Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos žiniasklaidos tyrimas: populiariausias šalies klubas – „Barcelona“, labiausiai nemėgstamas – „Real“

Ispanijos sporto dienraštis iš Madrido AS atliko tyrimą, kurio metu apklausė Ispanijos futbolo aistruolius apie mėgstamiausias ir nemėgstamiausias šalies futbolo komandas.
Kaka ir Andresas Iniesta.
Kaka ir Andresas Iniesta. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad populiariausio Ispanijos futbolo klubo poziciją išlaikė „Barcelona“, o labiausiai sirgaliai nemėgsta Madrido „Real“.

Po 17 proc. apklaustų sirgalių įvardijo „Real“ ir „Barcelona“ ekipas kaip labiausiai mėgstamiausias, tačiau dar 19 proc. sirgalių teigė, kad „Barca“ yra jų antra mėgstamiausia, o 6 proc. – kad trečia mėgstamiausia ekipa. Už „Real“, kaip antrą mėgstamiausią ekipą balsavo 14 proc., kaip trečiąją – 4 proc. sirgalių.

Mėgstamiausių komandų statistiką galite pažiūrėti čia.

Sudėjus šiuos skaičius gauname, kad 41 proc. Ispanijos sirgalių palaiko „Barcelona“, o 34 prc. – „Real“. Trečioje vietoje su 21 prc.  balsų liko Madrido „Atletico“.

Tyrimo metu sirgaliai buvo paprašyti įvardyti ir labiausiai nekenčiamas komandas. Tokia be konkurencijos tapo „Real“ – jos nemėgsta 55 proc. fanų. Antra su 40 proc. liko „Barca“, trečia – „Atletico“ (27 proc.), ketvirta – „Sevilla“ (26 proc.).

Nėmėgstamiausių komandų statistiką galite pažiūrėti čia.

Pažvelgus į statistiką, galime matyti ir kokias komandas labiausiai mėgsta ar nemėgsta atskirų „Primero“ ekipo fanai.

Didžiausią neapykantą „Barcai“, kaip buvo galima tikėtis, jaučia „Real“ aistruoliai – katalonų nemėgsta net 88 proc. „Los Blancos“ gerbėjų, Skolingi neliko ir „Barcos“ sirgaliai – 93 proc. katalonų kaip labiausiai nemėgstamą komandą įvardijo „Real“.

Nemažos neapykantos „Real“ sulaukia ir iš „Atletico“ gerbėjų – 94 proc. jų mėgsta „karališkojo klubo“.

Neapykantą kitiems klubams juntama tarp to paties Ispanijos regiono komandų. Pavyzdžiui Andalūzijos regiono klubo „Malaga“ gerbėjai labiausiai nemėgsta kitos regiono komandos – „Sevilla“ (83 proc.), pastarosios gerbėjai negali pakęsti Sevilijos „Real Betis“ (84 proc.), o „Real Betis“ sirgaliai nemėgsta „Sevilla“ (80 proc.).

Kurių komandų nemėgsta konkrečių klubų sirgaliai galite pamatyti čia.

Be to, galime matyti, kad Ispanijoje puikiai sutaria katalonai ir baskai. „Barcos“ sirgaliai kaip mėgstamiausią dažniausiai klubą įvardijo Bilbao „Athletic“ (42 proc.), o „Athletic“ fanai dažniausiai rinkosi „Barcą“ (41 proc.). Kito baskų regiono klubo San Sebastiano „Real Sociedad“ sirgaliai taip pat labiausiai mėgsta „Barcelona“ ekipą – 73 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius