-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos spauda: Victoras Valdesas nepanoro pratęsti kontrakto su „Barcelona“

Vartininko Victoro Valdeso ir „Barcelona“ klubo derybose – netikėtas posūkis 180 laipsnių kampu.
Victoras Valdesas
Victoras Valdesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę Ispanijos sporto dienraščiai pranešė, jog Katalonijos klubas vartininkui, kurio dabartinis kontraktas baigia galioti 2014-ųjų vasarą, ketina pasiūlyti papildomą ketverių metų sutartį. Tačiau dabar atrodo, kad derybos įstrigo vos tik prasidėjusios.

Maža to, V.Valdeso interesams atstovaujantis agentas Ginesas Carvajalis ketvirtadienį vakare išplatino oficialų pranešimą, kad jo klientas nepageidauja pasirašyti naujo kontrakto su „Barcelona“. Pokalbiuose su klubo atstovais dalyvavo ir vartininko tėvas Jose Manuelis Valdesas.

Pasak kai kurių šaltinių, derybose net nebuvo pradėtos aptarinėti finansinės sutarties sąlygos, nors jau anksčiau buvo žinoma, kad „Barcelona“ siūlo V. Valdesui papildomą kontraktą ketveriems metams, didesnę algą bei ketina nuo 100 iki 150 milijonų eurų padidinti futbolininko išpirkos sumą.

Anot „El Mundo Deportivo“, Katalonijos ekipos atstovai prašė V.Valdeso agentų neskubėti priimti sprendimo ir bent kol kas neviešinti informacijos apie derybų eigą, tačiau G. Carvajalis ir vartininko tėvas nesutiko to padaryti.

Pasklidus kalboms, jog katalonas atsisako derėtis dėl naujojo kontrakto, žiniasklaidoje vienas po kito pasipylė gandai apie kitą V.Valdeso karjeros stotelę. Tarp galimų pretendentų įsigyti 31 metų vartininką minima Londono „Chelsea“ ekipa, kurioje V.Valdesas greičiausiai pakeistų Petrą Cechą, taip pat – Londono „Arsenal“ bei turtingieji Machačkalos „Anži“, „Manchester City“ ir „Paris Saint-Germain“.

Žurnalistai spėlioja, kad tuo atveju, jei dabartinis „Barcelona“ vartininkas išvyktų į Mančesterį, prie to greičiausiai būtų prisidėję buvę Katalonijos ekipos vadovai – viceprezidentas Ferranas Soriano ir techninis sekretorius Txiki Begiristainas. Abu jie dabar talkina Anglijos čempionų ekipai.

Kita vertus, pasak žiniasklaidos, skubiai atsiradusią dilemą dabar reikės spręsti ir Katalonijos klubui. Savo pasisakymuose „Barcelona“ atstovai nekart yra akcentavę, kad komandoje rungtyniauja tie futbolininkai, kurie „nori jai atstovauti“, o prezidentas Sandro Rosellis teigė, kad klubas nedaro kliūčių išvykti norintiems futbolininkams. Tai aiškus signalas, kad sutarties nepanorę pratęsti žaidėjai laikomi „netekusiais motyvacijos“ ir gali krautis lagaminus.

„Parduoti jau dabar ar sodinti ant suolo?“ – taip vienoje iš savo publikacijų svarsto Katalonijoje leidžiamo dienraščio „Sport“ žurnalistai.

Žiniasklaida čia pat vardina galimas alternatyvas V.Valdesui. Teigiama, kad tarp galimų pretendentų yra „Valencia“ atstovaujantis vartininkas Vicente Guaita, Mionchengladbacho „Borussia“ vartų sargas Marcas Andre Ter Stegenas, Madrido „Atletico“ atstovaujantis belgas Thibaut'as Courtais, Davidas De Gea iš „Manchester United“, Italijos sostinės „AS Roma“ ekipos vartininkas Maartenas Stekelenburgas ir kiti.

Penktadienį spaudos konferenciją surengs „Barcelona“ sporto direktorius Andoni Zubizarreta, tad tikimasi, kad būtent jis išsamiau paaiškins susidariusią situaciją bei atskleis tolesnius Katalonijos klubo planus žaidėjų rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius