelių problemų. Rinktinės futbolininkai tai žino, ir žada kovoti iki galo.

Ispanijos rinktinė į Tbilisį atvyko turėdama tą patį branduolį, kuris žaidė Pietų Afrikoje. Nepaisant to, kad tik penktadienį pirmąsias varžybas po 298 dienų žaidęs Davidas Villa nėra šimtu procentu atsigavęs po traumos, jis taip pat jau Gruzijoje.

Kai kurie „La Roja“ futbolininkai ir treneris mano, jog tai, kad pasaulio čempionai turi dalyvauti atrankos turnyre, yra nesąžininga, bet „neverta nuolat grįžti prie to paties. Reikia užmiršti tai, kas galėjo būti kitaip ir susikaupti tam, kas laukia.“

V.del Bosque diplomatiškumas kertasi su kai kurių komandos žaidėjų nuomonėmis. Pavyzdžiui, vartininkas Ikeras Casillasas, saugas Xavi Hernandezas ir puolėjas Fernando Torresas mano, jog „čempionai turėtų automatiškai gauti vietą“.

FIFA tokią privilegiją suteikia tik čempionatą organizuojančiai šaliai. Visoms kitoms tenka varžytis atrankoje – net ir pasaulio čempionams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius