-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos „Supertaurėje“ – „Barcelona“ futbolininkų triumfas ir „Atletico“ nusivylimas

Ketvirtą kartą per penkerius pastaruosius metus bei vienuoliktą sykį per visą istoriją Ispanijos supertaurę iškovojo šalies čempionas „Barcelona“ klubas, trečiadienį atsakomąsias rungtynes su taurės savininke Madrido „Atletico“ vienuolike baigęs lygiosiomis 0:0.
„Barcelona“ kišenėje – Supertaurės titulas
„Barcelona“ kišenėje – Supertaurės titulas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nusivylimas

Barselonos komandai prizą lėmė lygiosios – 1:1 – pirmajame supertaurės mače prieš savaitę Madride.

Trečiadienio rungtynėse, kurias stebėjo 70 tūkst. žiūrovų, „Barcelona“ lyderis Lionelis Messi (89 min.) nesugebėjo realizuoti 11 m baudinio, o svečiai mačą baigė be iš aikštės pašalintų Filipe'o Kasmirskio (80 min.) bei Ardos Turano (90+1 min.).

„Barcelona“ anksčiau šalies futbolo supertaurę iškovojo 1983, 1991-1992, 1994, 1996, 2005-2006, 2009, ir 2010-2011 metais.

Madrido „Atletico“ klubas šio prizo savininku buvo vienintelį kartą – 1985 metais, o finale dar suklupo 1991-1992 ir 1996-aisiais.

VIDEO: Įvarčiai ir gražiausi momentai

Pirmasis kėlinys prasidėjo Gerardo Martino auklėtinių spurtu, tačiau svečių iš Madrido gynyba nesubyrėjo ir atlaikė greitą „Barcos“ šturmą.

Katalonai ir toliau kontroliavo žaidimą, tačiau Karaliaus taurės savininkai ne kartą Victorą Valdesą išbandė po kontraatakų, bet vartininkas puikiai tvarkėsi prie savų vartų.

Kova vyko kiekviename aikštės centimetre ir per pirmąsias 45 minutes buvo parodytos 3 kortelės – dvi „Barcelona“ komandai, viena – „Atletico“, nors teisėjui dažnai tekdavo raminti įsiaudrinusius žaidėjus.

Po atkaklaus pirmojo kėlinio rezultatas švieslentėje nepasikeitė, tad visa kova persikėlė į antrąjį kėlinį.

Antrajame kėlinyje žaidimas buvo ganėtinai panašus ir abi komandos sukūrė daug pavojingų epizodų, tačiau pasižymėti nepavyko.

Lemiamą tašką rungtynių pabaigoje galėjo padėti Lionelis Messi, tačiau puolėjas nesugebėjo realizuoti Pedro uždirbto 11 metrų baudinio.

Nuaidėjus teisėjo švilpukui rezultatas liko 0-0, o tai reiškė, kad „Barcelona“ dėl svečiuose įmušto vieno įvarčio laimi Ispanijos „Supertaurę“, kurią praėjusį sezoną iškovojo Madrido „Real“.

Verta paminėti, jog Madrido ekipai buvo parodytos dvi raudonos kortelės. 81-ąją minutę iš aikštės buvo pašalintas Filipe, o per pridėtą teisėjo laiką ant atsarginių suolelio buvęs Arda Turanas taip pat prieš save išvydo raudonę kortelę, už netinkamą elgesį.

„Barcelona“ 0 – 0 Madrido „Atletico“
(Pirmos rungtynės 1-1)


81‘ Filipe („Atletico“) pašalintas iš aikštės 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius