-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Įsprausti į kampą“: „Kauno Žalgirio“ rezultatams neblizgant – mintys apie permainas

Rokas Garastas yra ilgiausiai prie A lygos komandos vairo stovintis specialistas, tačiau „Kauno Žalgirio“ vadovų kantrybės taurė gali persipildyti. Nepavykusi kova UEFA Konferencijų lygos atrankoje, vos šeštoji vieta Lietuvos pirmenybėse – šie rezultatai verčia galvoti apie permainas.
Rokas Garastas
Rokas Garastas / nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/„Kauno Žalgiris“
Temos: 1 Rokas

Konferencijų lygos burtai „Kauno Žalgiriui“ laimės neatnešė – „Ružomberok“ klubas iš Slovakijos – šalies vicečempionas – buvo laikomas favoritu ir tai įrodė ant vejos per 180 minučių.

Pirmosios rungtynės vyko Slovakijoje, kur po Lino Pilibaičio įvarčio į savo vartus ir Štefano Geraco tikslaus smūgio „Ružomberok“ šventė pergalę 2:0.

Antrasis susitikimas ketvirtadienį buvo surengtas Marijampolėje. Ten komandos išsiskyrė be įvarčių, nors kauniečiai atliko 12 smūgių (1 į vartų plotą), o svečiai – 13 (6 į vartų plotą). Maža to, į „Kauno Žalgirio“ vartus buvo paskirtas ir baudinys, tačiau komandą išgelbėjo vartininkas Deividas Mikelionis, darbavęsis iš peties viso mačo metu.

„Nepavyko pagrindinio tikslo įgyvendinti – patekti į kitą etapą. Čia jei trumpai, drūtai ir aiškiai, – 15min dieną po rungtynių kalbėjo „Kauno Žalgirio“ direktorius Eimantas Pūras. – Burtai yra burtai, bet, nepaisant to, tikslas buvo vienas.“

nuotr. „Kauno Žalgirio“/Eimantas Pūras
nuotr. „Kauno Žalgirio“/Eimantas Pūras

Klubo vadovas pasakojo, kad, jo akimis, atsakomosiose rungtynėse trūko to, ko trūksta komandai visą sezoną – įvarčių.

„Įvyko tai, kas vyksta ir A lygoje. Vienas įvartis, ypač išvykoje, galėjo pakeisti visą foną šito etapo. Kas įmuša – tas laimi, o kai susikuri, bet niekaip nemuši, atsiranda didžiulis ieškojimas atsakymų: kaip, kodėl, ko dar reikia? Sunku rasti atsakymą, ką dar reikia padaryti, kad įmuštume“, – dėstė E.Pūras.

Sprendimų gali būti visokių.

Jis neslėpė, kad komandos viduje šis klausimas yra diskutuotas ne kartą, trenerių štabas ieško sprendimų.

VIDEO: HIGHLIGHTS | UECL | KAUNO ŽALGIRIS – MFK RUŽOMBEROK

„Kartais sunku pasakyti, surasti atsakymą. Kai neįmuši vieną, kitą kartą – atsiranda nepasitikėjimas savo jėgomis, nėra pajautimo, kada smūgiuoti, kada daryti perdavimą. Tai smulkios detalės“, – sakė E.Pūras.

„Kauno Žalgirio“ istorija europinių turnyrų atrankose kol kas atrodo prastokai.

Penki varžovai, iš kurių buvo įveiktas tik vienas – 2021-22 metų sezone pavyko peršokti „Europa“ komandos iš Gibraltaro barjerą, tačiau ir po šios sėkmės teko raudonuoti, pralaimėjus bendru rezultatu 1:10 „The New Saints“ vyrams iš Velso.

Sezonas Turnyras Etapas Varžovas Namuose Svečiuose Bendras
2019–20 Europos lyga 1 Cyprus Apollon Limassol 0:2 0:4 0:6
2020–21 Europos lyga 1 Norway Bodø/Glimt 1:6
2021–22 Konferencijų lyga 1 Gibraltar Europa 2:0 0:0 2:0
2 Wales The New Saints 0:5 1:5 1:10
2022–23 Konferencijų lyga 1 Slovakia Ružomberok 0:0 0:2 0:2

Tad ko reikia „Kauno Žalgiriui“, kad pagaliau pralaužtų ledus tarptautiniame fronte?

„Žvelgiant į formatą, Lietuvos klubams pralaužti Europą daugiausiai šansų, kai komanda startuoja iš čempionų pozicijų, – svarstė E.Pūras. – Tuomet pirmos pergalės atveju gauni daug šansų. Per Konferencijų lygą, startuojant nuo pirmo etapo, žygiuoti labai toli – itin sudėtinga. Varžovai vis stiprėja, burtuose dažnai pradedame neskirstytų pusėje.

Šiemet buvome skirstyti, bet išėjo dar blogiau nei pernai... Analizuosime, galbūt ir komplektacijos tai klausimas. Kai matai, kaip viskas dėliojasi, dažniausiai mums tenka varžovai, kurie žaidžia fiziškesnį futbolą, ne tokį technišką. Negauname nei ispanų, nei italų, tad daugiau galbūt reikėtų kreipti daugiau dėmesio būtent į fiziškumą.“

nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/„Kauno Žalgiris“/„Kauno Žalgiris“ – „Ružomberok“
nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/„Kauno Žalgiris“/„Kauno Žalgiris“ – „Ružomberok“

A lygos lentelėje „Kauno Žalgiris“ žengia šeštas su 26 taškais. Nuo rungtynėmis daugiau sužaidusios Marijampolės „Sūduvos“ atsiliekama penkiais, lyderis Vilniaus „Žalgiris“ jau turi 41 tašką.

„Atsigauti lengviausia, kai iškovoji keletą pergalių, – teigė E.Pūras. – Tada atrodo, kad grįžti į tą gerą kelią, pavyksta įmušti, grįžta gera emocija, pasitikėjimas. Tik pergalės gali pagerinti situaciją ne tik lentelėje, bet pasitikėjime. Galvojome, kad tą liniją buvome apčiuopę, bet tada rungtynės su „Banga“... Neišnaudotos progos, prarasti taškai ir prieš Europą įkritome į kažkokį neigiamą foną.

Artimiausios rungtynės bus kertinės, manau. Jei pavyks taškus imti, pasigerinti situaciją, bus visiems daug lengviau. Jei ne, bus sunku, nes ir varžovai bus nutolę.“

Sezonas nėra lengvas kauniečiams, tad natūralu, jog vis dažniau pasigirsta kalbos apie Roko Garasto ateitį. Kitą mėnesį 34-ąjį gimtadienį švęsiantis treneris komandai vadovauja nuo 2020-ųjų sezono pradžios.

nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/„Kauno Žalgiris“/Rokas Garastas
nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/„Kauno Žalgiris“/Rokas Garastas

„Tikslus komanda ir trenerių kolektyvas žino, sakė E.Pūras, paklaustas apie kalbas dėl R.Garasto ateities. – Dabar aišku, kad vienas tikslas nepasiektas. Lieka dar du turnyrai: A lygoje situacija bloga, taurėje laukia „Sūduva“.

Sėsime, kalbėsime, analizuosime situaciją. Panašu, kad jau kitą savaitgalį laukia artimiausios rungtynės su „Panevėžiu“. Laiko nėra labai daug.

Sprendimų gali būti visokių. Dar tik šiandien iš Marijampolės grįžome, tvarkomės. Savaitės pradžioje sėsime diskutuoti apie ateitį.“

Paklaustas, ar neatmetamas yra permainų kelias, „Kauno Žalgirio“ direktorius atsakė teigiamai.

zalgiris.lt nuotr./Rokas Garastas
zalgiris.lt nuotr./Rokas Garastas

„Tai natūralu. Kol kas šiame sezone tikrai nesame ten, kur norėtume būti, kur galėtume būti pagal komandą ant popieriaus. Aišku, ne pavardės žaidžia. Džiaugtis šiandien nėra kuo. Belieka antra sezono pusė, nors ji bus trumpesnė nei pirma, tik rungtynių labai daug. Matysime“, – kalbėjo E.Pūras.

Tad ar artimiausios savaitės bus kertinės R.Garastui?

„Manau, taip, – sakė E.Pūras. – Ypač svarbus bus psichologinis fonas po europinių kovų. Visiems reikės grįžti pilna jėga į A lygą. Žinote puikiai, kad po pasirodymų Europos taurėse komandose dažnai būna pasėdimas, nuosmukis žemyn, nes viską ruošiesi tiems pagrindiniams startams. Tuomet natūraliai sugrįžimas į A lygą būna sunkus, bet mus situacija verčia neturėti jokių alternatyvų. Negalime atsipalaiduoti, neturime taškų rezervo. Esame įspausti į kampą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius