Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos valdžia nusitaikė į 2028 m. Europos ir 2030 m. pasaulio čempionatus

Ispanijos futbolo federacijos vadovai per artimiausius 10-12 metų norėtų savo šalyje surengti pasaulio arba Europos pirmenybes. Pranešama, jog ispanai teiks savo kandidatūrą kovai dėl 2028 metų Europos ir 2030-ųjų pasaulio pirmenybių organizavimo.
Portugalija – Ispanija
Ispanijos futbolininkai / „Scanpix“/AP nuotr.

Šią idėją FIFA prezidentui Gianni Infantino pristatė Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas ir šalies futbolo federacijos vadovas Luisas Rubialesas.

Kai kurie vyriausybei artimi šaltiniai teigia, kad svarstomas variantas 2030-ųjų pasaulio pirmenybes surengti kartu su Portugalija ir Maroku.

Visgi laimėti šią teisę bus nepaprastai sunku, nes 2030-ųjų pirmenybių kampaniją jau yra pradėjusios Pietų Amerikos atstovės Argentina, Paragvajus ir Urugvajus.

Ši jungtinė trijų šalių kandidatūra yra favoritė, nes 1930-aisiais Urugvajuje įvyko pats pirmasis planetos čempionatas.

Pirmenybes taip pat norėtų surengti ir Anglija, svarstanti, jog čempionatas galėtų vykti visame Didžiosios Britanijos salyne.

Iki šiol Ispanija pasaulio čempionatą organizavo tik kartą, 1982-aisiais. Bilbao miestas yra įtrauktas į 2020-ųjų Europos čempionato miestų sąrašą.

Kur kas realesnė tikimybė, kad ispanai galėtų laimėti 2028-ųjų Europos čempionato rengėjo teises, į kurias kol kas yra nusitaikę tik portugalai.

Dėl 2024 metų Europos pirmenybių organizatoriaus galutinis sprendimas bus priimtas rugsėjo 27-ąją dieną – pirmenybes rengs Turkija arba Vokietija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius