Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cristiano Ronaldo įvartis padovanojo „Real“ pergalę prieš „Barceloną“ ir Ispanijos Karaliaus taurę

Cristiano Ronaldo pelnė vienintelį įvartį ir iškovojo pirmąjį trofėjų Madrido „Real“ klube. Trečiadienį vykusiame Ispanijos Karaliaus taurės finale „Real“ po pratęsimo 1:0 (0:0, 0:0) įveikė didžiausią priešą – „Barcelona“ ekipą.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo džiaugiasi pergalingu įvarčiu. / „Scanpix“ nuotr.

Jose Mourinho treniruojamas „Real“ iškovojo pirmąjį trofėjų nuo 2008 metų. Ispanijos Karaliaus taurės savininku Madrido klubas tapo po 18 metų pertraukos.

Šia pergale „Real“ taip pat nutraukė šešių iš eilės nelaimėtų „El Clasico“ (dvikovų su „Barcelona“) seriją.

Neutraliame Valensijos „Mestalla“ stadione vykusią dvikovą sėkmingiau pradėjo „Real“ futbolininkai. Jie dominavo pirmajame kėlinyje ir turėjo ne vieną progą pasižymėti, tačiau C.Ronaldo buvo netikslus, o po Pepe smūgio kamuolys atsitrenkė į virpstą.

Po didžiosios pertraukos situacija aikštelėje apsivertė aukštyn kojomis. „Barcelona“ tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir sau būdingu stiliumi ėmė regzti ilgas, pozicines atakas. Pepo Guardiolos auklėtiniai taip turėjo šansų išsiveržti į priekį – pažymėtini Lionelio Messi ir Pedro bandymai, bet pagrindinis rungtynių laikas baigėsi be įvarčių (0:0).

Pratęsime „Barcelona“ ir toliau ilgiau kontroliavo kamuolį, o „Real“ stengėsi žaibiškai kontraatakuoti. Vienas toks išpuolis pavyko. 102 minutę po Angelio Di Maria perdavimo iš krašto kamuolį į „Barcelona“ vartus pasiuntė C.Ronaldo (1:0).

„Barcelona“ dar bandė gelbėtis, tačiau pasiaukojamai visą mačą žaidusi „Real“ gynyba išsaugojo pranašumą.

Šis „Real“ ir „Barcelona“ mačas buvo jau trečiasis „El Clasico“ šiame sezone. Anksčiau komandos santykius aiškinosi Ispanijos čempionate. Barselonoje vykusį pirmąjį mačą net 5:0 laimėjo „Barcelona“, o savaitgalį Madride ekipos išsiskyrė taikiai – 1:1.

Dar du „El Clasico“ šiame sezone vyks UEFA Čempionų lygoje – „Barcelona“ ir „Real“ kausis pusfinalio serijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius