Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos Karaliaus taurės finale – dviejų Madrido ekipų mūšis

Pavasaris – finalų metas. Dar vienas toks bus žaidžiamas gegužės 17 d., penktadienį, Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione. Ispanijos Karaliaus taurės finale susitiks namų pranašumą turėsiantys „Real“ futbolininkai ir to paties miesto „Atletico“ ekipa.
Madrido „Real“ futbolininkai
Madrido „Real“ futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Real“ – „Atletico“
Turnyras: „Copa del Rey“
Stadionas: „Santiago Bernabeu“
Teisėjas : Carlos Clos Gomez (Ispanija)
Data ir laikas: 2013-05-17, 22 val. 30 min.

Jose Mourinho auklėtiniai turės ryškų pranašumą penktadienį vakare, kadangi rungtynės vyks „Santiago Bernabeu“ stadione, o tarpusavio rungtynių istorija taip pat palankesnė „Real“ ekipai.

Madrido „Real“

Jau dabar aišku, kad Madrido „Real“ klubui apginti Ispanijos „Primera“ čempionų titulo nepavyko. Šis trofėjus perleistas kitam amžinam priešininkui – „Barcelona“ komandai. Šiame turnyre karališkasis klubas nesugebėjo sukurti jokios intrigos, o ilgą laiką J.Mourinho auklėtiniams teko vytis ir tuos pačius Madrido „Atletico“ futbolininkus.

UEFA Čempionų lygos turnyre sekėsi taip pat, kaip ir pastaraisiais keliais sezonais – komanda pasiekė pusfinalį. Įveikus vieną didžiausių klubų pasaulyje „Manchester United“, „Los Blancos“ ekipa neatsilaikė prieš puikų žaidimą demonstruojančią vokiečių Dortmundo „Borussia“ komandą ir teko pasitraukti iš kovos dėl elitinio Europos turnyro trofėjaus.

Žygį finalo link „Real“ pradėjo dvikova su trečiojo diviziono „Alcoyano“ ekipa, kurią nugalėjo nesunkiai, bendru dviejų rungtynių rezultatu 7 – 1. Vėliau sostinės klubui teko „Celta Vigo“ išbandymas, tačiau ir jį įveikė be didesnio vargo (5-2).

Nuo ketvirtfinalio J.Mourinho auklėtinius pasitiko rimtesni varžovai – iš pradžių 3 – 1 nugalėta „Valencia“, o vėliau dviejuose „El Clasico“ susitikimuose susidorota su „Barcelona“ rezultatu 4 – 2.

Finalo rungtynėse „Los Blancos“ spalvų ginti negalės vienas iš didžiausių sezono atradimų, gynėjas Raphaelis Varane.

Madrido „Atletico“

Madrido „Atletico“ sezoną galima pavadinti labai geru. Po pertraukos pavyko užsitikrinti vietą UEFA Čempionų lygos grupių etape, o jau šiandien „Atleti“ turės galimybę iškovoti ir Karaliaus taurės trofėjų.

Europoje šis sezonas komandai nesusiklostė taip gerai, kaip praeitas. UEFA Super taurės savininkai Europos lygoje nužygiavo tik iki šešioliktfinalio, kur turėjo pripažinti Kazanės „Rubin“ ekipos pranašumą.

Savo žygį Diego Simeone auklėtiniai finalo link pradėjo su trečiojo diviziono „Real Jaen“ klubu, kuris buvo sutriuškintas 4 – 0. Vėliau „Atletico“ susutiko su „Getafe“, kuri didesnių problemų taip pat nesukėlė (3-0_.

Vėliau Radamelis Falcao su kompanija iš turnyro išmetė dvi Sevilijos miesto komandas – iš pradžių 3 – 1 nugalėta „Real Betis“, o vėliau po gan rezultatyvios kovos ir pačią „Sevilla“.

D.Simeone gali disponuoti visais komandos žaidėjais. Saugas Mario Suarezas spėjo išsigydyti nugaros traumą ir bus pasiruošęs rungtynėms.

Paskutiniai tarpusavio susitikimai:

„Atletico“ 1 – 2 „Real“ (2013, „Primera“)
„Real“ 2 – 0 „Atletico“ (2012, „Primera“)
„Atletico“ 1 – 4 „Real“ (2012, „Primera“)
„Real“ 4 – 1 „Atletico“ (2011 „Primera“)
„Atletico“ 1 – 2 „Real“ (2011, „Primera“)

Įdomus faktas: „Atletico“ prieš „Real“ nėra laimėję 25 mačų iš eilės nuo 1999-ųjų metų spalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius